meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ


Σε ισχύ το πρόγραμμα δωρεάν περίθαλψης σε ανασφάλιστους

Με καθυστέρηση αρκετών μηνών, το σύστημα δέχεται αιτήσεις ανθρώπων οι οποίοι έχασαν την εργασία ή την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Του Δημήτρη Καραγιώργου

Αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα ‘εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας’,  μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι.

Πληροφορίες μπορούν να λαμβάνουν μέσω της ιστοσελίδας www.healthvoucher.gr ή των τηλεφωνικών αριθμών 213.1500812 και 213.1500819.

Δικαιούχοι είναι πρώην ασφαλισμένοι των Ταμείων του ΕΟΠΥΥ, καθώς και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, τα οποία:

Έχουν απωλέσει, την ασφαλιστική τους ικανότητα και έχουν, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2012 ή 2013 (χρήσεις 2011 - 2012 αντίστοιχα), ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ (άγαμοι) ή οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ (έγγαμοι). 

Ως εισόδημα λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο ατομικό/ οικογενειακό εισόδημα, ως αναφέρεται στο άρθρο 29 του ν.3986/2011, περί επιβολής έκτακτης εισφοράς.

Στο Πρόγραμμα δεν συμμετέχουν οι πρώην ασφαλισμένοι Ταμείων που δεν εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και Ταμείων που δεν διέθεσαν ηλεκτρονικά αρχεία για αξιοποίηση από Πρόγραμμα μέχρι σήμερα (π.χ. οι πρώην ασφαλισμένοι ΕΤΑΑ-Τομέας Νομικών, καθώς και οι ασφαλισμένοι σε ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΠΜΜΕ.)

Στις περιπτώσεις που η αίτηση δεν γίνει αποδεκτή, το σύστημα παράγει μήνυμα με τη σχετική αιτιολόγηση περί μη επιλεξιμότητας.

Πρωτοβάθμια:
Το 'εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης' παρέχει δικαίωμα ελεύθερης (δωρεάν) πρόσβασης σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Διακρίνεται σε health voucher γενικής κατηγορίας (ανά ηλικιακή κατηγορία και φύλο ωφελούμενου) και health voucher προγεννητικού ελέγχου για τις εγκύους δικαιούχους του Προγράμματος, (εφόσον επιλεγεί κατά την εγγραφή το σχετικό πεδίο).

Με το health voucher γενικής κατηγορίας,οι δικαιούχοι καλύπτονται για τις ακόλουθες υπηρεσίες:

Παροχή υπηρεσιών ιατρικής εξέτασης με επισκέψεις σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ιατρό ή μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ΕΣΥ (Κέντρα Υγείας ή νοσοκομεία).

Δυνατότητα παραπομπής με αξιολόγηση από τον ιατρό για πραγματοποίηση συνόλου διαγνωστικών εξετάσεων, σύμφωνα με το φύλο και την ηλικιακή ομάδα στην οποία υπάγεται ο ωφελούμενος.

Πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων, από συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα, Ιατρεία ΕΟΠΥΥ ή μονάδες υγείας του ΕΣΥ.

Αξιολόγηση / διάγνωση/ αγωγή υγείας, οδηγίες ιατρού, και ό,τι περιλαμβάνεται ως παροχή υπηρεσίας προς τον ωφελούμενο σύμφωνα με την επιστήμη και την ιατρική ένδειξη κατά την επίσκεψη του σε ιατρό ΠΦΥ.

Υπάρχει, επίσης, health voucher Ελέγχου - Παρακολούθησης Κύησης, το οποίο παρέχει μία σειρά υπηρεσιών, όπως προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.

 

Πηγή:http://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/perithalpsi-asfalisi/news/23340/se-isxy-to-programma-dwrean-perithalpsis-se-anasfalistoys.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου