meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: "ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΡΑΝΧΑΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ"


«Βρήκα ένα Υπουργείο υπηρεσιακά αποκλεισμένο, όλη η δουλειά γινόταν από τα γραφεία των υπουργών και τους συμβούλους τους. Τώρα όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες είναι συμμέτοχοι στη δουλειά μας και στις αποφάσεις μας», εξηγεί ο Υπουργός Υγείας στην πρόσφατη συνέντευξη του στη Γερμανική Τηλεόραση.

Ο κ. Κουρουμπλής μίλησε για την υποστελέχωση και τη δραματική εικόνα στο χώρο της υγείας, καθώς και για τις σπατάλες δημοσίου χρήματος αναφερόμενος π.χ. σε νοικιασμένα ακίνητα που χρησιμοποιούνταν για να στεγαστούν δομές και υπηρεσίες υγείας, την ίδια ώρα που δίπλα τους υπάρχουν δημόσια κτίρια προσφερόμενα για μετεγκατάσταση.


«Βρήκα 8 συστήματα πληροφορικής στο Υπουργείο να μη συνδέονται το ένα με το άλλο, να λειτουργούν παράλληλα χωρίς να συνδυάζονται και να επικοινωνούν. Τώρα δουλεύουμε εντατικά για να συλλειτουργήσουν», σοκάρει και συνεχίζει αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που δρομολογεί:

«Θα εφαρμόσουμε ηλεκτρονικό σύστημα που θα κυνηγά την απάτη, ενώ είναι έτοιμος ο ηλεκτρονικός φάκελος κάθε ασθενή. Θεσμοθετούμε στον ΕΟΠΥΥ επιτροπές διαπραγμάτευσης για το φάρμακο, τις διαγνωστικές εξετάσεις, για τα ιατροτεχνολογικά βοηθήματα και για τις ιατρικές εξετάσεις. Μάλιστα αυτό το μοντέλο των Επιτροπών Διαπραγμάτευσης που περιορίζει το κέρδος των πολυεθνικών είναι καθιερωμένο στη Γερμανία, γι’αυτό και ρώτησα το Γερμανό πρέσβη που πρόσφατα συναντηθήκαμε, γιατί δε μας το πρότεινε για να μας βοηθήσει να μειώσουμε τις δημόσιες δαπάνες και στην Ελλάδα; Επίσης κάλεσα τις Πολυεθνικές του φαρμάκου να μου πουν τι φόρο πληρώνουν στη Γερμανία, γιατί στη χώρα μας δεν πληρώνουν», αναφέρει ο κ. Κουρουμπλής.

«Διέταξα διαχειριστικούς ελέγχους σε πολλούς δημόσιους φορείς. Συνεχίζω να συγκρούομαι με τα πιράνχας. Τώρα θα γίνουν οι αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος του Ελληνικού λαού! Πρέπει οι εταίροι μας να καταλάβουν ότι η υγεία, η παιδεία και η κοινωνική ασφάλιση δεν αντέχουν άλλες περικοπές. Πρέπει επίσης όλη η Ευρώπη να αγκαλιάσει τους δυστυχισμένους μετανάστες που φτάνουν ανασφάλιστοι και ασθενείς στις χώρες υποδοχής και προέρχονται από μηδενικά υγειονομικά συστήματα υγείας», δηλώνει ο Έλληνας Υπουργός Υγείας στους δημοσιογράφους της Γερμανικής Τηλεόρασης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου