meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΤΥΡΤΑΙΟΥ


Κατάμεστο ήταν το απόγευμα της Κυριακής 1/2/2015 το Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Ιλίου όπου φιλοξενούνται οι δράσεις του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος», για την κοπή της πίτας του συλλόγου.


Την πίτα ευλόγησε ο ιερέας και μέλος του σωματείου Πατήρ Δημήτριος Ζαχαρόπουλος από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ίλιον, όπου τα τελευταία δύο χρόνια τελείται και Θεία Λειτουργία στον προσβάσιμο αυτό ναό υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ.
Ο ιερέας παράλληλα μετέφερε στα μέλη του Σωματείου τις ευχές και το χαιρετισμό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, ο οποίος βρισκόταν σε ανειλημμένη υποχρέωση εκτός Αθηνών και δε μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση.



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ιλίου κα Ανδριάνα Αλεβίζου εκπροσωπώντας και το Δήμαρχο της πόλης κ. Νίκο Ζενέτο, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου για θέματα αθλητισμού κ. Δημήτρης Αποστολόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού κα Γιώτα Καρκαλέτση και κ. Θεόδωρος Μαξούρας, ο Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ και Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων κ. Κώστας Σιάχος, ο Διοικητής του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών κ. Γιώργος Τούσιας, η κα Ζωή Αποστολοπούλου αναπληρωματικό μέλος του Ευρωκοινοβουλίου με το Ποτάμι, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου κ. Μιχαλόπουλος,  ο εκδότης του δωρεάν διανεμόμενου περιοδικού «Δυτικές Διαδρομές» κ. Στέφανος Στεφανάκης και σύσσωμο το Δ.Σ. του σωματείου.


Η Πρόεδρος  του Τυρταίου κα Ειρήνη Ζαχαρά στο χαιρετισμό της ευχαρίστησε το Δήμο Ιλίου για τη στήριξη και σημαντική συμβολή του στην παραχώρηση του χώρου καθώς και για το διπλασιασμό της ετήσιας δημοτικής επιχορήγησης προς το σύλλογο, ενώ ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς από κοινού με τον προπονητή κ. Μιχάλη Νικόπουλο παρουσίασαν τον απολογισμό δράσεων του σωματείου για το παρελθόν έτος 2014 ως ακολούθως:


Απολογισμός πεπραγμένων 2014 του Αθλητικού Σωματείου  «ΤΥΡΤΑΙΟΣ»
Το 2014 μέχρι και σήμερα ήταν  μία από τις πιο «γεμάτες» χρονιές.
Συνοπτικά  και ανά τμήμα σας αναφέρουμε τα ακόλουθα:
Αθλητικό Τμήμα:
Boccia.
-Διοργανώσαμε την 2η ημερίδα Boccia Τυρταίος 2014 στο Β Κλειστό Γυμναστήριο Ιλίου "Γ. Κακούρης υπό την αιγίδα της Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ , που σκοπός μας είναι να την καθιερώσουμε και να την πραγματοποιούμε κάθε χρόνο
- Συμμέτοχη στο ετήσιο τουρνουά boccia του Σωματείου Αγ.Χριστοφορος στην Παιανία τον Φεβρουάριο με 8 αθλητές μας
- Συμμέτοχη στην Ημερίδα boccia bc1 του σωματείου ΔΡΟΜΕΑΣ 
- Πανελλήνιο πρωτάθλημα :Εδώ συμμετείχαν 20 Αθλητές!!! Και είχαμε
1 χρυσό , 3 ασημένια και 1 χάλκινο στα ατομικά,
2 ασημένια και 1 χάλκινο στα ομαδικά

Μετάλλια  στα ατομικά αγωνίσματα
 ο Νίκος Βασίλης  χρυσό  στην κατηγορία bc4
Μαρίνος Γωνιάς με το ασημένιο στην κατηγορία BC4
η Πεππα Αγγελική με το ασημένιο στην κατηγορία BC2
Χρήστος Γαλαίος με χάλκινο  στην κατηγορία BC2
ο Δημήτρης Κυριακίδης  ασημένιο στην κατηγορία Bc1

Μετάλλια  στα ομαδικά. αγωνίσματα
Ομαδικό BCI-BC2: Γαλαίος - Κυπριώτης - Κυριακίδης- Πέππα (2η θέση και ΑΣΗΜΕΝΙΟ)
Ζευγάρια BC3: Κανηράς  Σωτήρης– Κορδαλη Μαριλέννα (3η θέση και Χάλκινο)
Ζευγάρια BC4 Νίκος Βασίλης- Γωνιάς Μαρίνος- Ζαχαρα Ειρήνη  (2η θέση και ΑΣΗΜΕΝΙΟ)

Επίσης οι Νίκος Βασίλης, Δημήτρης Κυριακίδης και Χρήστος Γαλάιος συμμετείχαν με την εθνική ομάδα στο Διεθνές τουρνουά Boccia στην Πορτογαλία τον Ιούλιο του 2014  και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο στο Πεκίνο .

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

-Οργανώσαμε την αποστολή της ομάδας και συμμετείχαμε στους διεθνείς αγώνες κολύμβησης ΑΜΕΑ στην Νάουσα
-Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης που έγινε στο ΟΑΚΑ 22,23/5/2014.
Η κολυμβητική μας ομάδα με 10 αθλητές κατάφερε να πάρει 22 : 13 χρυσά 7 ασημένια
3 χάλκινα

Αγωνίσθηκαν : Βουζουνεράκης Γιώργος , Γελές Κων/νος, Γεωργιάδης Θανάσης , Καλιοντζη Βικτωρία, Μακρής Άρης , Μελέτης Χρήστος , Παυλακέλης Αντώνης , Σταματοπούλου Αλεξάνδρα , Τσελάνγκι Κων/νος , Φλυτζάνης Κων/νος.

Βουζουνεράκης Γιώργος .....3 χρυσά ,1 ασημένιο
Γελές Κων/νος ....... 1 Χάλκινο
Γεωργιάδης Θανάσης ...... 2 Χρυσά
Καλιοντζη Βικτωρία ...... 2 χρυσά , 1 ασημένιο
Μακρής Άρης ..... 2 χρυσά , 2 ασημένια , 2 χάλκινα
Μελέτης Χρήστος ..... 3 χρυσά
Παυλακέλης Αντώνης .... 1 χρυσό , 1 ασημένιο
Φλυτζάνης Κων/νος ...... 3 χρυσά , 2 ασημένια & πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ πεταλούδα.
ΤΥΡΤΑΙΟΣ 4Χ100 ανδρών ελεύθερο ..... 1 χρυσό & πανελλήνιο ρεκόρ.
H Αλεξάνδρα Σταματοπούλου έλαβε μέρος τον Αύγουστο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης στην Ολλανδία όπου κατέλαβε την 7η θέση ,
Στίβος.
Συμμετείχαμε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με 3 αθλητές σε 4 αγωνίσματα και είχαμε και στα τέσσερα  1 θέση και χρυσά μετάλλια Αναλυτικά :

O Πασσας Κωνς/νος  1Ος  στο ακόντιο f34  με επίδοση 17.74 
Βιγλαντζής Διόνυσος  1ος   άλμα εις ύψος  f20 με 1.15
Ο Παυλίδης Χρήστος  1ος στην σφαίρα 5,62 και στο  ακόντιο 14.05 με πανελλήνια ρεκόρ νέων.

Ο Κ. Πασσας συμμετείχε με την Εθνική Ομάδα τον Αύγουστο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στην Αγγλία. Κατέλαβε την 6 θέση
Επιτραπέζια αντισφαίριση (πιγκ πογκ)
Τον Δεκέμβριο ξεκίνησε μια νέα μας προσπάθεια για να οργανώσουμε ένα  νέο μας τμήμα στο πιγκ πογκ και να δώσουμε ευκαιρία για άθληση και σε άλλους αθλητές. ήδη συμμετείχαμε στο τουρνουά του ΠΑΣΚΑ .

Χορευτικό Τμήμα

Λειτούργησαν και φέτος με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή ή Ομάδα χορού Λάτιν και Ευρωπαϊκών με ελεύθερη συμμετοχή ΑΜεΑ και αρτιμελών και ομάδα ελευθέρου – μοντέρνου χορού. Η ομάδα μας συμμετείχε σε διάφορες επιδείξεις και εκδηλώσεις με σημαντικότερη την συμμετοχή στην τελετή λήξης της Πανεπιστιμιάδας.
Για πρώτη φορά συμμετείχαμε με επιτυχία με το τμήμα του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΣΤΟ HELLENIC DANCESPORT 

Οργανώσαμε μεγάλη  χορευτική Παράσταση τον Ιούλιο στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη με την συμμετοχή όλων των χορευτών μας σε ένα κατάμεστο θέατρο . το βίντεο της παράστασης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας   

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Ολοκληρώθηκε  το  πρόγραμμα  pedia . ένα  πρόγραμμα σε συνεργασία με το Δήμο Ιλίου και την οργάνωση νέων εθελοντών από το Δήμο της Αττάλειας της Τουρκίας. Στο παραδοτέα  του προγράμματος ήταν και η δημιουργία ενός  κόμικ που περιγράφει με εικονογράφηση και καθημερινή γλώσσα τα επιτεύγματα του ήρωα με κινητικές δυσκολίες στην βελτίωση του τόπου όπου μένει. Παραδόθηκαν κόμικ για να διατεθούν από την κοινωνική υπηρεσία σε όλα τα σχολεία του Δήμου
Συμμετείχαμε σε 3 εκπαιδευτικά σεμινάρια με την αποστολή  των εθελοντών μας σε Ρουμανία και Γαλλία και Βουλγαρία

Ιστοσελίδα
Ανανεώσαμε  την ιστοσελίδα μας www.tyrtaiosamea.gr με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ενημέρωση για τις δραστηριότητες μας καθώς και την  σελίδα μας στο facebook. που σας καλούμε να την επισκέπτεστε για να ενημερώνεστε.


Η εκδήλωση έκλεισε με μια εκπληκτική παρουσίαση από το τμήμα αγωνιστικού χορού η οποία και καταχειροκροτήθηκε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου