meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"


Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συγκάλεσε σήμερα ευρεία σύσκεψη, για το κρίσιμο ζήτημα της συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στην συνάντηση συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ κ. Βαγγέλης Πάνου και εκπρόσωποι εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» από όλη την Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η ανάγκη συνέχισης του προγράμματος και η σχέση εργασίας των εργαζομένων. Κοινός τόπος όλων υπήρξε η αναγνώριση της χρησιμότητας του προγράμματος και η ανάγκη συνέχισης του, ενώ έγινε γνωστό πως έχει δημιουργηθεί Ομάδα Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) με την συμμετοχή των συναρμόδιων φορέων και εργαζομένων. Η ΟΔΕ θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες, με στόχο τέλη Οκτωβρίου να έχει καταλήξει σε προτάσεις που θα συζητηθούν εκ νέου σε συνάντηση που θα οριστεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Η κ. Φωτίου διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου αυτοί να διασφαλιστούν, υπογραμμίζοντας την τεράστια συμβολή του «Βοήθεια στο Σπίτι» στην ανακούφιση και την διευκόλυνση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ο κ. Κουρουμπλής κατέστησε σαφές ότι αναγνωρίζει και την χρησιμότητα και την κρισιμότητα του προγράμματος για την κοινωνία. Ο Υπουργός ζήτησε να συνεχιστεί η συνεργασία σε καλό πνεύμα με στόχο την στήριξη κι αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του «Βοήθεια στο Σπίτι».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου