meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΑΡΚΑΔΙΑ!


Σε εορταστικούς ρυθμούς κινήθηκε και φέτος η γενέτειρα των αυγουστιάτικων πανηγυριών Αρκαδία!

Ο Αντιδήμαρχος Ιλίου και επικεφαλής της Νεολαίας τυφλών βρέθηκε παραμονή της Παναγίας, 14 Αυγούστου, στα εγκαίνια της 130ης εμποροπανήγυρης στην Τεγέα, όπου ταυτόχρονα εγκαινιάστηκε η θεσμοθετημένη πλέον Παμπελοποννησιακή έκθεση προϊόντων.



Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Τεγεατικός Σύνδεσμος έκανε διά του Προέδρου του κ. Βασίλη Ψυχογιού ιστορική αναδρομή στο πολύτιμο κοινωφελές έργο που έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια, ήδη από το 1883 όταν οι Τεγεάτες Σβώλος, Ναύλερης και Κολλιόπουλος, κάτοικοι Αθηνών δραστηριοποιούμενοι στο εμπόριο, μάζεψαν πάνω από εκατό άλλους επιχειρηματίες συμπατριώτες τους και οργάνωσαν τον Τεγεατικό Σύνδεσμο και την πρώτη εμποροπανήγυρη στην Τεγέα.



Σήμερα, η μόνη θεσμοθετημένη έκθεση προϊόντων σε ολόκληρη την Αρκαδία, λαμβάνει χώρα στην Τεγέα για 43η χρονιά, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης, οργανωμένη από τον πολυδιάστατων δράσεων Τεγεατικό Σύνδεσμο.

Ο κ. Αυγουλάς προσκύνησε την Τεγεάτισσα Παναγιά και συμμετείχε στην περιφορά της εικόνας, ενώ τον Δεκαπενταύγουστο παρακολούθησε την εορταστική ακολουθία στο Μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας στο ιστορικό Κάστρο της Βλαχέρνας επισκεπτόμενος παράλληλα και το «Κρυφό Σχολειό» του χωριού, συνοδευόμενος πάντοτε από τον καλό του φίλο και Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Παναγιώτη Παπαχρόνη.



Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος και ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, με τους οποίους ο κ. Αυγουλάς είχε σύντομες κατ’ιδίαν συναντήσεις σε πολύ καλό κλίμα!



Αξίζει να σημειωθεί η ενίσχυση από νέα παιδιά του τοπικού δικτύου των εθελοντών στο οποίο στηρίζεται ο κ. Αυγουλάς για τις επόμενες κοινωνικές δράσεις που θα διοργανωθούν στην Αρκαδία για την ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, με κορυφαία όλων το επερχόμενο «Δείπνο Στο Σκοτάδι» που θα λάβει χώρα στην Τρίπολη στα μέσα Οκτώβρη.

Για την υποστήριξη μιας σειράς κοινωνικών δράσεων και εκδηλώσεων, έχει κινητοποιηθεί ιδιαίτερα ο ευαισθητοποιημένος πολιτικός παράγων στην Τρίπολη κ. Δημήτρης Παυλής. Σύντομα το «Με Άλλα Μάτια» θα δημοσιεύσει περισσότερες πληροφορίες.
 
 
 
Τέλος, μεταξύ των πολλών ποιοτικών και επιτυχημένων πολιτιστικών εκδηλώσεων τον Αύγουστο στην Αρκαδία, ξεχωρίσαμε τη συναυλία του τραγουδιστή κ. Σωκράτη Μάλαμα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό που διοργάνωσε ο Δήμος Γορτυνίας και έλαβε χώρα στη Δημητσάνα το βράδυ του Σαββάτου 17 Αυγούστου, συγκεντρώνοντας πρωτοφανές πλήθος κόσμου!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου