meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Πρόγραμμα κατάρτισης εθελοντών φοιτητών που θα βοηθούν τους συμφοιτητές τους με αναπηρία έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια η Μονάδα Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος η διευκόλυνση των σπουδών των φοιτητών με αναπηρία στις σχολές και στα τμήματα του ΕΚΠΑ μέσω σημειώσεων, με συνοδεία στις μετακινήσεις, συλλογή συγγραμμάτων, μετατροπή διδακτικής ύλης σε προσβάσιμη μορφή κλπ.

Στο σεμινάριο κατάρτισης εθελοντών φοιτητών που διεξήχθη στις 17 Δεκεμβρίου 2012 παραβρέθηκε και μίλησε ο κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, μεταπτυχιακός φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθηνών και εκπρόσωπος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στην Επιτροπή Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του ΕΚΠΑ. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές παρακολούθησαν εκπαίδευση από υπάλληλο του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών εξειδικευμένο στην Κινητικότητα, τον Προσανατολισμό και τις Δεξιότητες Καθημερινής Διαβίωσης των ατόμων με προβλήματα όρασης, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για το πώς να παράγουν προσβάσιμες σημειώσεις για τους τυφλούς συμφοιτητές τους και άλλες πρακτικές διευκόλυνσης των συμφοιτητών τους με αναπηρία. 

Το σεμινάριο συμπεριελάμβανε πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες ομιλίες, όπως αυτή του Στέλιου Κυμπουρόπουλου εκπροσώπου των φοιτητών με κινητικές αναπηρίες και ειδικευόμενου ιατρού, της Ψυχολόγου του Συμβουλευτικού σταθμού του ΕΚΠΑ για φοιτητές με αναπηρία κας Αναστασίας Σοφιανοπούλου, του κ. Αλέξανδρου Πίνο πρωτεργάτη της προσαρμογής πληροφοριακών συστημάτων στις ανάγκες φοιτητών με αναπηρία και της χρήσης των νέων τεχνολογιών και προγραμμάτων για την κάλυψη σχετικών αναγκών κ.α. Υπεύθυνη του προγράμματος εθελοντών εκ μέρους της Μονάδας Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία έχει οριστεί η κα Αριάδνη Βελισσαροπούλου. 

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Μονάδας στο http://access.uoa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου