meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

 
Πυρκαγιά στο πάρκο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΚΟΙΝΗ  ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ
ΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ
ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»
Χθες Πέμπτη 8 Αυγούστου, τις μεσημεριανές ώρες, εκδηλώθηκε φωτιά στον χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Η φωτιά κατασβέσθηκε γρήγορα και χωρίς να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή, με την επέμβαση υδροφόρων οχημάτων και προσωπικού των Δήμων Ιλίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και τμημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οφείλουμε όμως να καταγγείλουμε:

Τη μη λειτουργία των πυροσβεστικών κρουνών στο χώρο του Πάρκου, λόγω της διακοπής στην ηλεκτροδότησή του, από τη ΔΕΗ.

Ότι στο Πάρκο δεν έχει πραγματοποιηθεί αποψίλωση, από τον αρμόδιο Φορέα Διαχείρισης, με αποτέλεσμα να αυξάνεται δραματικά η επικινδυνότητα κάθε εστίας φωτιάς που εκδηλώνεται.

Τη γενικότερη εικόνα εγκατάλειψης του Πάρκου στα μέσα του θέρους, λόγω της αδιαφορίας των κυβερνητικών υπευθύνων. Το πράσινο στο χώρο δεν ποτίζεται, οι λίμνες και υδροβιότοποι απειλούνται.

Με την κατάσταση που επικρατεί, η συνολική καταστροφή του σημαντικότερου αστικού Πάρκου στην Αθήνα, είναι προ των πυλών.

Θέτουμε τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους και απαιτούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, η ύδρευση και να ενισχυθεί η πυροπροστασία του Πάρκου.

Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση επέμβασή της και την άψογη συνεργασία με το προσωπικό των Δήμων, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου