meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΙΔΕΑ ΤΟΥΣ!



Τρεις φοιτήτριες κέρδισαν το πρώτο βραβείο του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας για το επιχειρηματικό  σχέδιο με τίτλο  "ABC- ABILITY" στον ετήσιο διαγωνισμό Καινοτομικών και Επιχειρηματικών Ιδεών έτους 2014-2015 που οργανώθηκε στο πλαίσιο της Δράσης "Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών» του επιχειρησιακού προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Εθνικούς  Πόρους.

Η Ήλια Χαλιμούρδα, η Καλλιόπη Ζύμη και η Μαριάννα Σολδάτου, κρατούν τα βραβεία τους και ήδη σχεδιάζουν το επόμενο βήμα για την υλοποίηση και στην πράξη της καινοτόμας επιχείρησής τους, μιας εκπαιδευτικής αγκαλιάς για όλα τα «διαφορετικά» παιδιά!

Το επιχειρηματικό σχέδιο της επιχείρησης ABC-Ability προβλέπει την δημιουργία ενός φροντιστηρίου αγγλικών το οποίο απευθύνεται μεν σε όλους αλλά παράλληλα διαθέτει ειδικά βοηθήματα, εξοπλισμό και εγκαταστάσεις προσβάσιμες για άτομα με αναπηρία. Το φροντιστήριο θα διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό, όπως ειδικούς εκτυπωτές και γραφομηχανές στο σύστημα Braille, ανάγλυφους χάρτες, βοηθούς γραφής, λογισμικά ανάγνωσης οθόνης, διαδραστικούς πίνακες, ράμπες, εξειδικευμένους καθηγητές με γνώσεις της νοηματικής γλώσσας και της γραφής Braille  και πολλά άλλα. Μερικοί εκ των συνεργατών της επιχείρησης έχει σχεδιαστεί  να είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και εταιρείες του εξωτερικού που θα τους παρέχουν τον εξοπλισμό και τα λογισμικά. Επιπλέον, θα διαθέτουν υπηρεσία μεταφοράς των σπουδαστών με αναπηρίες από και προς τα σπίτια τους, τμήμα ψυχολογικής στήριξης και λογοθεραπείας και ενισχυτική διδασκαλία για όλους τους μαθητές που το επιθυμούν.

Στα πλαίσια της λειτουργίας του φροντιστηρίου, θα διοργανώνονται πολλές βιωματικές ημερίδες και εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την δημιουργική μάθηση και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης. 

Απώτερος σκοπός του φροντιστηρίου είναι η κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, η πραγμάτωση της ισότητας στη μάθηση και ο προβληματισμός των υπόλοιπων μαθητών και των γονέων τους πάνω στην αναπηρία.

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβρη του 2014, όταν η Ήλια και η Καλλιόπη γνώρισαν το έργο της Μονάδας Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του ΕΚΠΑ και μαζί και το Βαγγέλη Αυγουλά, Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.
            
«Αρχικά μια εκτενή πολύωρη κουβέντα και έπειτα η παρέα με το Βαγγέλη μας έδωσε την ιδέα και γρήγορα την πλάσαμε και την κάναμε ένα εφικτό, ρεαλιστικό επιχειρηματικό σχέδιο. Η συγκλονιστική εμπειρία του 6ου Δείπνου στο Σκοτάδι που διοργάνωσε ο Βαγγέλης Αυγουλάς και είχαμε τη χαρά να το ζήσουμε στην Αθήνα στις 20 Δεκεμβρίου 2014, μας έδωσε την ώθηση να οριστικοποιήσουμε και τις τελικές λεπτομέρειες της εργασίας μας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν περιμέναμε τη βράβευση. Αυτό για μας ήταν έκπληξη», εξηγούν οι αξιοθαύμαστες φοιτήτριες στο «Με Άλλα Μάτια».

Κατά την απονομή στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι δυναμικές φοιτήτριες αφιέρωσαν το βραβείο τους στο Βαγγέλη Αυγουλά και εκείνος συγκινημένος δήλωσε πάντα διαθέσιμος για οποιαδήποτε συνεργασία μαζί τους και στο μέλλον, καθώς όπως είπε διακρίνει στην ομάδα τους τη στόφα της επιτυχίας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου