meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΚΚΑ

Συνάντηση γνωριμίας της νέας Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας Τάνιας Ιακωβίδου, με τους δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο και Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου κ. Βαγγέλη Αυγουλά, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιλίου.

Η Πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Ιλίου κ. Ζενέτο που χάρη στην ευαισθητοποίηση της δημοτικής αρχής, υπάρχει συνεχή υποστήριξη του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του ΕΚΚΑ ο οποίος στεγάζεται στο Ίλιον από το Δήμο, σε ότι και αν έχουν χρειαστεί μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες και οι εξυπηρετούμενες γυναίκες με τα παιδιά τους.

«Το καταφύγιο αυτό προστασίας των πληγωμένων σωμάτων και των ταλαιπωρημένων ψυχών θέλουμε να το κάνουμε όσο πιο ασφαλές και φιλόξενο γίνεται», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ. Ζενέτος, ανανεώνοντας την εντολή του προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Αυγουλά, η παρουσία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου να είναι όσο πιο συχνή γίνεται στο χώρο.

Οι περίπου 30 γυναίκες που φιλοξενούνται στον Ξενώνα και τα πάνω από 10 παιδιά αυτών, υποστηρίζονται συνεχώς από τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Ιλίου, δέχονται βοήθεια με είδη καθημερινής διαβίωσης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης, έχουν μονίμως ανοικτή πρόσκληση και πρόσβαση στις τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και προτεραιότητα σε άλλα κοινωνικά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας των παιδιών. Παράλληλα, ο Δήμος Ιλίου υποστηρίζει και τεχνικά τον χώρο φιλοξενίας τους όπου χρειάζεται.

Οι εκπρόσωποι των δύο φορέων συζήτησαν για αρκετή ώρα και νέες πρωτοβουλίες από κοινού αξιοποίησης προγραμμάτων και περεταίρω προώθησης της μεταξύ τους συνεργασίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου