meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΣΤΟ 3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ



«Οι γονείς σας πώς το δέχτηκαν και το αντιμετώπισαν που το παιδί τους γεννήθηκε τυφλό»;

«Οι γονείς μου ευτυχώς έλεγαν από την αρχή ότι θέλουν το παιδί τους να μεγαλώσει όπως όλα τα άλλα παιδιά και ας μη βλέπει. Καταπίεζαν τους φόβους και της πρόσθετες ανησυχίες τους που είχαν λόγω της ιδιαιτερότητάς μου, για να μπορώ να σκληραγωγηθώ σε νορμάλ καθημερινές συνθήκες και να γίνω ανεξάρτητος και αυτόνομος μεγαλώνοντας. Γιατί όταν φτάσει η ώρα ένας άνθρωπος με αναπηρία να χάσει τους γονείς του και αν αυτός έχει μεγαλώσει υπερπροστατευμένος ή καλομαθημένος, τότε έρχεται ένα ουσιαστικό σοκ αναπηρίας στη ζωή του».

Ένα κομμάτι από τον πολύ ενδιαφέροντα διάλογο του Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και συνεργάτη του ΣΚΕΠ κ. Βαγγέλη Αυγουλά, ο οποίος επισκέφθηκε το 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου το πρωί της Πέμπτης 31 Μαρτίου 2016 και συνάντησε ευαισθητοποιημένους μαθητές από την Α’ τάξη.

Κάποιοι από τους μαθητές στο πλαίσιο εργασιών τους, είχαν συναναστραφεί και συνεργαστεί ήδη με μαθητές ειδικών σχολείων με κάποια αναπηρία και έτσι απηύθυναν στοχευμένες και πολύ ουσιαστικές ερωτήσεις στον κ. Αυγουλά, ενώ έδειξαν έντονο ενδιαφέρον να μάθουν πώς μπορούν να παρέχουν σωστά βοήθεια σε κάποιον που δε βλέπει, αν χρειαστεί κάποια στιγμή να τον συνοδεύσουν.

Εντύπωση προκάλεσαν επίσης στους μαθητές οι αναφορές του νεαρού δικηγόρου στις δυσκολίες που εκείνος αντιμετώπισε στις σπουδές του, διότι, όπως τόνισε, αν και ήταν επιμελής φοιτητής, αναγκαζόταν να χάνει μαθήματα σε εξεταστικές περιόδους επειδή δεν είχε τα πανεπιστημιακά του συγγράμματα εγκαίρως σε καμία προσβάσιμη μορφή.

Τα παιδιά υποσχέθηκαν στον κ. Αυγουλά να ξανασυναντηθούν, αλλά και να επισκεφθούν, κάνοντας μια εκπαιδευτική εκδρομή, στο πρωτότυπο Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος στην Καλλιθέα!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου