meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΒΡΑΣ: ΕΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ "ΗΛΙΟΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ

Το «Με Άλλα Μάτια» συνάντησε το μουσικό και δάσκαλο κ. Γιάννη Γαβρά στην Οδό Ονείρων και του πήρε μια πολύ ανθρώπινη, αληθινή εκμυστήρευση – συνέντευξη, λίγο πριν από τη διοργάνωση του 2ου Music Dream Festival και την ώρα που όλοι δουλεύουμε πυρετωδώς για την επιτυχία της εκδήλωσης, προς υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα»:

Ποιόν ορισμό θα έδινες εσύ για τη Μουσική;

-Η μουσική για μένα είναι τρόπος και μέσο για να φτάσει κάποιος στον προορισμό του.

Τι είναι για σένα η Μουσική;

-Είναι τρόπος έκφρασης, τρόπος ζωής.

Τι σου μεταφέρουν για το μέλλον και την καθημερινότητά τους τα σημερινά "παιδιά της Δυτικής Όχθης" που τα έχεις μαθητές σου;

-Τα παιδιά μου νιώθουν αβέβαια για το μέλλον τους, νιώθουν ότι παλεύουν χωρίς ελπίδα για το αύριο. Ή καθημερινότητα τους είναι δύσκολη και ειδικά όταν κάποιοι από τους γονείς αυτών είναι άνεργοι.

Σε ποιό τραγούδι από όλα όσα έχεις ακούσει και ξέρεις, θα ένιωθες πάρα πολύ τυχερός αν είχες γράψει εσύ τη μουσική του;

-Ωραία ερώτηση. Μιας και το θέμα των τελευταίων μηνών ονομάζεται Σωκράτης Μάλαμας θα σου απαντήσω το τραγούδι Δεκέμβρης του 1903 σε στίχους του Κ.Π. Καβάφη. Ο Σωκράτης πρέπει να είχε τρελά κέφια... Χαχαχαχα!

Με ποιόν Έλληνα και με ποιόν ξένο καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς στην επαγγελματική σου καριέρα;

-Δύσκολη ερώτηση. Έχουμε τόσο σπουδαίους καλλιτέχνες. Τέλος πάντων, όσο αφορά τον Έλληνα καλλιτέχνη θα ήθελα να συνεργαστώ με την κυρία Χαρούλα Αλεξίου, και για ξένο καλλιτέχνη με τον Eros Ramazzotti.

Πώς ξεκίνησε το Music Dream Festival και ποιός είναι ο στόχος του κάθε χρόνο τώρα που έχει γίνει θεσμός;

-Το Music Dream Festival ήταν ιδέα και όνειρο πολλών ετών. Ξεκινώντας την σχολή μου πέρυσι, ένιωθα την ανάγκη για την υλοποίηση του ονείρου μου. Το όνειρο μου ήταν και είναι τα παιδιά, και μαζί με τα παιδιά μου (η Ορχήστρα των Ονείρων και οι  μαθητές μου) στηρίζουμε οργανισμούς, συλλόγους, φορείς που έχουν να κάνουν αυστηρά με παιδιά. Στο 1ο Music Dream Festival στηρίξαμε το Χαμόγελο του Παιδιού. Φέτος στο 2ο Music Dream Festival στηρίζουμε το σύλλογο φίλων παιδιών με Καρκίνο Ελπίδα.

Αν η σημερινή Ελλάδα σου ζητούσε να την κάνεις τραγούδι, τι νόημα θα της έδινες και τη ρυθμό και μελωδία θα χάριζες σ' εκείνη;

-Ένα δυνατό ζεϊμπέκικο νομίζω με κάποιο ελπιδοφόρο μήνυμα.

Τι πρόκειται να ζήσουν όσοι έρθουν στο φετινό, 2ο music dream festival;

-Το 2ο Music Dream Festival το δουλεύω κοντά 4 μήνες το οργανωτικό κομμάτι και το μουσικό από το Σεπτέμβρη του 2014. Πραγματικά πιστεύω ότι θα είναι από τα μεγαλύτερα event του καλοκαιριού στην Αθήνα γιατί συνδυάζει τη μουσική με την ενημέρωση για την παιδική -και όχι μόνο- υγεία. Ένα αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Σωκράτη Μάλαμα με την Ορχήστρα των Ονείρων, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Μπάμπη Στόκα σε συνδυασμό με την ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί για τον παιδικό καρκίνο και για τους δότες μυελού των οστών από ειδικά επιστημονικά κλιμάκια του ογκολογικού νοσοκομείου παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Το σύνθημα που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες για το φεστιβάλ είναι ένα...... Γίνε κι εσύ δότης μυελού των οστών....., μπορείς....., ενημερώσου την Πέμπτη 9 Ιουλίου.

Δείτε το διαφημιστικό σποτ του 2ου Music Dream Festival πατώντας εδώ:


Ο Γιάννης Γαβράς Γεννήθηκε το  1983 στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία είχε επαφή με τη μουσική και ιδιαίτερα με το μπουζούκι, αφού ο πατέρας του Ιάκωβος ήταν αυτοδίδακτος μπουζουξής. Τα πρώτα του μουσικά μαθητικά βήματα ξεκίνησαν σε ηλικία 8 ετών με το μπουζούκι. Λίγα χρόνια αργότερα στο δρόμο του βρέθηκε η κιθάρα και κοντά στα 15 του χρόνια πήρε τα πρώτα μαθήματα στα  κρουστά.

Στα 14 του χρόνια δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα με την ονομασία «Τα παιδιά της Δυτικής Όχθης». Σε ηλικία 18 ετών του δόθηκε  η δυνατότητα όλα όσα έχει μάθει να τα μεταδώσει σε νέους επίδοξους μουσικούς. Την ευκαιρία αυτή του έδωσε ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος  «Η Εθνική Εστία», σύλλογος στον οποίο είχε κάνει και ο ίδιος τα πρώτα του μαθητικά βήματα. Λίγα χρόνια αργότερα, κλήθηκε  να διδάξει σε δημόσια δημοτικά σχολεία, σε μουσικές σχολές και συλλόγους, ενώ παράλληλα δούλευε και σαν μπουζουκίστας σε μεγάλα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας.

Από την ηλικία των 18 μέχρι την ηλικία των 25 δημιούργησε και συμμετείχε σε αρκετά μουσικά σχήματα  ( Retropolis, οι Απαράδεκτοι, Τα παιδιά της Εστίας, Δημοτικό Ωδείο Ιλίου, κλπ. ). Μεγάλος σταθμός στη μουσική του πορεία, ο δάσκαλος του Θανάσης Πολυκανδριώτης που τον εντάσσει στον καλλιτεχνικό μουσικό σύλλογο «Οι επόμενοι», ένα  μουσικό σύνολο 40 μπουζουκιών ο οποίος έλαβε μέρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων  «Αθήνα 2004».

Με παρότρυνση του ίδιου του δασκάλου του, τον Ιανουάριο του 2013 ιδρύει τη δική του ορχήστρα, την Ορχήστρα των Ονείρων. Μια ορχήστρα 18 μελών, από τον κλασικό, παραδοσιακό αλλά και σύγχρονο τομέα που συνεχώς αυξάνεται σε αριθμό μελών. Στόχος της Ορχήστρας είναι η διάσωση και διάδοση  των σπουδαίων μουσικών έργων που έχουμε κληρονομήσει από τους μεγάλους μουσικούς του ελληνικού πενταγράμμου.  

Παρακολουθήστε τα νεότερα για την εκδήλωσή μας στο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου