meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΒΕΛΓΙΟ: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΥΠΟ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ



Βέλγιο: «Ναι» στην ευθανασία ανηλίκων υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Με 86 ψήφους υπέρ, 44 κατά και 12 αποχές, το κοινοβούλιο του Βελγίου ενέκρινε νομοσχέδιο που επιτρέπει την ευθανασία σε ανηλίκους που πάσχουν από ανίατη νόσο σε τελικό στάδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βέλγιο κατόπιν της εν λόγω απόφασης αποτελεί το πρώτο κράτος σε παγκόσμιο επίπεδο που αίρει κάθε περιορισμό ηλικίας στην ευθανασία. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νέος νόμος το παιδί θα πρέπει να πάσχει από ανίατη ασθένεια που θα προκαλέσει το θάνατο σε σύντομο χρονικό διάστημα και να υποφέρει από επίμονους, αφόρητους σωματικούς πόνους. Παράλληλα, θα πρέπει να έχει την ικανότητα της διάκρισης και να έχει συνείδηση κατά τη στιγμή της αίτησης.

Απαιτείται επιπλέον η γνωμάτευση γιατρών και ψυχιάτρων και βέβαια η έγκριση των γονέων. Ψυχολόγος θα αποφασίζει αν ο ανήλικος ασθενής είναι ικανός να λάβει ελεύθερα την απόφαση τερματισμού της ζωής του. Επίσης πρέπει να περάσει τουλάχιστον ένας μήνας μεταξύ του γραπτού αιτήματος και του θανάτου του αρρώστου. Η Εκκλησία διεξήγαγε εκστρατεία κατά του νομοσχεδίου στο Βέλγιο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.


Πηγή: Ηλεκτρονικό περιοδικό «Health daily»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου