meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΣΤΙΣ 12 ΜΑΗ


Βραχυκύκλωσαν οι συνεργάτες του Βαγγέλη Αυγουλά το βράδυ της 12ης Μάιου 2014, όταν το κέντρο «Κλειδί» στο Ίλιον όπου θα γινόταν η προεκλογική ομιλία του Αντιδημάρχου, είχε γεμίσει ασφυκτικά ήδη μισή ώρα πριν την έναρξη!



Τι και αν ο χώρος είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για να προστεθούν δεκάδες παραπάνω καρέκλες; Δεν ήταν αρκετό! Η εκδήλωση άργησε να ξεκινήσει 20 λεπτά, ώσπου να τοποθετηθεί εξωτερική οθόνη και ηχεία για να καλυφθούν οι ανάγκες των εκατοντάδων γνωστών και φίλων του κ. Αυγουλά οι οποίοι αναγκαστικά έμειναν εκτός του κέντρου για λόγους ασφαλείας.



Στην κατάμεστη αίθουσα και στη συγκέντρωση που κάλυπτε μεγάλο μέρος του πεζοδρομίου της Αγίου Φανουρίου, δεν έλειπε η συγκίνηση από το πρώτο λεπτό, ενώ εκστασιασμένο το κοινό τραγούδησε ζωντανά μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλη αντιμνημονιακά τραγούδια στο κλείσιμο της βραδιάς!



Ο απερχόμενος Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου και εκπαιδευτικός κ. Ιωάννης Γκιόνης μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τη δράση του νεαρού Αντιδημάρχου Βαγγέλη Αυγουλά, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Κώστας Παπαντωνίου αναφέρθηκε στους κοινούς προσωπικούς αγώνες των δύο με άξονα την κοινωνική πολιτική στη Δυτική Αθήνα.



Ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή αναφέροντας πώς ξεκίνησε η συνεργασία του με το Βαγγέλη Αυγουλά και εξιστορώντας περιστατικά που σύντομα τον έκαναν να αντιμετωπίζει το Βαγγέλη ως ισότιμο συνεργάτη του ξεχνώντας το πρόβλημα όρασης που ο νεαρός δικηγόρος αντιμετωπίζει εκ γενετής.



Συνοδοιπόροι του Βαγγέλη Αυγουλά όλων των ηλικιών από το Δήμο Ιλίου, το αναπηρικό κίνημα, τη δικηγορία και τις ομιλίες ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί σε σχολεία πανελλαδικά, συνέρρευσαν για να ακούσουν το δημόσιο απολογισμό του έργου του την παρελθούσα τετραετία και να τον ενδυναμώσουν με την αγκαλιά και το χειροκρότημα τους για τη συνέχεια!



Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Ηλίας Μαργιόλας, ο Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού κ. Αποστόλης Δημητρακόπουλος, η Πρόεδρος του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος» κα Ειρήνη Ζαχαρά μαζί με μεγάλη αντιπροσωπία μελών του σωματείου, ο καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ κ. Γεώργιος Τρουπής, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νέων Ιατρών κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Ιλίου κ. Στέλιος Μπουρδάκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ιωάννα Πανταλάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιλίου Δ. Αποστολόπουλος και Α. Αθανασόπουλος και ο νεοεκλεγείς Γ. Φραγκάκης, η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ιλίου «Εθνική Εστία» κα Ελένη Σταθοπούλου, ο Αντιπρόεδρος του Μέρμηγκα Ιλίου κ. Χρήστος Καρκαλέτσης, ο ιδιοκτήτης του διαδικτυακού Ραδιοφωνικού Σταθμού thisisradio.gr κ. Μπάμπης Καρπούζος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Αττικής του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Θεολόγης μαζί με τις κυρίες Λαρεντζάκη και Γρηγοράτου μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης του ΣΕΠ, μέλη από τα Δ.Σ. της Ένωσης Λιοσοτών και του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου, ο τραγουδιστής Γιάννης Κακλής, ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Μπάμπης Λυκογιάννης, οι διευθυντές του 1ου Γυμνασίου Ιλίου κ. Ρουκουτάκης και 1ου Λυκείου Ιλίου κ. Αυγέρης, αντιπροσωπίες πολλω΄ν συλλόγων γονέων σχολείων του Ιλίου, πρώην Δημοτικοί Αστυνόμοι και πολλοί εργαζόμενοι στο Δήμο Ιλίου!



«Όλη μου η καθημερινότητα μοιράζεται στο Ίλιον, σε κάθε περιοχή, σε κάθε γειτονιά, γιατί από τη θέση του Αντιδημάρχου που έχω αντιλαμβάνομαι, ότι την ανάγκη τρέχεις καθημερινά και την ψάχνεις σε ποιούς συμπολίτες σου υπάρχει, δεν περιμένεις μέσα σ’ ένα γραφείο να έρθει να σε βρει.



Και 4 χρόνια τώρα περιοδεύω όλο το Ίλιον καθημερινά στήνοντας νέες κοινωνικές δράσεις, εποπτεύοντας τις υπηρεσίες μας και εφαρμόζοντας νέα προγράμματα στήριξης και αλληλεγγύης, παρά τα τόσα εμπόδια. Γιατί να ξέρετε ότι το κράτος, λέει με τις πράξεις του καθημερινά ένα σκληρό Όχι σε έναν νέο επιστήμονα 25 ετών, βγαλμένο μέσα από τα κοινωνικά προβλήματα, που θέλει να ασχοληθεί με τα Κοινά δίνοντας τις γνώσεις και τις δυνάμεις του για να καλυτερεύσει τη ζωή των συμπολιτών του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Αυγουλάς και συμπλήρωσε:



«Πριν 4 χρόνια ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος πήρε ένα μεγάλο ρίσκο και άφησε άφωνους όλους τους έμπειρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: έβαλε έναν εκ γενετής τυφλό, 23χρονο τότε πιτσιρικά που μόλις είχε εκλεγεί, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής,  Διά Βίου Μάθησης, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Δήμο Ιλίου. Έβαλε έναν άπειρο νεαρό σε μια θέση που αποδείχθηκε αιχμή του δόρατος για όλο το Δήμο και βαρόμετρο για όλη τη θητεία της Δημοτικής Αρχής και τον κράτησε εκεί 4 χρόνια.

Νίκησα τις προκαταλήψεις; Ανέτρεψα τα προγνωστικά; Τα κατάφερα; Αυτό θα το πείτε εσείς!

Εγώ μπορώ να σας πω μόνο, ότι μέσα σ’ αυτά τα 4χρόνια της θητείας μου, λειτούργησαν απρόσκοπτα οι δύο μονάδες των δημοτικών μας ιατρείων με πολλά δωρεάν προγράμματα προληπτικής ιατρικής (όπως δωρεάν τεστ παπ και μαστογραφία, δωρεάν καρδιογραφήματα, εξετάσεις σπιρομέτρησης για πνευμονολογικές παθήσεις κλπ.). Με χρήματα από το ταμείο του Δήμου, λειτουργούμε απρόσκοπτα το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, καλύπτοντας με νοσηλευτές, οικογενειακούς βοηθούς, ιατρό και κοινωνικό λειτουργό τις ανάγκες πάνω από εκατό κατάκοιτων, υπέργηρων ή μοναχικών συμπολιτών μας που δε μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Ήδη από τα τέλη του 2011 στήθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου το οποίο εκσυγχρονίζεται συνεχώς και σήμερα υποστηρίζει περίπου 800 οικογένειες που κάθε μήνα παίρνουν από μας τα απαραίτητα είδη διατροφής και καθημερινής διαβίωσης. Σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού λειτουργούμε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων, ενώ στηρίζουμε με βρεφικά είδη, παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια κλπ. Και όσες άπορες οικογένειες έχουν ανήλικα τέκνα. Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως και το ναό της Παλατιανής εδώ στο Ίλιον, παρέχουμε καθημερινά 270 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού σε ανθρώπους που δε μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους. Το πρόγραμμα σίτισης του Δήμου Ιλίου δε γνωρίζει γιορτές και αργίες. Με έχουν σημαδέψει οι στιγμές από την Πρωτοχρονιά που κόψαμε τη Βασιλόπιτα με τους άπορους συμπολίτες μας, ανήμερα των Χριστουγέννων που τους κερνούσα ρακόμελο από τα Χανιά, από τη Λαμπρή που τσουγκρίζαμε όλοι μαζί το πασχαλινό αυγό!

Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, για την αγαστή συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια προς όφελος όλων όσων μας έχουν ανάγκη, καταρρίπτοντας έτσι τα στερεότυπα για τη σχέση μεταξύ κράτους και εκκλησίας. Με εντολή του ο Μητροπολίτης μας έχει πει ότι κάθε λίγους μήνες, όλοι οι ιερείς στο Ίλιον θα καταθέτουν στο γραφείο μου λίστα με όσους οι ναοί βοηθούν με τρόφιμα και χρηματικά βοηθήματα. Έτσι, με τη δική μου εποπτεία και πάντα τηρώντας το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων, έχουμε κάνει μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων για όλο το Ίλιον και ένας ωφελούμενος μπορεί να στηρίζεται από μια μόνο πηγή βοήθειας σε όλη την πόλη. Εξαλείψαμε έτσι τους διπλοεγγεγραμμένους, μηδενίσαμε την κοροϊδία και μπορούμε να διαβεβαιώνουμε όλους εσάς που προσφέρετε στο Κοινωνικό μας Παντοπωλείο και στους ναούς από το υστέρημα σας, ότι οι δωρεές σας πιάνουν τόπο μέχρι το τελευταίο ψίχουλο, δεν πάνε στο βρόντο, δεν πάνε σε επαγγελματίες επαίτες, δεν πάνε σε αυτούς που με απειλούσαν ότι μπορεί να έχω και κάποιο ατύχημα αν συνεχίσω την εκκαθάριση και τη διασταύρωση των στοιχείων. Γιατί η δική σας εντολή μου έδωσε τον τσαμπουκά που χρειαζόταν για να κερδίσει η Διαφάνεια και η Αξιοκρατία.

Η Διαφάνεια που υπηρετώ από την πρώτη μέρα της θητείας μου, δίνοντας στη δημοσιότητα το Πόθεν έσχες μου. Και εκεί θα δείτε ότι χιλιάδες ευρώ που έχω λάβει από την αντιμισθία του Αντιδημάρχου, έχουν επιστρέψει σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, όταν η γραφειοκρατία δεν αφήνει να δοθούν άμεσα λίγα ευρώ  για να λύσουν ένα σοβαρό πρόβλημα. Γιατί στο Δήμο δε μπήκα για να βγάλω λεφτά… Από μικρό οι γονείς μου με έμαθαν να ζω με τις δικές μου δυνάμεις, στηριγμένος στους δικούς μου κόπους. Γι’ αυτό και σπούδασα δικηγόρος σε 4 χρόνια, τελειώνω τώρα το μεταπτυχιακό μου, έχω το δικό μου δικηγορικό γραφείο στο Ίλιον και συνεχίζω να ασκώ τη Δικηγορία. Η ενασχόληση με τα Κοινά δεν είναι για μένα επάγγελμα αλλά πρόσφορά».



Η ομιλία του κ. Αυγουλά διακόπτονταν συχνά από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του κόσμου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για την εκδήλωση δεν είχε γίνει ως πρόσκληση ούτε μια ανάρτηση στο Διαδίκτυο και όμως αυτή διαδόθηκε από στόμα σε στόμα!

Ο Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Αυγουλάς επίσης ανέφερε: «Κοιτώντας ξανά πίσω στα 4 χρόνια θητείας μου ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, είμαι υπερήφανος που στήσαμε το Κοινωνικό μας Φαρμακείο για να δίνουμε δωρεάν σε δεκάδες συμπολίτες μας καθημερινά τα φάρμακα τους και να εμβολιάζουμε τα ανασφάλιστα παιδιά της πόλης μας παρέχοντας τους πλήρη παιδιατρική κάλυψη. Είμαι υπερήφανος που δώσαμε σε όλα τα σχολεία της πόλης πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία πρώτων βοηθειών, που πραγματοποιούμε δωρεάν προληπτικούς ιατρικούς και οδοντιατρικούς ελέγχους στους 11βρεφονηπιακούς μας σταθμούς και στους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης, που παρέχουμε καθημερινά δεκατιανό σε εκατοντάδες οικονομικά αδύναμους μαθητές με χρήματα του Δήμου.

Λειτουργούμε πλέον 2 Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα υποστηρίζοντας παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες χωρίς οικονομική επιβάρυνση των γονιών τους. Στο Κέντρο ΑμεΑ του Δήμου όπου καλύπτουμε όλα τα λειτουργικά έξοδα, προπονούνται πλέον παραολυμπιονίκες οι οποίοι φέρνουν στη χώρα μας καταξίωση και διεθνής διακρίσεις.

Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και πολλούς νέους εθελοντές αιμοδότες που κινητοποιούμε ήδη από πρόπερσι, έχουμε φτάσει να διοργανώνουμε πλέον τρεις 2ήμερες αιμοδοσίες το χρόνο και η πολύ καλά οργανωμένη Τράπεζα Αίματος του Δήμου, δίνει κυριολεκτικά ζωή κατά μέσο όρο σε 300 συμπολίτες μας κάθε χρόνο.
Επίσης, έχουμε καταφέρει το ilion.gr να είναι προσβάσιμο μέσω τηλεφώνου σε όσους για οποιοδήποτε λόγο δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικό υπολογιστή!

Το παράρτημα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων στο Ίλιον και η συμμετοχή μας στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Φαέθων», βάζουν ένα αποτελεσματικό φρένο στην καταστροφική κατηφόρα του τζόγου, του αλκοόλ και των ναρκωτικών για τη νεολαία μας.

Οι σχολές επιμόρφωσης γονέων, το Κέντρο Διά Βίου μάθησης για τη δωρεάν εκπαίδευση ενηλίκων, τα δωρεάν προγράμματα αγροτικής κατάρτισης, το ακαριαίο ξήλωμα κάθε παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας που εμφανίζεται στο Ίλιον, ο τακτικός μικροβιολογικός έλεγχος του πόσιμου νερού σε όλα τα σχολεία, η δωρεές χιλιάδων ευρώ στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου για τη βελτίωση των μαθημάτων των παιδιών με αναπηρία εκεί εν πλήρει απουσία του κράτους, τα 8 ΚΑΠΗ μας και το πρόγραμμα έγκαιρης διάγνωσης του Alzheimer, το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών των οποίων οι γονείς εργάζονται και δεν έχουν ποιός να τα φροντίζει μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς, το πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της υπέρτασης, το Γηροκομείο του Δήμου Ιλίου που ήδη έχει ξεκινήσει και υλοποιείται, η μείωση των δημοτικών τελών για όλους και η πλήρης απαλλαγή πολλών ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ο αγώνας μας να περάσει το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στους δήμους, ο ευρωπαϊκός θεσμός της Λευκής Νύχτας που πρώτοι φέραμε στην Ελλάδα πέρυσι για την τόνωση της τοπικής αγοράς, το γραφείο υποστήριξης ανέργων, οι τρεις σταθμοί του Μετρό που εντάχθηκαν πλέον στο πρόγραμμα της Αττικό Μετρό, όλα αυτά συμπληρώνουν την απάντηση στο ερώτημα εάν τα καταφέραμε τέσσερα χρόνια τώρα κόντρα στα μνημόνια, ενάντια στην κρίση και την περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων στους δήμους κατά 60%.

Και σήμερα που μιλάμε, ο Δήμος μας έχει ένα ταμειακό αποθεματικό 7,5 εκατομμυρίων ευρώ που είμαστε αποφασισμένοι να το διαθέσουμε στην κοινωνική πολιτική όλο εάν χρειαστεί.

Μέσα σ’ αυτή την κρίση, πήρα και μια θεσμική και κυρίως μια προσωπική νίκη κατά της Τρόικας και των μνημονίων. Το Καλοκαίρι του 2012 ήμουν ο δικηγόρος που εφάρμοσε τη νέα μορφή των κοινωνικών συνεταιρισμών στο Δήμο Ιλίου. Μια νέα μορφή εταιρείας λαϊκής βάσης αποτελούμενοι από ανέργους δημότες και κατοίκους του Ιλίου, στην οποία ο Δήμος έδινε τα χρήματα και την εντολή να προσλαμβάνει εκείνη το προσωπικό που του λείπει. Δηλαδή με μια κίνηση μειώσαμε την ανεργία στην πόλη μας, παρακάμψαμε τις απαγορεύσεις της Τρόικας για τις άμεσες προσλήψεις στους δήμους, δώσαμε τη δυνατότητα σε νέους ανέργους συμπολίτες μας να γίνουν οι ίδιοι εργοδότες του εαυτού τους και παράλληλα, λειτουργούμε δύο χρόνια τώρα χωρίς προβλήματα τους βρεφονηπιακούς μας σταθμούς, τα ΚΑΠΗ και τις κοινωνικές μας δομές. Βλέπετε για μένα η νομική δεν είναι ένα εργαλείο φλυαρίας και ανάδειξης πολιτικών, αλλά έχει έρθει προ πολλού η ώρα για τους δικηγόρους και τους δικαστές να τεθούν στην υπηρεσία των φτωχότερων, να στηρίξουν την κοινωνία, να δικάσουν και να καταδικάσουν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς τοκογλύφους και νταβατζήδες που παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μας.

Κλείνοντας, άφησα για το τέλος ένα προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου του Νίκου Ζενέτου και δικό μου, το οποίο κερδίσαμε πλήρως. Δύο σχολικές χρονιές τώρα, βασισμένοι σε περίπου 70 εθελοντές καθηγητές, λειτουργούμε τα Κοινωνικά Φροντιστήρια, παρέχοντας δωρεάν πρόσθετη διδακτική στήριξη σε όλα τα βασικά μαθήματα, σε όποιον μαθητή του Γυμνασίου και του Λυκείου το χρειάζεται, χωρίς κανένα κριτήριο.
           
Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εθελοντές καθηγητές, τους εθελοντές ιατρούς, τους εθελοντές αιμοδότες, και όλους όσους εθελοντικά στηρίζουν τόσα χρόνια κάθε δράση μας, πολλοί από αυτούς είναι ανάμεσα σας. Εκατοντάδες άνθρωποι που ανιδιοτελώς συμπαρατάσσονται μαζί μας και καταθέτουν τις δυνάμεις τους στο όραμα μας για ένα σύγχρονο Ίλιον κοινωνικής αλληλεγγύης.

Είναι εδώ φίλοι, που και εγώ μαζί τους ως εθελοντής, πήγα στην Κεφαλονιά το Φλεβάρη μια βδομάδα μετά το μεγάλο σεισμό. Δυστυχώς εκεί με έκπληξη μου διαπίστωσα ότι ήμουν ο μοναδικός Δημοτικός Σύμβουλος από όλη την Ελλάδα που συνόδευσε αποστολή βοήθειας μες στην καρδιά του προβλήματος στην Κεφαλονιά, την ώρα που οι μετασεισμοί διαδέχονταν ακόμη ο ένας τον άλλο». 

Πολλοί δε μπόρεσαν να αποφύγουν τα δάκρυα όταν στο κλείσιμο του λόγου του ο κ. Αυγουλάς κάλεσε δίπλα του τις τρεις συνεργάτιδες του δικηγόρους, τις δύο βοηθούς του και φυσικά τους γονείς του!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου