meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΡΦΙΑ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΑΛΜΑ


Σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, έγινε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 3 Ιουνίου 2015, η Παρουσίαση βιβλίου του πρώην Αναπλ. Υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά με τίτλο «Θέμα ιδεολογίας και όχι μόνο».

Το βιβλίο προλόγισαν ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και ο καθηγητής κ. Σκαλκέας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς και την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Στρατής Λιαρέλης.

Τον Μάριο Σαλμά, τον χαρακτηρίζει «πολιτικός ρεαλισμός», είπε ο κ. Σαμαράς και εξήρε το έργο του λέγοντας ότι βρέθηκε στο υπουργείο Υγείας, την πιο κρίσιμη περίοδο και κατάφερε να μειώσει τις δαπάνες, να μειώσει την τιμή των φαρμάκων, να κρατήσει όρθια τα Νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ , σε πολύ δύσκολες στιγμές.



Ο Αντώνης Σαμαράς τοποθέτησε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση είπε κατά το χαιρετισμό του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Πολλοί θα αναρωτιέστε τι δουλειά έχει ένας Συριζαίος στη σημερινή εκδήλωση; Με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκα την πρόσκληση του Μάριου να προλογίσω το βιβλίο του, γιατί τις ιδεολογίες τις ξεπερνούν οι καλές ανθρώπινες σχέσεις. Στις πολιτικές μας διαφορές με το Μάριο, αντιπαραβάλλεται ο κοινός τόπος της πίστης μας στην αλληλεγγύη, το κοινωνικό κράτος και στη διαχρονική αξία της Ελληνικής οικογένειας που κρατά όρθια σήμερα τη χώρα μας στα δύσκολα», ξεκίνησε την ομιλία του ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφέροντας ότι γνωρίζει τον κ. Σαλμά ήδη από τα χρόνια που διεκδικούσαν ψήφους στη βαθιά πολιτικοποιημένη Αιτωλοακαρνανία!

«Δέχομαι πάντα ως σοβαρές τις προθέσεις, αλλά στην πολιτική όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Προλογίζω ένα βιβλίο φιλελεύθερων ιδεών, διότι όλοι σήμερα πλέον παραδεχόμαστε ότι τα προηγούμενα χρόνια διευρύνθηκαν οι ανισότητες και η παγκοσμιοποίηση διέψευσε τις υπερπροσδοκίες, οπότε συμφωνώ με το Μάριο ότι κάτι δεν πήγε καλά», συνέχισε ο Υπουργός.



Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε επίσης ότι «ούτε γονατισμένοι είμαστε, ούτε θα υποκύψουμε σε λογικές που θέλουν τη χώρα Βουλγαρία. Ή θα σωθούμε όλοι μαζί ή θα καταστραφούμε όλοι μαζί». Πρόσθεσε ότι η χώρα έχει διαπραγματευτική δυνατότητα καθώς βρίσκεται σε κρίσιμη γεωστρατηγική θέση, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια του λαού. «Μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα το τι θα κάνει αυτή η Αριστερή κυβέρνηση, Αφήστε μας να κυβερνήσουμε πρώτα», συμπλήρωσε.

«Πώς φαντάζονται οι τεχνοκράτες την Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα;», ξεκίνησε ο κ. Κουρουμπλής έναν κύκλο ερωτημάτων, για να συνεχίσει απευθυνόμενος στον πρώην Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά: «Το Μάριο τον στήριξα στο υπεύθυνο έργο που έκανε στην πολιτική του φαρμάκου κατά τη θητεία του, παρά της πολιτικές μας διαφορές. Γι’αυτό και δικαιούμαι να ερωτώ, γιατί αφού τα πήγε τόσο καλά ο Μάριος Σαλμάς στο Υπουργείο Υγείας, αντικαταστάθηκε κ. Σαμαρά; Μήπως για να έρθουν οι επόμενοι που κατέστρεψαν ότι είχε καταφέρει ο Μάριος στη θητεία του»;

Ο κ. Κουρουμπλής έκλεισε απευθυνόμενος στον κ. Σαλμά αστειευόμενος: «Με ενημέρωσαν Μάριε ότι έχει πολύ κόσμο σήμερα η εκδήλωσή σου, τι γίνεται επίδειξη Πολιτικού Αρχηγού κάνεις»;

Στο βιβλίο του ο Μάριος Σαλμάς καταγράφει τις σκέψεις του, με βάση ένα χρόνο δράσης στο υπουργείο Υγείας, παραθέτει τις παρεμβάσεις που έγιναν και τις σημαντικότερες αποφάσεις που ελήφθησαν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του όπου στόχοι του ήταν η αναβάθμιση του ΕΟΦ και του ΕΚΑΒ, η αύξηση της αποδοτικότητας των περιορισμένων οικονομικών πόρων μέσα από τον εξορθολογισμό των δαπανών και η καινοτομική προσέγγιση στην οργάνωση του ΕΟΠΥΥ με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη.

«Συχνά δε βοηθά η δαιμονοποίηση των επιχειρηματιών, αλλά ούτε και η συνεχής αλλαγή των ίδιων κανόνων από διαφορετικές πολιτικές ηγεσίες. Η Δύση κατέστη πηγή της κρίσης γιατί η αξία έχασε μεγάλο μέρος του κοινωνικού της περιεχομένου. Στην Ελλάδα μαστιζόμαστε από μπλεγμένες και διασπασμένες αρμοδιότητες, με την πολιτική ευθύνη έτσι να χάνεται στο χρόνο», σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρώην Υπουργός Μάριος Σαλμάς, ενώ για το νυν Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ανέφερε: «Ο Κουρουμπλής είναι η μόνη περίπτωση Υπουργού που κάλεσε έναν προκάτοχό του, εμένα στην προκειμένη περίπτωση, για να ανταλλάξουμε απόψεις σε ορισμένα κρίσιμα θέματα για την Υγεία. Επιβάλλεται να συνεργαζόμαστε και το κράτος να έχει Συνέχεια και ο πολίτης μπορεί από κει και πέρα στα επιμέρους να κρίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου