meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ Κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ


 
 
 
Συνάντηση με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, είχε ο Αντιδήμαρχος Ιλίου και επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς στο Φανάρι τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Ανήμερα της έναρξης του Εκκλησιαστικού Έτους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς και μεγάλη αντιπροσωπία ιερέων της Μητροπόλεως μετά των Πρεσβυτέρων τους, επισκέφθηκαν το Φανάρι και παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη, χοροστατούντος του Παναγιότατου Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αφιέρωσε λίγα λεπτά και συνομίλησε ιδιαιτέρως με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, καθώς και με τον Αντιδήμαρχο και ενεργό πολίτη του Ελληνικού και Διεθνούς αναπηρικού κινήματος κ. Αυγουλά, συζητώντας για τις δύσκολες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, με ιδιαίτερες αναφορές στην κατάσταση που επικρατεί στο Ίλιον αλλά και στα επιπρόσθετα πλήγματα που δέχονται τα ΑμεΑ και οι οικογένειες τους.
 
 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος στο Βαγγέλη Αυγουλά είπε χαρακτηριστικά:
«Είσαι ενεργός κοινωνικός αγωνιστής και σου αξίζουν συγχαρητήρια για ότι κάνεις! Έχω ενημερωθεί για τις καθημερινές κοινωνικές σου προσπάθειες και σε συγχαίρω γιατί τιμάς το νεαρό της ηλικίας σου με τη δράση σου! Εύχομαι να συνεχίζεις να βρίσκεις το θάρρος που χρειάζεται για να συνεχίσεις το έργο σου. Οι προσευχές της Εκκλησίας μας και οι δικές μου προσωπικά θα είναι μαζί σου»!
 

Ο κ. Αυγουλάς, βαθιά συγκινημένος και παίρνοντας αστείρευτη δύναμη από την ευχή και τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη, περιέγραψε συνοπτικά τις άδικες δυσκολίες που συναντά στον προσωπικό του στίβο καθημερινά και τις οποίες προσπαθεί και αντιπαλεύει, ενώ χαρακτήρισε ως «Ευλογημένη» τη συνεργασία και την προσωπική του σχέση με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα!
 
Η Ελληνική αντιπροσωπία στο πλαίσιο της παραμονής της στην Τουρκία επισκέφθηκε την ιστορική «Αγιά Σοφιά», καθώς και τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας είχε διακονεύσει για κάποιους μήνες το 1996 και μοιράστηκε πολλές προσωπικές του αναμνήσεις με το νεαρό του φίλο κ. Αυγουλά!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου