meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ


Αθήνα, 3/11/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συγκέντρωση Φαρμάκων στις Ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ξεκίνησαν το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και  ο ΣΚΑΙ

Μετά από τη συγκέντρωση 138.000 ωφέλιμων φαρμάκων σε 31 Δήμους της Αττικής, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  μαζί με το  ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ξεκινούν νέο κύκλο της δράσης "Όλοι μαζί μπορούμε και στην υγεία" για τη συγκέντρωση φαρμάκων στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Πρώτος σταθμός ήταν ο Ιερός Ναός του Αγ Παντελεήμονα στο Νέο Κόσμο, στον αύλιο χώρο του οποίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 3/11/2012 συγκέντρωση φαρμάκων για τους ανασφάλιστους πολίτες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.
"Η αναταπόκριση του κόσμου ήταν σήμερα στον Ιερό Ναό του  Αγ Παντελεήμονα πολύ μεγάλη. Πολίτες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, έφεραν τα φάρμακα αυτών για να σωθούν άλλοι συμπολίτες τους. Η αλληλεγγύη που επέδειξαν  εκατοντάδες συνάνθρωποί μας είναι πραγματικά  πρωτόγνωρη και  συγκινητική. Συγκεντρώσαμε 32 κούτες και 12 σάκους με φαρμακευτικό υλικό, το οποίο προορίζεται για τις ανάγκες των ανασφάλιστων ασθενών στο Ιατρείο Κοινωνικης Αποστολής. Μετά τη συλλογή φαρμάκων στους 31 Δήμους, τα 6 ακριτικά οδοιπορικά υγείας, την εκστρατεία παιδικού εμβολιασμού τις ιατρικές επισκέψεις στις μονάδες φροντίδας της Αρχιεπισκοπής και της Αποστολής, σήμερα, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κκ Ιερώνυμου Β'  ανοίγουμε έναν νέο κύκλο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και στήριξης των υγειονομικών προβλημάτων των ευπαθών ομάδων της κάθε ενορίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ." δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνων κος Γιώργος Πατούλης

"Σήμερα ξεκινήσαμε την εκστρατεία συλλογής φαρμάκων η ΑΠΟΣΤΟΛΗ σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το ΣΚΑΙ σε ενορίες της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων με πρώτο σταθμό τον Ι. Ν. Αγίου Παντελεημονος στο Ν. Κόσμο. Ειναι συγκινητική η άμεση ανταπόκριση του κόσμου και αυτο μας δυναμώνει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με γνώμονα την ανακούφιση των συνανθρώπων μας. Ειναι επιτακτική η ανάγκη να στηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη που υποφέρουν και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην υγεία τους. Στόχος να προασπίσουμε το δικαίωμα στην πρόσβαση του πολίτη στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Μέσω των Ιερών Ναών της Αρχιεπισκοπης Αθηνών δημιουργούμε μια αλυσίδα ζωής για τους συνανθρώπους μας για τον πολίτη που θα προσφέρει φαρμακα και για τον πλησίον που θα ωφεληθεί απο την προσφορά αυτή" τόνισε ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κος Κωνσταντίνος Δήμτσας.
Οι σάκοι με το υλικό που συγκεντρώθηκε στο Δήμο Αιγάλεω, μεταφέρθηκαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι και παρελήφθησαν από εθελοντές για να ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση τις επόμενες μέρες.
Στη συγκέντρωση φαρμάκων παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Κωνσταντίνος Δήμτσας, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Ιωάννης Πεταλάς, η υπεύθυνη ψυχολόγος της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στο Ιατρείο κα Κατερίνα Αυλωνίτη, οι εθελόντριες γιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κα Αρναούτη και κα Μελιάδου, ο εθελοντής φαρμακοποιός κος Παυλογιαννόπουλος, η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ κα Αναστασοπούλου, η Γραμματέας Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κα Τσώνη και πλήθος άλλων εθελοντών
Ασθενείς ανασφάλιστοι και οικονομικά εξαθλιωμένοι μπορούν να εξεταστούν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής Δευτέρα-Παρασκευή 9-5 και να λάβουν δωρεάν τα φάρμακά τους Τρίτη και Πέμπτη, όπως ορίζονται από τη θεραπευτική τους αγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου