meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ: ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ!

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς μιλάει στα παιδιάΟ Βαγγέλης Αυγουλάς μιλάει στα παιδιά

«Βλέπουμε καλύτερα με τα μάτια της καρδιάς» ήταν το σύνθημα που έπαιζε στον προτζέκτορα του Αμφιθεάτρου, για την προγραμματισμένη βιωματική επίσκεψη!

Το Ράλλειο Γυμνάσιο θηλέων στον Πειραιά επισκέφθηκε ο Βαγγέλης αυγουλάς, το πρωί της Τρίτης 18 Οκτωβρίου 2016, με αφορμή την 15η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού για τους τυφλούς, προσκεκλημένος του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου.

Ο Βαγγέλης δείχνει στις μαθήτριες το λευκό μπαστούνιΟ Βαγγέλης δείχνει τεχνικές συνοδείας με την καθηγήτρια Κατερίνα Αράθυμου

Ο ιστορικός δάσκαλος Ειδικής Εκπαίδευσης τυφλών μαθητών κ. Αλέξης Γκλίνος ήταν επίσης εκεί, μιλώντας στις μαθήτριες για τη γραφή Braille των τυφλών, τις προσαρμογές που χρειάζεται ο τρόπος διδασκαλίας κάποιων μαθημάτων σε μαθητές με προβλήματα όρασης κλπ., ενώ πολλά παιδιά με τη βοήθεια του, δοκίμασαν και έγραψαν κάποιες λέξεις τεστάρωντας την ταχύτητα ανάγνωσης του κ. αυγουλά!

Ο νεαρός δικηγόρος και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, ζήτησε από τις μαθήτριες να μη μένουν στη βιτρίνα, στην πρώτη εντύπωση, αλλά να γνωρίζουν σε βάθος και επί της ουσίας τον άνθρωπο που τους φαίνεται εξωτερικά διαφορετικός και να κρίνουν αν ταιριάζουν φιλικά, κοινωνικά, συνεργατικά, ή και ερωτικά, με τα κριτήρια της ψυχής.

Ο δάσκαλος κ. Γκλίνος μαζί με το Βαγγέλη διαβάζουν στο μεταλλικό αλφαβητάριΟ Βαγγέλης εξηγεί στα παιδιά πως ξεχωρίζει τα κέρματα

Τα παιδιά έλυσαν απορίες τους γύρω από την καθημερινή ζωή των τυφλών, ενώ ήρθαν βιωματικά σε επαφή και με τους βασικούς τρόπους συνοδείας και εξυπηρέτησης των ατόμων με προβλήματα όρασης από βλέποντες.

Ο κ. Αυγουλάς απάντησε αυθόρμητα ακόμη και στις πιο προσωπικές ερωτήσεις των μαθητριών, χρησιμοποιώντας παράλληλα το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό, ενώ έγιναν και ευχάριστα διαλείμματα με μουσικό και αθλητικό περιεχόμενο!

«Νιώθω πολύ τυχερός σήμερα γιατί επί δύο ώρες 350 κορίτσια μου έδιναν σημασία», σημείωσε αστειευόμενος ο κ. Αυγουλάς στο τέλος της επίσκεψης του και συμπλήρωσε: «Συνάντησα σήμερα 350 παιδιά με καθαρές ψυχές, ανοιχτές καρδιές και προσωπικότητες έτοιμες να αγκαλιάσουν με Σεβασμό τη Διαφορετικότητα. Συνομίλησα σήμερα με ευαισθητοποιημένους, ενεργούς πολίτες του Αύριο που είναι έτοιμοι να κάνουν το μέλλον όλων μας καλύτερο και προσωποποιούν την Ελπίδα»!

Μαθήτριες κάνουν βιωματικό με μάσκαΜαθήτριες κάνουν βιωματικό με μάσκα

«Θέλουμε να ξέρεις ότι από δω και πέρα, τα μάτια μας θα βλέπουν και για σένα», σημείωσε ως επίλογο η καθηγήτρια κα Κατερίνα Αραθύμου απευθυνόμενη στον κ. Αυγουλά, ενώ όλοι μαζί ανανέωσαν το ραντεβού τους σύντομα για άλλη μια όμορφη δράση, άλλη μια όμορφη συνάντηση, άλλη μια όμορφη συνύπαρξη διαφορετικών Μοναδικοτήτων!

Ο Βαγγέλης στο τέλος της ομιλίας απαντάει σε ερωτήσεις


Τα κορίτσια δίνουν αναμνηστικά στο ΒαγγέληΟ Βαγγέλης Αυγουλάς, ο Αλέξης Γκλίνος και η Κατερίνα Αραθύμου

Χειροτεχνίες κοριτσιώνΜηχανές Braille, ανάγλυφα σχήματα σε χαρτί, σχήματα τυφλών και μεταλλικό αλφαβητάρι τυφλών




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου