meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ


Παλέρμο 5-9 Οκτωβρίου.  Με δυναμική ελληνική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο το πρόγραμμα “We are writing our programme” όπου σκοπό είχε την ενεργή συμμετοχή των νέων στην πολιτική ζωή και υλοποιήθηκε από τον οργανισμό Αssociazione per la Mobilitazione Sociale (AMS). Στο πρόγραμμα συμμετείχαν αποστολές από 6 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία, Ουγγαρία και Τουρκία) και οι νέοι είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις, να μελετήσουν καλές δράσεις της κάθε χώρας, να πάρουν μέρος σε ομιλίες, παρουσιάσεις και διάφορα workshops. Τα θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες ήταν ηΝεανική Επιχειρηματικότητα, η Εκπαίδευση, η Κοινωνική Αλληλεγγύη και ο Εθελοντισμός, η Υγεία και η Κοινωνική Αποδοχή.
Εκπαίδευση και κατάρτιση των νέων βάσει των απαιτήσεων της αγοράς εργασίας, Δημιουργία Κέντρων Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Δικαίωμα ψήφου από τα 16, Προώθηση του Εθελοντισμού και της Άτυπης Εκπαίδευσης: αυτές είναι μερικές από τις προτάσεις που κατέθεσαν οι ευρωπαϊκές αποστολές νέων στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πρωτοβουλιών και δράσεων. Το πρόγραμμα δράσεων κατατέθηκε στα μέλη της δημαρχιακής επιτροπής μεταξύ των οποίων η κα. Agnese Ciulla υπεύθυνη Κοινωνικών Υπηρεσιών και ο κος Antonio Di Liberto, επίσης παρευρέθησαν ο δήμαρχος του Marineo κος Francesco Ribaudo, ο αντιδήμαρχος της Bolognetta κος Gaetano Grassadonia και ο εκπρόσωπος της Anci κος Giovanni Bovì.
Ο σκοπός του προγράμματος, που άρχισε τον Μάρτιο 2012, ήταν να φέρει σε επαφή τους νέους με πολιτικούς ώστε να πειραματιστούν σε έναν νέο τρόπο άσκησης πολικής βασισμένο στον διάλογο, την σύγκριση και την ανταλλαγή αποτελεσματικών και καινοτόμων ευρωπαϊκών δράσεων. 

Η ελληνική αποστολή παρουσίασε  τις δράσεις του Δήμου Ιλίου στον τομέα της Υγείας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ειδικότερα παρουσιάστηκε η Τράπεζα Αίματος και οι Τακτικές Αιμοδοσίες, το Κοινωνικό Φαρμακείο, ο Δωρεάν Εμβολιασμός και Οδοντιατρικός Έλεγχος για παιδιά, τα Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου, οι Κινητές Μονάδες Ιατρικού Ελέγχου καθώς και τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου.
Πολύ χρήσιμη για την επιτυχία της αποστολής και εποικοδομητική ήταν η συνεργασία των παιδιών με τον Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βαγγέλη Αυγουλά καθ'όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της Ελληνικής ομάδας. 

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια της δράσης Youth in ActionAction 5.1 καθώς και από την περιφέρεια της Σικελίας.

Τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής  Ek-Planet:
Σουλιώτης Δημήτρης , αρχηγός αποστολής
Ακριτίδης Ιωάννης, αρχηγός αποστολής
Γεωργαντά Αναστασία, συντονίστρια αποστολής
Κουλουμαργέτου Μαρία
Λαγκούση Θεανώ
Μήτση Χρύσα
Ρωμανιάς Αναστάσιος
Delias Jurgina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου