meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ

Γράφει η Μαριλή Καλούδη.

''Πριν λίγες ημέρες, έγινε γνωστή η συγχώνευση του μοναδικού Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών μαθητών (ΚΕΑΤ) στην Ελλάδα με άλλα ιδρύματα της Πρόνοιας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σώματος των Εργαζομένων του σχολείου, η συγκεκριμένη συρρίκνωση αποφασίστηκε στη λογική του εξορθολογισμού και της καλύτερης διοίκησης του δημοσίου τομέα που προωθεί η Κυβέρνηση.
Να επισημανθεί πως έχει προηγηθεί η ένωση του ανωτέρω Κέντρου με την Ειδική Σχολή (ΝΠΙΔ ''Ο Ήλιος'') της Θεσσαλονίκης.
Τα τελευταία δύο χρόνια απολύθηκε ένα μεγάλο ποσοστό μόνιμων καθηγητών, που είχαν προσληφθεί μέσω μιας εταιρίας επονομαζόμενης ''Πρωτοπορία''. Η μη πρόσληψη μέων Καθηγητών, η χρόνια υποχρηματοδότησή του και τέλος ο μη διορισμός νέου Διοικητή εδώ και 8 μήνες, έχουν δημιουργήσει ήδη σοβαρές επιπτώσεις σε νευραλγικούς τομείς της λειτουργίας του.
Την υποβάθμιση των μαθημάτων της ενισχυτικής διδασκαλίας, την υπολειτουργία του του προνηπιακού σταθμού καθώς και τη διακοπή μιας σειράς δραστηριοτήτων, όπως η μουσική, ο αθλητισμός και άλλες που συμβάλουν στην καθοριστική διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών.
 
Οι υπηρεσίες που παρέχονται από το ανωτέρω Κέντρο είναι οι εξής: η συγγραφή βιβλίων στη γραφή braille για μαθητές και φοιτητές όλης της χώρας, εκπαιδευτική υποστήριξη στα μαθήματα του Γενικού Γυμνασίου και Λυκείου, εκμάθηση κινητικότητας και λοιπών δράσεων που καθιστούν τον τυφλό ανεξάρτητο.
 
Το γεγονός της συγχώνευσης το μόνο που θα επιφέρει είναι τον αναγκαστικό εγκλεισμό των ανθρώπων αυτών στα σπίτια τους και τις οικογένειες τους σε απόγνωση, διότι δε θα έχουν τη δυνατότητα να τους βοηθήσουν.
 
Ποια θα είναι η θέση της Κυβέρνησης στο πρόβλημα αυτό, θα επιδιώξει την επίλυσή του ή θα συνεχίσει τη διαδικασία της διάλυσής του;''   

1 σχόλιο:

  1. Σπύρος Καβακόπουλος29 Ιανουαρίου 2013 στις 10:37 μ.μ.

    Μπράβο Μαριλύ. Καλά τους τα λες. Το κείμενό σου τέλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή