meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΚΟ "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ"

   Είναι μετά από αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις πλέον γνωστή σε όλους η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» εξ αιτίας της μακροχρόνιας κρατικής αδιαφορίας των τελευταίων κυβερνήσεων όλων των χρωμάτων.
            Λίμνες χωρίς νερό, νεκρά υδρόβια, βαλτωμένα νερά πηγές κινδύνων, μολύνσεων και κακοσμίας, κλεμμένα σχεδόν όλα τα καλώδια απαγορεύοντας το φωτισμό του πάρκου τη νύχτα, σπασμένα όλα τα ξύλινα παγκάκια, ξεραμένα ή για καιρό απότιστα φυτά, σωροί από σκουπίδια παντού, αφύλακτος όλος ο χώρος έρμαιο σε κάθε διάθεση…

            Συντονισμένες διαμαρτυρίες των Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού από κοινού με τον Αντιπεριφεριάρχη Δυτικού Τομέα Αττικής κ. Παπαντωνίου, Επαναλαμβανόμενα ομόφωνα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, συχνές και σαφείς οι επιστολές του Δημάρχου Ιλίου κ. Νίκου Ζενέτου προς τους βουλευτές της Β’ Αθήνας, τους Υπουργούς και Υφυπουργούς Περιβάλλοντος και τα ΜΜΕ θέτοντας τον φορέα διαχείρισης προ των ευθυνών του και καθιστώντας τους άπραγους πολιτικούς υπεύθυνους για την ολική οικολογική καταστροφή του μεγαλύτερου πνεύμονα πρασίνου της Αττικής.
Το αίτημα πάντα ένα, κοινό: «Δώστε το πάρκο στους Δήμους και σώστε το. Δώστε να διαχειριστούν οι δήμοι τον φυσικό πλούτο που ανήκει στους πολίτες ή επιτέλους αποδείξτε έστω και την ύστατη στιγμή ότι είστε άξιοι να το διαχειριστείτε εσείς της κεντρικής διοίκησης και οι εξ ουρανού απεσταλμένοι σας σε θέσεις του Δ.Σ. του φορέα διαχείρισης».

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραγκωνιζόταν μέρα με τη μέρα ώσπου αφαιρέθηκε το δικαίωμα από τους δήμους να εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο του πάρκου.
Το «ως εδώ» εκφράστηκε με τους δήμους Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και από κοινού με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας να εγκαθίστανται στο πάρκο με τις υπηρεσίες τους, βάζοντας ένα οργανωμένο χρονοδιάγραμμα άμεσης Ανάστασης του πάρκου, με τα αποτελέσματα ήδη σήμερα, 15 ημέρες μετά την ανάληψη των νέων πρωτοβουλιών, να είναι διά γυμνού οφθαλμού πολύ καλύτερα.

            Παράλληλα, δικαιολογημένοι και οι φόβοι για ξαφνική αποκρατικοποίηση του Πάρκου, αφού πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με μέλη τους ηχηρά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου αναλάμβαναν δράσεις εντός του Πάρκου και μαγαζιά ξεφύτρωναν χωρίς άδειες λειτουργίας και με διαπιστωμένες σωρείες παραβάσεων από συστηματικούς ελέγχους του Υγειονομικού, παράλληλα με φορολογικές ατασθαλίες κάποιων που ακόμη διερευνούνται…
Και τους φόβους αυτούς των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας έρχεται να επιτείνει η δήλωση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κας Μάρως Ευαγγελίδου την περασμένη εβδομάδα στο ΑΠΕ: «Ο καινούργιος φορέας θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά και σύντομα τα όποια εμπόδια θα ξεπεραστούν», δηλώνει η κ. Ευαγγελίδου. Σημειώνει πως το αίτημα των δήμων για παραχώρηση του πάρκου ΔΕΝ μπορεί να γίνει δεκτό, μιας και αφορά ένα δημόσιο πάρκο μητροπολιτικής εμβέλειας και δεν μπορεί να το οικειοποιούνται οι δήμοι.»

Οικειοποιούνται δηλαδή οι δήμοι για λογαριασμό των πολιτών και φροντίζουν το δημόσιο αγαθό που τους ανήκει! Και οι ταμπουρωμένοι πίσω από τις ταμπέλες των ΜΚΟ μεγαλοεπιχειρηματίες; Οι φοροφυγάδες; Οι κατ’επάγγελμα αγορανομικοί παραβάτες; Αυτοί που με τις παραλείψεις τους εγκληματούν κατά του οικολογικού πλούτου που φιλοξενεί το Πάρκο και κατά του δημοσίου συμφέροντος;

Άστραψε και βρόντηξε ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, που πρωτοστάτησε στις τελευταίες εξελίξεις αποκατάστασης της οικολογικής δικαιοσύνης. Σημειώνει σε διαδικτυακή του δήλωση: «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ κυρία Μάρω Ευαγγελίδου». Τελικά δεν είναι θέμα ούτε κομμάτων ούτε χρωμάτων. είναι θέμα πάγιας ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ αντίληψης όλων των κυβερνήσεων, μέχρι σήμερα, όταν πρόκειται να παρθούν αποφάσεις προς όφελος των πολιτών.
Ελάτε, λοιπόν, κύριε υπουργέ, να ποτίζετε τις πικροδάφνες και να καθαρίζετε το Πάρκο “Α. Τρίτσης”. Και αν μπορούσατε να το κάνετε έστω και αυτό σωστά θα ήταν αποδεκτό… αλλά δυστυχώς ούτε αυτό μπορείτε να κάνετε επιτυχώς.
Δεν βλέπετε πως καταντήσατε την Ελλάδα μας; Πόσο ακόμη θέλετε να μας εξαθλιώσετε υποβαθμίζοντας και το περιβάλλον που ζούμε και αναπνέουν τα παιδιά μας;»

Ήδη το Πάρκο απέκτησε χαμογελαστή παρουσία και εκ νέου ζωή με τις εκδηλώσεις καθημερινά του Δήμου Ιλίου στα πλαίσια του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2012».

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου