meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΝΙΚΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΛΙΟΥ - ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΣ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

- Μπορεί η Δυτική Αθήνα να πάρει ανάσες και να διασωθεί από την κρίση;
Είναι μία ερώτηση που βασανίζει την κάθε μια και τον καθένα από εμάς καθημερινά και που θέσαμε μέσα από το ''meallamatia'' στον πολύπειρο Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο. Ο κ. Ζενέτος διοικεί για χρόνια ένα Δήμο συνεχώς πλεονασματικό, με αποθεματικό εκατομμυρίων ευρώ, ακόμη και σήμερα, στην ακμή της οικονομικής κρίσης. Δείτε λοιπόν, πως προσεγγίζει το πρόβλημα:
 
''Όπως διαμηνύω και σε κυβερνητικά στελέχη κατά καιρούς, το βλέπω πολύ δύσκολο γιατί η κεντρική εξουσία ασχολείται με τις περικοπές σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, με την καταμέτρηση αντιγράφων της λίστας Λαγκάρντ και όχι με την αξιοποίησή της κλπ. Δεν ασχολείται κανένας με το 1.500.000 ανέργων του ιδιωτικού τομέα. Δεν σχολείται κανείς να βρει και να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα για τη διάσωση των παραγωγικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Πάρτε παράδειγμα μια πολύ μικρή επιχείρηση, ας πούμε μια μικρή βιοτεχνία που έραβε πουκάμισα, απασχολώντας 5 εργαζόμενους και τώρα έβαλε λουκέτο. Το λουκέτο δεν ξύπνησε ένα πρωί ο επιχειρηματίας να το βάλει, ούτε του ήταν εύκολο. Άρχισε όμως να χρωστάει στο ΙΚΑ και να πιέζεται. Άρχισε να χρωστάει στις Τράπεζες, σε προμηθευτές, σε επιταγές και στην Εφορία και να πιέζεται. Και επειδή δε μπορούσε να τα καταφέρει, οδηγήθηκε στο λουκέτο. Άρα, έβγαλε στο δρόμο τους πέντε εργαζόμενους που απασχολούσε, αυτόν και τη σύζυγό του επτά, και αν πολλαπλασιάσουμε το επτά με 2-3 παιδιά ανά οικογένεια και τον αριθμό αυτό με τις εκατοντάδες πανελλαδικά μικροεπιχειρήσεις που περνάνε τα ίδια, το αριθμητικό αποτέλεσμα είναι ο καθρέπτης του χάσματος που υπάρχει σήμερα μεταξύ της εφαρμοσμένης κεντρικής πολιτικής και των κοινωνικών προβλημάτων που συνεχώς αυξάνονται.
Γι΄ αυτούς τους ελεύθερους επαγγελματίες, η κυβέρνηση δε σκέπτεται τίποτα. Τους αφήνει αυτούς και τα παιδιά τους ανασφάλιστους, χωρίς εμβόλια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τους τιμωρεί για την αξιοπρέπεια και τη συνέπειά τους. Άν όμως όλοι αυτοί δεν επανενταχθούν στην παραγωγή, δε θα μπορέσουν να απορροφήσουν και τους εκατομμύρια ανέργους που έχουν βρεθεί και αυτοί στο δρόμο. Όσο λοιπόν σαν χώρα δεν κινούμαστε προς την κατεύθυνση της παραγωγής, δεν έχω και πολλές ελπίδες ότι η οικονομία μας θα μπορέσει να ανακάμψει''.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου