meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2014

ΓΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ


Το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Ιουλίου 2014, ένα γνωστό παραδοσιακό ταβερνάκι με Κρητική κουζίνα στο Ίλιον, αντήχησε από γέλια, πειράγματα, μαντινάδες και τραγούδια, στο γεύμα που παρέθεσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς προς τιμήν των εργαζομένων της Κοινωνικής Υπηρεσίας και των ΚΑΠΗ του Δήμου, των οποίων προΐσταται πολιτικά.

Πρόκειται για ένα άτυπο έθιμο που έχει εδώ και τέσσερα χρόνια καθιερώσει ο 25χρονος Αντιδήμαρχος, από το 2011 όταν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Ζενέτος τον τίμησε επιλέγοντας τον σε αυτή τη θέση. Κάθε χρόνο λοιπόν μια Παρασκευή μεσημέρι καταμεσής του Καλοκαιριού και πριν στο προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου ξεκινήσουν οι άδειες για θερινές διακοπές, οι εργαζόμενοι μαζεύονται και ανταλλάσσουν ευχές για «Καλό Καλοκαίρι» με τη συνοδεία τσικουδιάς, ρακόμελου, λύρας  και γαμοπίλαφου! Ο κ. Αυγουλάς κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης, εξ ου και η επιλογή του κάθε χρόνο για κρητικές γεύσεις θέλοντας να τιμήσει τους εργαζόμενους της υπηρεσίας του που παρά τις περικοπές των μισθών τους, την ισοπεδωτική γενικευμένη ρετσινιά του «τεμπέλη δημοσίου υπαλλήλου», την οικονομική κρίση και τα συναφή προβλήματα που όλοι βιώνουν στις οικογένειες τους, δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό εξυπηρετώντας κάθε συμπολίτη μας που προσέρχεται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου.

«Κάθε χρόνο παραθέτω συμβολικά ένα γεύμα με προσωπικά μου έξοδα θέλοντας να τιμήσω τους αξιόλογους συνεργάτες μου που δε γνωρίζουν ωράρια, αργίες, άδειες και διακοπές όταν πρόκειται να υπηρετήσουν σωστά τους συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συνεχώς δηλώνουν παρόντες σε κάθε έκτακτη ανάγκη. Παρά την έλλειψη κρατικών πόρων και την υποστελέχωση, χάρη και στη βοήθεια των ηρωικών υπαλλήλων μας,ο Δήμος Ιλίου έχει καταφέρει να δημιουργήσει 365 μέρες το χρόνο μια αποτελεσματική ομπρέλα κοινωνικής προστασίας για όσους το έχουν ανάγκη, ανάχωμα στην κρίση», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Αυγουλάς ενώ δεν παράλειψε δημόσια να επαναλάβει την πρόταση του, τόσο ως Αυτοδιοικητικό στέλεχος όσο και ως στέλεχος του αναπηρικού κινήματος, οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια Στο Σπίτι», οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, οι Ψυχολόγοι και τα λοιπά στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών όλων των δημοσίων φορέων, να υπαχθούν άμεσα και κατεπείγοντος στα βαρέα και ανθυγιεινά και να τους αναγνωρίσει έτσι η Ελληνική Πολιτεία συμβολικά την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά να επουλώσουν τις όλο και περισσότερες πληγές στη ζωή και στην ψυχολογία των συμπολιτών τους, πληρώνοντας όλοι μαζί μια πολύμορφη κρίση για την οποία όμως δεν ευθύνονται.

Οι συγκεντρωμένοι φυσικά δεν παρέλειψαν να πιούν μια ρακή και στην υγεία του Δημάρχου Ιλίου κ. Νίκου Ζενέτου, ο οποίος έχει κάνει πολιτική του πρακτική τη δαπάνη των εκατομμυρίων ευρώ που έχει αποθεματικό στο Δήμο του, αποκλειστικά σε στοχευμένες δράσεις και έργα ουσιαστικής Κοινωνικής Πολιτικής!

Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που ο κ. Ζενέτος αναδείχθηκε τη δεύτερη Κυριακή των φετινών αυτοδιοικητικών εκλογών για Τρίτη φορά Δήμαρχος στο Ίλιον, με ποσοστό 70%!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου