meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

"ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ"-ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

"ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ"
Αυγά-μάτια..και όχι μόνο..!

Αισθήσεις 5, 6 για τους φίλους μας με ιδιαίτερες ικανότητες! Και επειδή δεν είμαι γιατρός να μιλήσω για τις άλλες αλλά μαγείρισσα,
θα προσπαθήσω να ομορφύνω την απόλαυση της γεύσης με ιδέες και συνταγές.
Είμαι η Βίβιαν Τσαραμύρση,πολύ καλή φίλη του Βαγγέλη και
επαγγγελματίας Chef.Εδώ θα βρείτε συνταγές κάθε εβδομάδα
για διάφορες περιστάσεις,από το sandwich που τρώτε για 10τιανό
μέχρι το μεγάλο σας γιορτινό τραπέζι.Δοκιμάστε τις
και πείτε μου!
Σχόλια πάντα επιτρέπονται και επιζητούνται!
 
 
Ταραμοκεφτέδες
Χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή φίλοι μου! Θα μιλήσουμε για τον ταραμά. Ο ταραμάς είναι τα αυγά κυρίως του κυπρίνου αλλά κ άλλων ψαριών. Καταναλώνετε κυρίως στην Τουρκία και στην Ελλάδα σε περίοδο νηστείας. Είναι άσπρος και ροζ με την προσθήκη τεχνικών χρωστικών ουσιών. Συνήθως τον καταναλώνουμε είτε φτιάχνοντας μια ταραμοσαλάτα είτε ταραμοκεφτέδες για τους οποίους πραγματικά τρελαίνομαι! Ξεκινάμε λοιπόν! Σε λιγότερο από 20 λεπτά θα έχουμε έτοιμους νόστιμους νηστίσιμους ταραμοκεφτέδες!
Υλικά
150γρ ταραμάς
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
200γρ περίπου αλεύρι
150γρ νερό
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
Ρίγανη
Πιπεράκι
Ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον ταραμά και το νερό και ανακατεύουμε καλά. Ψιλοκόβουμε τα μισά φύλλα από το ματσάκι του μαϊντανού και του άνηθου. Όπως επίσης και ψιλοκόβουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Αφού τα προσθέσουμε και αυτά στο μπολ ρίχνουμε πιπεράκι και ρίγανη και 1κουταλία της σούπας ελαιόλαδο. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε ταυτόχρονα ώστε να γίνει ένας χυλός παχύρρευστος.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο και μόλις κάψει χαμηλώνουμε τη φωτιά ρίχνουμε μία μία κουταλιά το χυλό. Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα!
Καλή όρεξη!

1 σχόλιο: