meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ-ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ Β.ΑΥΓΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Εθελοντική δράση εργαζομένων της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ιλίου


Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ιλίου του προγράμματος «Ίλιον Στήριξη» την αντιπροσωπεία εργαζόμενων της Πρεσβείας των Η.Π.Α., οι οποίοι παρευρέθηκαν στις Κοινωνικές Δομές την Παρασκευή 23/1/2015 και προσέφεραν εθελοντική εργασία στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Συσσίτιο.

Οι εργαζόμενοι βοήθησαν στην προετοιμασία του γεύματος που μοιράστηκε στους ωφελούμενους τη συγκεκριμένη ημέρα από το Κοινωνικό Συσσίτιο και παράλληλα στην τακτοποίηση της ιματιοθήκης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στηρίζοντας με ουσιαστικό τρόπο το έργο που επιτελείται στις Κοινωνικές Δομές, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τα κοινωνικά προγράμματα στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων που λαμβάνουν χώρα στην πόλη.   


Την επίσκεψη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. όπου συμμετείχε και η σύζυγος του Πρέσβη κα. Leyla Baroody Pearce τίμησε με την παρουσία της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ιλίου κα. Αλεβίζου Ανδριάνα.Τους εργαζόμενους καλωσόρισε η Πρόεδρος του φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» κα. Μαρία Κερασόγλου, η οποία τους ενημέρωσε ειδικότερα για το πρόγραμμα και τον τρόπο λειτουργίας του, ενώ στη δράση παρευρέθη ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου και τέως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Ευάγγελος Αυγουλάς, ο οποίος υπήρξε ο συνδετικός κρίκος για αυτή την εθελοντική πρωτοβουλία προσφοράς εργασίας.


Ο κ. Αυγουλάς συμμετείχε τον Ιανουάριο του 2014 σε πρόγραμμα ανταλλαγής νέων το οποίο συντόνιζαν και φιλοξενήθηκε στις ΗΠΑ, ενώ ήδη από τον Οκτώβριο του 2014 συμμετείχε στις εντατικές προετοιμασίες της εθελοντικής ομάδας των εργαζομένων της Πρεσβείας των ΗΠΑ και των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του Δήμου Ιλίου, ώστε να επιτευχθεί η δράση και οι δωρεά 110 μερίδων στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Η εθελοντική ομάδα των εργαζομένων της Πρεσβείας των ΗΠΑ, εκτός από όλες τις πρώτες ύλες για τις 110 μερίδες εκείνης της ημέρας, δώρισε και πολλά άλλα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Ιλίου.


Πρόκειται για τη δεύτερη πρωτοβουλία στήριξης των Κοινωνικών Δομών της πόλης που αναλαμβάνει ο Τ. Αντιδήμαρχος Ιλίου μέσα σε ένα μήνα, γι’αυτό και η κα Μαρία Κερασόγλου, Πρόεδρος της ΜΚΟ «Έδρα» η οποία συνεργάζεται με το Δήμο Ιλίου στις κοινωνικές δράσεις, σε ευχαριστήρια επιστολή της προς τον κ. Αυγουλά σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Εκ μέρους του Δ.Σ. του φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την έμπρακτη στήριξη προς το Πρόγραμμα «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο Δήμο Ιλίου που υλοποιείται από τον φορέα μας σε σύμπραξη με το Δήμο Ιλίου. Ειδικότερα, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη δωρεά χρηματικού ποσού που συγκεντρώθηκε σε εορταστική εκδήλωση υπέρ των Κοινωνικών Δομών με πρωτοβουλία του κοινωνικοπολιτικού blog "Με Άλλα Μάτια", καθώς και για την υλοποίηση εθελοντικής πρωτοβουλίας προσφοράς εργασίας από αντιπροσωπεία εργαζομένων της Πρεσβείας των Η.Π.Α., όπου αποτελέσατε τον συνδετικό κρίκο για την υλοποίησή της.


Οι προαναφερόμενες δράσεις υπέρ των ευπαθών και μη ευνοημένων ομάδων που εξυπηρετούν οι Δομές μας, κάλυψαν ουσιαστικές ανάγκες του Κοινωνικού Συσσιτίου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπου εξυπηρετούνται κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του Δήμου Ιλίου, όπως άστεγοι, άποροι, ανασφάλιστοι, ΑμεΑ, μονογονεϊκέςς οικογένειες κτλ.

Οι ενέργειές σας μας δίνουν την απαραίτητη δύναμη για τη συνέχεια, και παράλληλα εμπνέουν το κίνημα του εθελοντισμού και της προσφοράς στην Ελλάδα, στοιχεία που τη δύσκολη κοινωνικοοικονομική περίοδο που διανύουμε συντελούν στην στήριξη του ολοένα και αυξανόμενου αριθμού συμπολιτών μας που χρήζουν βοηθείας».


Σε ανάρτηση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται μεταξύ άλλων για τη δράση: "μέρος των δωρεών ήταν ελαιόλαδο από τα ελαιόδεντρα του περιβάλλοντα χώρου της πρεσβείας! Αυτή η δραστηριότητα είναι μέρος των αδιάκοπων προσπαθειών του προσωπικού και των οικογενειών τους να βοηθήσουν  τις τοπικές ΜΚΟ και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, σύμφωνα με το πνεύμα της ανταπόδοσης στη χώρα που μας φιλοξενεί".


Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και το κοινωνικοπολιτικό blog «Με Άλλα Μάτια» διαβεβαιώνουν πως θα εξακολουθήσουν να είναι έμπρακτα παρόντες και αλληλέγγυοι σε κάθε ανάγκη, ανταποκρινόμενοι ηθικά, κοινωνικά και αδιαπραγμάτευτα στα κελεύσματα των καιρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου