meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ε.Σ.Α.ΜΕ.Α.: ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟΣ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ



Η μοναδική προσβάσιμη αίθουσα του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη για άτομα με κινητική αναπηρία, στο ισόγειο του Λευκού Πύργου είναι κλειστή εδώ και 2 μήνες περίπου «για λόγους ασφαλείας». Όταν ζητήθηκαν διευκρινήσεις για τους «λόγους ασφαλείας», η απάντηση ήταν ότι «δεν υπάρχει φύλακας για την αίθουσα, γιατί υπάρχει έλλειψη προσωπικού».

Η αρμόδια υπηρεσία, δηλαδή, έκρινε ότι η μία και μοναδική προσβάσιμη αίθουσα για τα άτομα με κινητική αναπηρία του ιστορικού αυτού μνημείου της πόλης έπρεπε να κλείσει.
Πρόκειται για σαφέστατη διάκριση που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία στα ανθρώπινα και συνταγματικά τους δικαιώματα. Η Ε.Σ.Α.μεΑ.  δεν μπορεί παρά να καταδικάσει την κατάφωρη αυτή παραβίαση και να ζητήσει την άμεση διευθέτηση του θέματος αυτού. Για αυτό το λόγο απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην προϊσταμένη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή https://is.gd/f7DyIA

Στην Ελλάδα της κρίσης, που ο Πολιτισμός δύναται να αποτελέσει ακτίδα φωτός για άτομα που παλεύουν καθημερινά με άνισους όρους για το αυτονόητο, οι πόρτες του διαχρονικότερου συμβόλου της πόλης της Θεσσαλονίκης πρέπει να ανοίξουν αδιακρίτως  για όλους τους πολίτες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου