meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - Ο Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ "ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ!"



Να ξεσκαρτάρει όλες τις αποφάσεις προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών, οι οποίες χρέωσαν με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο, καθώς και οργανισμούς οι οποίοι υπάγονται στο υπουργείο, για πιθανή κακοδιαχείριση και κατασπατάληση πόρων, είναι έτοιμος ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής επανήλθε σήμερα (02/03/2015) στο θέμα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89. Αναφερόμενος στο «χρυσό συμβόλαιο» ύψους περισσοτέρων από 10 εκατ. ευρώ, μεταξύ υπουργείου Υγείας και γερμανικής εταιρείας συμβούλων για «υποστήριξη» στη μεταρρύθμιση του ελληνικού συστήματος υγείας, ο κ. Κουρουμπλής διερωτήθηκε: πώς υπέγραψαν πολιτικοί για να δοθούν 10 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια, σε γερμανική εταιρεία, η οποία θα μας βοηθούσε να φτιάξουμε το σύστημα -δηλαδή για να το διαλύσουμε; Πώς μπορούσες να δώσεις 700.000 ευρώ σε έναν άνθρωπο για να κάνει μία έκθεση για το φάρμακο (στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας);

Κάλεσε δε, τους «φίλους μας τους Γερμανούς» να μας πουν πώς θα δοθούν αυτά τα χρήματα, ζήτημα το οποίο θα θέσει και στην εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με την οποία θα συναντηθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου.

Για την εν λόγω γερμανική εταιρεία, ο υπουργός Υγείας καταγγέλλει ότι δεν έχει προσφέρει ποτέ υπηρεσίες σε ευρωπαϊκό έδαφος, παρά μόνο σε αφρικανικές χώρες.
Για την υπόθεση αυτή, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υγείας έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν ότι δεν έλαβαν «παραδοτέο έργο» από την εταιρεία, ωστόσο -όπως δήλωσε και σήμερα ο κ. Κουρουμπλής- πιέζονταν αφόρητα να βάζουν υπογραφές.

Η δεύτερη μεγάλη υπόθεση, η οποία έχει τεθεί προς διερεύνηση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αφορά στην τεράστια υπέρβαση, κατά 2 εκατ. ευρώ, στα ημερήσια νοσήλια από ιδιωτικές κλινικές. Η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της εισαγγελίας, προανήγγειλε ο κ. Κουρουμπλής.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε έναν ακόμη έλεγχο που έχει διατάξει, για τον οποίο όμως δέχεται «πιέσεις από θεούς και δαίμονες». Για το συγκεκριμένο έλεγχο είναι ενήμερος και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Παρά τις «απειλές» ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε αποφασισμένος να φτάσει σε βάθος η έρευνα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η ολοκληρωμένη πρόταση του υπουργείου Υγείας για το πώς πρέπει να αναδιαρθρωθεί το σύστημα, ώστε να υπάρχει ωφέλεια για τον κόσμο αλλά και έλεγχος στο κόστος, θα κατατεθεί στην κυβέρνηση σε λίγες ημέρες, ανακοίνωσε ο κ. Κουρουμπλής. Στα μέτρα αυτά, θα περιλαμβάνεται ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας, ώστε να υπάρχει έλεγχος «στην πηγή της παραγωγής κόστους» με κριτήρια την παραγωγικότητα και την κατανάλωση του συστήματος, δήλωσε.


Πηγή:
http://www.toxwni.gr/ellada/item/42272-tha-bei-taksi-stin-ygeia-o-p-kouroumplis-ta-vazei-me-theoys-kai-daimones

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου