meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΗΧΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ




Ισχυρό μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο έστειλε η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α), μπροστά στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου 2015, κατά την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Την κινητοποίηση στήριξαν και εκπροσωπήθηκαν μεταξύ άλλων η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, σύλλογοι νέων επιστημόνων και βοηθητικού προσωπικού στην Ειδική Αγωγή και πλήθος μαθητών με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Αιτήματα του αναπηρικού και εκπαιδευτικού κινήματος:

- Να ανοίγουν όλα τα σχολεία την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα! Να ανοίξουν όλα τα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης και τα ΚΕΔΔΥ, με διορισμούς εκπαιδευτικού προσωπικού, ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού -νοσηλευτικού προσωπικού σε ΣΜΕΕ, Τ.Ε. και ΕΕΕΕΚ.

- Να δοθούν επαρκή κονδύλια για τη χορήγηση παράλληλης στήριξης στους μαθητές με αναπηρίες βάσει επιστημονικών προϋποθέσεων και κριτηρίων.

- Η διάθεση σχολικών προσβάσιμων βιβλίων σε κάθε μαθητή με αναπηρία να πραγματοποιείται στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

- Να σταματήσει επιτέλους ο διωγμός των εκπαιδευτικών με αναπηρία και να εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις αναφορικά με την πρόσληψη κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικών με αναπηρία στη γενική εκπαίδευση σε ποσοστό 10% και την επαναφορά του πίνακα Α στην ειδική εκπαίδευση.

- Να σταματήσει το φαινόμενο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση - χρειάζονται επιτέλους μόνιμοι διορισμοί.

- Να ληφθούν ειδικά προστατευτικά μέτρα για τους εκπαιδευτικούς που είναι γονείς παιδιών/ατόμων με αναπηρία.

- Να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία από και προς τα σχολεία τους.

Εκπροσώπους των συγκεντρωμένων δέχτηκε στη Βουλή ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας και Αντιπροσωπία βουλευτών του κόμματος, ενώ ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης σε συνάντησή του με εκπροσώπους της ΕΣΑμεΑ σύστησε ομάδα εργασίας για την Ειδική Εκπαίδευση με θεσμική εκπροσώπηση και των ΑμεΑ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου