meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

ΜΙΑ "ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ" ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ!

Μαθήτριες με σελίδες braille


Το 16ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου επισκέφθηκαν ο ΣΚΕΠ και ο Βαγγέλης Αυγουλάς το πρωί της Πέμπτης 4 Μάιου, για να συναντήσουν 40 μαθητές και μαθήτριες της Β’ Δημοτικού και να μιλήσουν για τις ιδιαιτερότητες της καθημερινής ζωής των ατόμων με προβλήματα όρασης.

«Για μένα «βλέπω» σημαίνει Αγγίζω κάτι να δω πώς είναι, ακούω κάτι που το βλέπετε και μου το περιγράφετε, μυρίζω ή δοκιμάζω κάτι», ξεκίνησε ο νεαρός δικηγόρος να εξηγεί με απλά λόγια στα παιδιά, πως μπορεί να  σου τύχει ένα πρόβλημα που φαντάζει βουνό, αλλά παρ’ όλα αυτά η ζωή συνεχίζεται, αρκεί να θέλεις!

Τι και αν υπάρχουν τα φυσικά εμπόδια, όπως ένα μικρό προαύλιο για 263 παιδιά ή η ανύπαρκτη αίθουσα εκδηλώσεων;

Ο Βαγγέλης και η Ειρήνη μιλούν στα παιδιάΟ Βαγγέλης δείχνει το λευκό μπαστούνι στα παιδιά

Πρόκειται για ένα Δημοτικό Σχολείο, δημόσιο,  στου οποίου τη διδασκαλία, ο Διευθυντής και οι δάσκαλοι έχουν επιλέξει να εντάξουν πολλές βιωματικές δράσεις αλλά και επισκέψεις και συνεργασίες με φορείς και κοινωνικά εκπαιδευτικά προγράμματα, ώστε τα παιδιά να μη μένουν μόνο στη θεωρία, αλλά να μπορούν να αλληλεπιδρούν με κάθε τι το «διαφορετικό» και στην πράξη!

Τα παιδιά έκαναν πολύ εύστοχες ερωτήσεις στο Βαγγέλη Αυγουλά παρά το μικρό της ηλικίας τους, ενώ ιδιαίτερα στάθηκαν στην αφή της γραφής Braille των τυφλών και στην ιστορία της ανακάλυψης και διάδοσης της, καθώς και στον τρόπο που ένας τυφλός ντύνεται, μαγειρεύει, κινείται μόνος του στο δρόμο και αναγνωρίζει τα χρήματα!

Η μια διδακτική ώρα υπερκαλύφθηκε από το ενδιαφέρον των παιδιών, ενώ τα συμπεράσματα της συζήτησης μάθαμε ήδη ότι μεταφέρθηκαν σε πολλά σπίτια και συζητήθηκαν το βράδυ με τους γονείς και τα αδέλφια των παιδιών, κάτι που μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια και ελπίδα για το μέλλον!

Αξίζει να παρακολουθήσετε τις όμορφες δραστηριότητες του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, στο επίσημο ιστολόγιο τους, πατώντας εδώ: 


Ο Βαγγέλης περπατάει με το λευκό μπαστούνι ανάμεσα στα παιδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου