meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

7o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΖΕΙ ΕΝΑΣ ΤΥΦΛΟΣ;


 «Πώς γράφει και διαβάζει ένας τυφλός; Γιατί δεν έχουμε πολλούς συμμαθητές με αναπηρίες στα σχολεία μας; Πώς χρησιμοποιούν compiouterόσοι δε βλέπουν; Βλέπουν οι τυφλοί όνειρα; Τι σημαίνουν για σας τα χρώματα;» αυτές και άλλες πολλές ερωτήσεις των μαθητών της Ε’ και Στ’ Τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, προσπάθησε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 να απαντήσει μέσα σε δύο διδακτικές ώρες ο Βαγγέλης Αυγουλάς, δικηγόρος και Αντιδήμαρχος Ιλίου που είναι εκ γενετής τυφλός.

            Με απλά λόγια και καθημερινά παραδείγματα, μεταξύ των μαθητών και του κ. Αυγουλά έγινε μια πολύ όμορφη συζήτηση που απέδειξε ότι τα σχολεία μπορούν με βιωματικό τρόπο και μακρυά από τις θεωρίες να ενεργοποιήσουν πολλές χαρισματικές πλευρές του μυαλού και της ψυχής των παιδιών. Πριν από αυτήν την πρόσκληση, η μεθοδικότητα και η υπευθυνότητα του διδακτικού προσωπικού του 7ου Δημοτικού σχολείου Ιλίου είχε οδηγήσει τους μαθητές στο πρότυπο Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος.
 
            Το ενδιαφέρον μαθητών και γονέων για τη γνωριμία με τη διαφορετικότητα μετέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Μαρκιανού, ενώ η επίσκεψη του εκπροσώπου της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών κ. Αυγουλά στο σχολείο οφείλεται στις σύγχρονες, καινοτόμες παιδαγωγικές σκέψεις με κοινωνικό έρεισμα του Διευθυντή του σχολείου κ. Γεώργιου Πολίτη.

            «Οι παιδικές ψυχές είναι ακατέργαστα υπερπολύτιμα διαμάντια από τα οποία έχει να κερδίσει πάρα πολλά η χώρα μας και η κοινωνία μας αν τα διαχειριστεί σωστά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγουλάς μετά το τέλος της επίσκεψης του στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου