meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑ ΚΩΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ 6o TEDxATHENS

TEDxAthens 2014: ποια ήταν η συγκλονιστικότερη παρουσία;

Το TEDx Athens 2014 πραγματοποιήθηκε το Σαββάτου 15 Νοεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και για μια ακόμη χρονιά εξυπηρέτησε το βασικό της σκοπό, να διαδώσει ιστορίες και ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν και να εμπνεύσει άτομα προς την εγρήγορση και τη δημιουργία.

Μια από τις παρουσίες που ξεχώρισε στη φετινή διοργάνωση, ήταν αυτή της Παλαιστίνιας κωμικού και ακτιβίστριας Maysoon Zayid. Η 40χρονη Maysoon πάσχει από Cerebral Palsy, μία σοβαρή πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος που προήλθε από ιατρικό λάθος στη γέννα, με αποτέλεσμα να τρέμει συνεχώς. Πάντα ξεκινάει τις παραστάσεις της εξηγώντας την αιτία του μόνιμου τρέμουλου και λέει χαρακτηριστικά «Δεν είμαι μεθυσμένη, ο γιατρός που ξεγέννησε τη μητέρα μου ήταν!».

Αυτή τη φορά ξεκίνησε λέγοντας: «The world is broken. Get it and fight for change it».

Η Maysoon Zayid θεωρείται ο πρώτος άνθρωπος που έκανε stand-up comedy στην Παλαιστίνη και στην Ιορδανία. Μεγαλωμένη με γονείς που πίστεψαν πως μπορεί να τα καταφέρει όλα, απέδειξε πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα μιας και εμπόδια πάντα θα υπάρχουν. Η διοργάνωση είχε βασική θεματική τα Συμπεράσματα και έτσι το δικό της είναι όπως δήλωσε, το εξής: «Έχω συμπεράνει ότι στη ζωή πρέπει να ξεπερνάμε. Αν σου συμβεί κάτι κακό, χρειάζεται να βρεις τρόπο να προχωρήσεις.»

Η Maysoon Zayid είναι μια προσωπικότητα ενεργή στα κοινωνικά ζητήματα. Ούσα Παλαιστίνια, άτομο με αναπηρία και γυναίκα, μάχεται για να βοηθήσει την ιδιαίτερη πατρίδα της τα τελευταία 13 χρόνια. Εκτός από τις καλλιτεχνικές τις δραστηριότητες, έχει ιδρύσει το Maysoon’s Kids όπου παιδιά τραυματισμένα ή με αναπηρία βρίσκουν περίθαλψη και στήριξη.

«Είμαι ονειροπόλος και το μόνο που έχω να συμβουλεύσω, είναι να μη φοβάσαι. Ο κόσμος είναι κατεστραμμένος. Ναι, ξεπέρασε το. Μπορεί να  αλλάξει, μπορείς να τον φτιάξεις. Πώς. Λέγοντας: Όχι στην καταπίεση γυναικών. Όχι στις δολοφονίες παιδιών. Όχι στο bullying. Όχι στη σιωπή. Η φωνή είναι το όπλο σου κόντρα στην ανισότητα. Τα μεγάλα όνειρα θα σώσουν τον κόσμο. Και αν το όνειρο σου δεν αποδίδει, τότε άλλαξε όνειρο».

Πηγή: www.jenny.gr

Τη Maysoon Zayid, παραδειγματικό πρότυπο επιτυχημένης γυναίκας με αναπηρία και αγωνίστρια της ζωής, συνάντησαν στο περιθώριο του συνεδρίου ο Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, το στέλεχος της οργανωτικής ομάδας του συνεδρίου και motivational speaker του ΣΚΕΠ κ. Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας και το μέλος της προσβάσιμης ομάδας εθελοντών με αναπηρία Glovo 4All κα Θάλεια Κιούση

Επίσης, η δυναμική Παλαιστίνια απέκτησε μετά την ομιλία της πάρα πολλούς νέους θαυμαστές οι οποίοι επί ώρα φωτογραφίζονταν και συζητούσαν μαζί της.

Χαρακτηριστική είναι παλαιότερη δήλωση της, ότι «έχω 99 προβλήματα στη ζωή μου, η εγκεφαλική παράλυση όμως δεν είναι ένα από αυτά».

Η Maysoon Zayid δήλωσε γοητευμένη από την Ελλάδα και υποσχέθηκε να ξανάρθει σύντομα με την πρώτη ευκαιρία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου