meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ


Τα εγκαίνια του Σταθμού Προστασίας Μάνας, Παιδιού και Εφήβου στη Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου, τη νέα δομή πρόληψης με αποστολή την πρόληψη και την εξασφάλιση της καλής υγείας εγκύων και βρεφών, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, παρουσία του εκπροσώπου του Υπουργού Υγείας κ. Αυγουλά και εκπροσώπων της Διεύθυνσης και του προσωπικού της Μονάδας, καθώς και πλήθους ασφαλισμένων.


«Σήμερα (23/03/2015), εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του Σταθμού Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου στη Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου, προσθέτουμε έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στην πόλη μας. Μέσα από αυτήν την προληπτική δομή παρέχεται στήριγμα στη μέλλουσα ανασφάλιστη μητέρα και στο παιδί που θα φέρει στον κόσμο προσφέροντάς της πρόσβαση σε αξιοπρεπείς και αξιόπιστες υπηρεσίες Υγείας. Είμαστε υπέρ της πρόληψης παρά της θεραπείας, θέλουμε πολίτες υγιείς, πολύ δε μάλλον όταν πρόκειται για μητέρες και παιδιά, για αυτό και ζητούμε τη συνεργασία των αρμόδιων υπουργείων για την επέκταση μονάδων όπως η συγκεκριμένη σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, στον χαιρετισμό του.


Ο Γιώργος Πατούλης, συνεχάρη τη διεύθυνση και το προσωπικό της Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου, χάρη στις προσπάθειές των οποίων η συγκεκριμένη μονάδα είναι μία από τις καλύτερες μονάδες που λειτουργούν σήμερα, και ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στη λειτουργία του Σταθμού Μάνας στο Μαρούσι, μεταξύ αυτών και πολλοί εθελοντές.

Τη λειτουργία του Σταθμού Μάνας χαιρέτισαν επίσης, ο Υπεύθυνος της Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου Κωνσταντίνος Καλλικούρδης και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος της Μονάδας Κώστας Καλλιγέρης.

«Γιατροί, εθελοντές, επιστημονικό προσωπικό, Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για το σημερινό αποτέλεσμα με μόνο στόχο το όφελος κάθε πολίτη. Το Υπουργείο Υγείας στέκεται ουσιαστικός αρωγός σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Παράλληλα πιστεύουμε ότι πρόληψη και Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι και πρέπει να είναι συνυφασμένα, με το κράτος ταυτόχρονα να στέκεται πάντα στο ύψος των περιστάσεων και ανάλογο των ευθυνών του και σε αυτή την αντίληψη συμπλέουμε κ. Δήμαρχε και Πρόεδρε του ΙΣΑ», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Αυγουλάς εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας της ΚΕΔΕ.

Στο Σταθμό Προστασίας, μάνας, παιδιού και εφήβου Αμαρουσίου, λειτουργεί Παιδιατρικό Ιατρείο, στο οποίο σε συνεργασία με τις επισκέπτριες υγείας διενεργούνται σε ασφαλισμένα και ανασφάλιστα παιδιά, εμβολιασμοί κατόπιν ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, δερμοαντιδράσεις, αντιφυματικός εμβολιασμός (B.C.G.), σωματομετρήσεις, παρακολούθηση ανάπτυξης βρεφών και παιδιών, συμβουλευτική για θέματα διατροφής, μητρικού θηλασμού, πρόληψης παιδικών ατυχημάτων, στοματικής και ατομικής υγιεινής και πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής σε συνεργασία με οδοντίατρο.

Επίσης λειτουργεί Μαιευτικό-Γυναικολογικό Ιατρείο, όπου μπορούν να προσέρχονται οι έγκυες για προγεννητικό έλεγχο, εξετάσεις, φάρμακα, αναρρωτικές άδειες, βεβαιώσεις κυοφορίας και λοχείας, θέματα διατροφής και σε συνεργασία με τη μαία, πραγματοποιούνται τακτικές συναντήσεις με σκοπό την εκπαίδευση των εγκύων στην τέχνη του μητρικού θηλασμού και συμβουλευτικής κατά τη διάρκεια της λοχείας.


Επισκέπτριες Υγείας και Μαία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας παρέχουν αγωγή υγείας στους μαθητές Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης και συμμετέχουν σε Προγράμματα Σχολικής Υγιεινής.

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων, ήταν, επίσης, ο Διοικητικός Διευθυντής του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ Αμαρουσίου Μιχαήλ Κυριαζίδης, η Προϊσταμένη Νοσηλευτικού τη Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου Κορίνα Λιούτα, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρλαύτης, και Ρένα Χαλιώτη, η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) Ελένη Λέκκα Καλατζάκη, η αντιπρόεδρος Ελένη Βλάχου Σταματάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Αθανάσιος Βελλής, Στέφανος Τσιπουράκης, Κώστας Αντωνόπουλος, Πέτρος Κόνιαρης και προσωπικό της Μονάδας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου