meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ


Συνάντηση εφ όλης της ύλης είχαν την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στο Δημαρχείο Περιστερίου ο Δήμαρχος της πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης και ο επιστημονικός συνεργάτης του Υπουργού Εσωτερικών, Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας της ΚΕΔΕ Βαγγέλης Αυγουλάς, μαζί με ευρεία ομάδα συνεργατών τους.

Η μακροχρόνια φιλική σχέση των δύο ανδρών είχε προκαθορίσει εξ αρχής ένα όμορφο και θερμό κλίμα και μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα εξής:

Ο κ. Αυγουλάς ζήτησε τις προτάσεις του Δήμου Περιστερίου και τη θεσμική συνδρομή του λόγω εμπειρίας του Δημάρχου και της Γενικής Γραμματέως του Δήμου, ώστε να επιλυθούν ομαλά και το ταχύτερο δυνατόν διάφορα πρακτικά προβλήματα ως προς την υπηρεσιακή θέση και κατάσταση πρώην δημοτικών αστυνομικών που έχουν επιστρέψει και εργάζονται εκ νέου στους δήμους μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση.

Παράλληλα, ο νεαρός δικηγόρος ζήτησε και προσωπικά την πολύτιμη  συνδρομή του κ. Παχατουρίδη όταν ανοίξει επίσημα σε λίγο καιρό ο δημόσιος διάλογος για την επαναθεσμοποίηση του Προγράμματος «Καλλικράτης», την οποία έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής ενώ ο κ. Αυγουλάς θα είναι μέλος της σχετικής ομάδας εργασίας του Υπουργείου.

Επιπλέον οι δύο άνδρες εξέτασαν ενδελεχώς τη δυνατότητα ανάληψης άμεσων πρωτοβουλιών για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την κοινωνική στήριξη και προώθηση του έργου και των ζητημάτων του αναπηρικού κινήματος σε τοπικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Αυγουλάς παρακάλεσε για εντατικοποίηση των προσπαθειών από πλευράς του Δήμου για την ουσιαστική ενίσχυση του συλλόγου «Γέφυρα Ζωής» ο οποίος εδρεύει στο Περιστέρι και έχει ιδρυθεί από γονείς για τη στήριξη παιδιών με ιδιαιτερότητες.

Επίσης ο κ. Αυγουλάς συζήτησε επιμέρους δράσεις για την ευαισθητοποίηση των παιδιών γύρω από τα ΑμεΑ, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου κ. Ιωάννη Νομικό, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνάντηση.


Τον κ. Αυγουλά συνόδευε μεταξύ άλλων και ο Μαέστρος της Ορχήστρας των Ονείρων και Υπεύθυνος του Μουσικού Εργαστηρίου «Οδός Ονείρων» κ. Ιωάννης Γαβράς, ο οποίος παρουσίασε στον κ. Παχατουρίδη αναλυτικά το κοινωνικό προφίλ και το ιστορικό των κοινωφελών δράσεων της ορχήστρας μέχρι σήμερα και εν τέλει όλοι συμφώνησαν στη διεξαγωγή του 3ου Music Dream Festival, ενός μουσικο- κοινωνικού θεσμού, στο Άλσος Περιστερίου το Καλοκαίρι του 2016, με στόχο την προώθηση του έργου και την υποστήριξη των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.

Τέλος, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, προσκάλεσε το Βαγγέλη Αυγουλά και τους συνεργάτες του στο γύρο του Περιστερίου, ένα μεγάλο θεσμοποιημένο αθλητικό γεγονός που θα λάβει χώρα στην πόλη το πρωί της Κυριακής 1ηΝοεμβρίου 2015.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου