meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟ "ΜΟΥΣΙΚΟΤΕΧΝΕΙΟ" ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Πινακίδα "Μουσικοτεχνείο"

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, ήταν για τη Δυτική Αθήνα η ημέρα γνωριμίας με το «Μουσικοτεχνείο», ένα μουσικό και καλλιτεχνικό εργαστήρι που σαν ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά, θα τους διδάσκει στο Περιστέρι την ομαδικότητα και τη γλυκύτητα της αρμονίας!

«Το «Μουσικοτεχνείο», είναι ένας χώρος επικοινωνίας, διδασκαλίας και έκφρασης ο οποίος οραματιζόμαστε να αγκαλιάσει και να προάγει την καλλιτεχνική δημιουργία μέσω της μουσικής, της ζωγραφικής και του θεάτρου.

Πιστεύουμε ότι η κάθε μορφή τέχνης μόνο μέσω της ομαδικότητας, της αλληλεγγύης, της διαρκούς αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής ιδεών μπορεί να ανθίσει και να εξελιχθεί και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η διδακτική μας ομάδα ξεχωρίζει για την κατάρτιση, την εμπειρία και την ικανότητά της να δημιουργεί και να εμπνέει μέσα από τη διάδραση και τη συνεργασία.   
Ο χώρος μας ευελπιστούμε να γίνει το δικό σας καταφύγιο έκφρασης. Όμορφος, λειτουργικός και άρτια εξοπλισμένος περιμένει μικρούς και μεγάλους για να δημιουργήσουμε τη δική μας καλλιτεχνική οικογένεια.

Ελάτε να γνωριστούμε και να ντύσουμε ό, τι ονειρεύεστε με νότες και χρώματα», αναφέρει ο εμπνευστής της  ιδέας και ιδιοκτήτης της Σχολής κ. Βασίλης Μαντζοράκης.

Ο κ. Μαντζοράκης Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σε ηλικία 11 ετών ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο ωδείο Φίλιππος Νάκας μελετώντας αρμόνιο (πτυχίο Electone Mate Course) με τους Ρένο Μηλιάρη και Κώστα Χριστοδούλου, πιάνο με την Μαρία Κονταράτου και υποχρεωτικά και ανώτερα θεωρητικά με τους Βαγγέλη Συμσίρη, Παναγιώτη Αδάμ, Ιωσήφ Παπαδάτο και Κων/νο Βαρότση.

Από το 2013 είναι διπλωματούχος συνθέτης με βαθμό «άριστα παμψηφεί» ενώ από το 2004 είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έργα του έχουν εκτελεστεί από φωνητικά και οργανικά σύνολα. Το 2017 ακούστηκε σε Ά εκτέλεση από την Α.Σ.Ο.Ν. (Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων), το έργο «La leyenda del espantapajaros» (Ο θρύλος του Σκιάχτρου)  το οποίο είχε διακριθεί σε διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Από το 2006 έχει να επιδείξει σημαντικό εκπαιδευτικό έργο, καθώς έχει εργαστεί σε σημαντικότατα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (Ωδείο Φίλιππος Νάκας 2006-2015, ΙΕΚ ΔΟΜΗ 2006-2012) αλλά και ως αναπληρωτής σε Δημοτικά Σχολεία της Αττικής (2006-2008 και 2013-2016).

Έχει συμπράξει με πολλά μουσικά σχήματα (ροκ, λαϊκής, ρεμπέτικης μουσικής), ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί και με τη δισκογραφική εταιρία Apple Productions.

Δίπλα στον Βασίλη Μαντζοράκη, εξίσου αξιόλογο έμψυχο δυναμικό εκπαιδευτικών, περιμένει να υποδεχθεί τους μικρούς μας φίλους αυτή τη σχολική χρονιά!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΟΥΣΤΑΚΑ: γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία απολάμβανε τη ζωγραφική και όχι μόνο, δημιουργώντας από διάφορες χειροτεχνίες μέχρι ολόκληρα θεατρικά έργα για παιδιά( μυθοπλασία, κοστούμια, σκηνικά).    

Το 2006 αποφοίτησε από το τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Παν/ίου Ιωαννίνων, με θεωρητικές και πρακτικές σπουδές των πλαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών, ιστορία και θεωρία της τέχνης, διοίκηση και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πραγματοποίησε την πτυχιακή της εργασία στην καλλιτεχνική φωτογραφία και ολοκλήρωσε την πρακτική της εξάσκηση στην Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα (2005-2006), όπου και συμμετείχε στη διοργάνωση της έκθεσης για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του καλλιτέχνη.

Έχει παρακολουθήσει συνέδρια - σεμινάρια επιμόρφωσης και κατάρτισης σε τομείς όπως η Τέχνη στην εκπαίδευση, ο κινηματογράφος, η γραφιστική και το ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή με τίτλο «Ειδική Αγωγή- Μαθησιακές Δυσκολίες/Δυσλεξία», που διοργανώθηκε από το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας  και Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/ίου Αθηνών (2012-2013).

Έχει εργαστεί, εκτός των άλλων, ως εκπαιδεύτρια προγραμμάτων για παιδιά στο Σκιρώνειο Μουσείο Πολυχρονόπουλος, στην οργάνωση- επιμέλεια καλλιτεχνικών εκθέσεων, ως δασκάλα εικαστικών σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (2006-2008 και 2013-2015) και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΡΑΔΟΥ: Γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1983. Το 2000 Αποφοίτησε απο το Γενικό Ιδιωτικό Λύκειο "Πετράκη-Βαλσαμίδου", στον Πειραιά. Το 2005 αποφοίτησε από το Τει Ηπείρου στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου & Ανθοκομίας, στην Άρτα.

Το 2009 αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ιάκωβου Καμπανέλλη του δήμου Αγίας Βαρβάρας μαθητεύοντας δίπλα στους Ιάκωβο Καμπανέλη, Ρούλα Πατεράκη, Γιάννη Ζουγανέλη, Περικλή Μουστάκη, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Άντζελα Μπρούσκου, Γιάννη Βόγλη κ.α. ενώ την ίδια χρονιά πήρε το δίπλωμα για άδεια διδασκαλίας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις με διάφορες ομάδες ενώ μετρά και αρκετές συμμετοχές στην τηλεόραση και στο χώρο της διαφήμισης. Στο αντικείμενο της διδασκαλίας θεατρικού παιχνιδιού έχει να επιδείξει μεγάλη εμπειρία καθώς έχει συνεργαστεί με ιδιωτικούς αλλά και δημόσιους φορείς πολιτισμού.

ΜΑΡΙΑ ΣΑΠΛΑΟΥΡΑ: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία σπουδάζοντας πιάνο και βυζαντινή μουσική. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του ΕΚΠΑ, Ειδικού Αρμονίας, Σύγχρονου Τραγουδιού και απόφοιτος του Μετεκπαιδευτικού Κύκλου Τριετούς Προγράμματος σε σπουδές Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff της Σχολής Μωραϊτη.

Το 2014 με υποτροφία παρακολούθησε το Summer Course στο Orff Institute του Πανεπιστημίου Mozarteum στο Salzburg  της Αυστρίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια body percussion, μουσικοκινητικής αγωγής, μουσικού θεάτρου, παραδοσιακών κρουστών, φωνητικής και παραδοσιακών χορών με δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνεργάζεται με τον μουσικό Βαγγέλη Καρίπη συμμετέχοντας σε κύκλους Παιδοσυναντήσεων με την ομάδα «Τα παιδία κρούει».

Από το 2011 συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς και ωδεία ως μουσικοπαιδαγωγός και καθηγήτρια φωνητικής.
Είναι τακτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff – ΕΣΜΑ.

ΕΥΘΥΜΙΑ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ: Γεννήθηκε το 1975. Έχει τελειώσει παιδαγωγικά, κατέχει πτυχίο στο πιάνο και πιστοποίηση γνώσης της γραφής Braille των τυφλών.

Έχει ολοκληρώσει το ΔΙΕΤΗ ΚΥΚΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ  - CARL ORFF ( ΣΧΟΛΕΣ ΜΩΡΑΙΤΗ ), ενώ έχει και ΠΤΥΧΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΡΜΟΝΙΑΣ.

Τα τελευταία 3 χρόνια εργάζεται ως ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ αναπηρίες ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Το Μουσικοτεχνείο βρίσκεται Θηβών 73 στο Περιστέρι. Αξίζει να το επισκεφθείτε, να το γνωρίσετε και να το εμπιστευτείτε!

e-mail Επικοινωνίαςinfo@mousikotexneio.gr

Τηλ. Επικοινωνίας: 2105741378 και 6975941240




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου