meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

"ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ" ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΕΛΟΡΑΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΟΥΣ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΜΟΥΣ!


"ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ"

Η εκπομπή “ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ”, είναι η μοναδική εκπομπή στην Ελληνική Τηλεόραση που ασχολείται με θέματα αναπηρίας και απευθύνεται στο 1.500.000 συμπολίτες μας με αναπηρία και στο σύνολο της κοινωνίας.


Ο δημοσιογράφος, νομικός και μουσικός Γιώργος Μπελίρης (τυφλός ο ίδιος), που επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή, και οι υπόλοιποι συντελεστές, προσπαθούν όλοι μαζί, με υπευθυνότητα, να αναδείξουν την ανθρώπινη ποικιλομορφία, τα προβλήματα, τις ανησυχίες, και τις φιλοδοξίες των πολιτών με αναπηρία.


Η εκπομπή “ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ” αναζητά φορείς, που παρά τις τωρινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, μπορούν και παράγουν έργο. Παρουσιάζει πολίτες με αναπηρία που προσπαθούν να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας, με καθημερινό αγώνα επιβίωσης και τις συνακόλουθες αποτυχίες και επιτυχίες τους. Είναι κοντά στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα, στο χώρο της αναπηρίας.


H εκπομπή ακολουθεί τη δεοντολογία, τη μεθοδολογία, τις προδιαγραφές και τον τρόπο προσέγγισης των ατόμων με αναπηρία, που έχουν υιοθετήσει οι δημόσιες τηλεοράσεις ευρωπαϊκών χωρών: ΒΒC, ZDF, FRANCE TELEVISIONS.


Στο πρώτο επεισόδιο, η εκπομπή είναι παρούσα στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών, όπου μας παρουσιάζει τις προσπάθειες των αθλητών με αναπηρία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας ΑμεΑ, ανεβαίνει στον Όλυμπο σε υψόμετρο 2000 μέτρων μαζί με μία ομάδα νέων με τύφλωση, επισκέπτεται το σκοπευτήριο της Ελευσίνας όπου διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΑμεΑ και τέλος η εκπομπή ταξιδεύει στη Βέροια όπου το Κέντρο Μέριμνας ΑμεΑ του Δήμου Βέροιας ανεβάζει στο χώρο τεχνών της πόλης μια αξιόλογη παράσταση.


Έναρξη: Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Μεταδίδεται: Κάθε Δευτέρα στις 18:00

Παρουσίαση / Δημοσιογραφική Έρευνα: Γιώργος Μπελίρης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγιανίδης

Εκτέλεση Παραγωγής: ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ




1 σχόλιο: