meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

230 ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ 200 ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ

Σανίδα σωτηρίας για δεκάδες γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν βρεθεί ανασφάλιστα τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Ιλίου!

Από τις δύο μονάδες Δημοτικών Ιατρείων, στον Άγιο Φανούριο και στον Άγιο Νικόλαο, έχουν δοθεί από τον Σεπτέμβρη του 2013 όπου και άρχισε η σχολική χρονιά έως σήμερα, περίπου 200 ατομικά δελτία υγείας σε ανασφάλιστα παιδιά. 

Το πολύτιμο αυτό χαρτί που είναι απαραίτητο για την εγγραφή των μαθητών στο σχολείο και για την παρακολούθηση των σχολικών δραστηριοτήτων, χορηγείται στους γονείς χωρίς καμία ταλαιπωρία το πολύ εντός 6 ημερών από τα Δημοτικά Ιατρεία του δήμου Ιλίου εντελώς δωρεάν, όταν την ίδια στιγμή χιλιάδες γονείς πανελλαδικά πληρώνουν επίσκεψη σε ιδιώτες γιατρούς για τη χορήγηση του, αφού το σύστημα δημόσιας υγείας δεν επαρκεί για να τους εξυπηρετήσει και η αναμονή για το πολυπόθητο χαρτί μετριέται σε μήνες.
 
Παράλληλα, από τον Νοέμβρη του 2012 έως σήμερα έχουν γίνει 230 εμβόλια εντελώς δωρεάν σε 119 ανασφάλιστα παιδιά, θωρακίζοντας έτσι την υγεία όσων αθώων έχουν βρεθεί να πληρώνουν αυτή την κρίση χωρίς να φταίνε.
 
Ο Δήμος Ιλίου συνεργάζεται με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τη Φιλανθρωπική Οργάνωση «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παρέχοντας μέσω του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής παιδιατρική κάλυψη σε ανασφάλιστα παιδιά μέσω του μόνιμου παιδιάτρου του Δήμου και μιας καλά οργανωμένης ομάδας εθελοντών παιδιάτρων και νοσηλευτών που συντονίζει η Κοινωνική Υπηρεσία. 
 
 
Τα περισσότερα παιδιά έχουν εμβολιαστεί πάνω από μια φορά, ενώ κάθε εμβόλιο μπορεί να χρειαστεί να χορηγείται σε 2-3 δόσεις. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με τον Δήμο Ιλίου να καλύπτει άμεσα το κόστος κάθε εμβολίου το οποίο είναι απαραίτητο και δε μπορεί να εξασφαλιστεί αλλιώς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου