meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΚΑ ΤΟΝΟΥΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΔΙΕΝΕΙΜΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Πάνω από 400 οικογένειες θα περάσουν με αξιοπρέπεια τις ημέρες των εορτών μετά τη διανομή 10 τόνων τροφίμων, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 στο Δημαρχείο Ιλίου, σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από το σκληρό πρόσωπο της κρίσης. Η διανομή τροφίμων περιελάμβανε βασικά είδη καθημερινής διατροφής όπως κρέας, λάδι, γάλα, τυρί, όσπρια, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη και οπωροκηπευτικά, και πραγματοποιήθηκε με την στήριξη των εργαζομένων και εθελοντών του Δήμου Ιλίου, αλλά και την έμπρακτη συμπαράσταση των τοπικών φορέων, των σχολείων και των κατοίκων, ενώ τα παιδιά της Στ’ Τάξης του  4ουΔημοτικού Σχολείου Ιλίου που συμμετείχαν στην προσπάθεια, είχαν την εμπειρία ζωής της έμπρακτης προσφοράς αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Τα προϊόντα προέρχονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου, ο οποίος με προτεραιότητα στην Κοινωνική Πολιτική, προμηθεύτηκε το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων καλύπτοντας το κόστος χιλιάδων ευρώ από το αποθεματικό του, ενώ δωρεές από όλη την Ελλάδα αύξησαν την ποσότητα προϊόντων στους 10 τόνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ιλίου διαθέτει ένα καλά οργανωμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών και διανομής, όπου γίνεται αξιολόγηση των δικαιούχων, σύνταξη κοινωνικού ιστορικού και έλεγχος των στοιχείων, ενώ η διανομή πραγματοποιείται με διακριτικότητα, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, διασφαλίζοντας το απόρρητο και την αξιοπρέπεια όσων προσέρχονται.

Επιπρόσθετα, τα παιδιά των οικογενειών αυτών πήραν τα Χριστουγεννιάτικα δώρα τους από την προσφορά αγάπης άλλων παιδιών, που το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Ιλίου και θέλησαν να δώσουν χαμόγελα ευχαρίστησης και στα παιδιά που δεν έχουν παιχνίδια. Οι δικαιούχες οικογένειες με ανήλικα τέκνα είχαν επιλεγεί σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο Του Παιδιού», ενώ τα δώρα διένειμε σε εκατοντάδες παιδιά ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ντυμένος Άγιος Βασίλης!

            Σύντεκνοι του κ. Αυγουλά μικροκαλλιεργητές από τα παράλια της Νότιας Κρήτης, στάθηκαν αλληλέγγυοι στο κάλεσμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου και προσέφεραν τέσσερεις τόνους φρέσκα οπωροκηπευτικά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Παράλληλα, ο Δήμος Ιλίου με δικά του χρήματα διένειμε ενάμισι τόνο χοιρινού κρέατος, έναν τόνο λάδι, έναν τόνο γάλα και περίπου πέντε τόνους όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι και λοιπά βασικά είδη διατροφής.

            Επίσης, μεγάλες ποσότητες τροφίμων ενίσχυσαν το τοπικό Ορφανοτροφείο «Αγία Τριάς», καθώς και τον Ιερό Ναό της Παναγίας Παλατιανής που πραγματοποιεί συσσίτια για περίπου 150 άπορους συμπολίτες μας.
 
            Για την επιτυχία της προσπάθειας, ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος ευχαρίστησε τους εργαζομένους του Δήμου, ιδίως αυτούς της Κοινωνικής Υπηρεσίας που τις τελευταίες ημέρες προσφέρθηκαν να στηρίξουν τις προσπάθειες αυτές και πέραν του ωραρίου τους, καθώς και με τη συμμετοχή εθελοντικά πολλών μελών των οικογενειών τους!
            Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αυγουλάς, τόνισε ιδίως και την αποφασιστική συμμετοχή των πολλών εθελοντών που σφράγισαν με επιτυχία αυτή την προσπάθεια, αφού όλοι εργάστηκαν αδιαμαρτύρητα την περασμένη Τρίτη κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και κανείς δεν ήθελε να αφήσει το πόστο του ούτε για διάλειμμα ενός λεπτού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου