meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΜΙΣΟΣ ΤΟΝΟΣ ΦΡΕΣΚΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΔΙΑΝΕΜΗΘΗΚΕ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ


   Μια κατάσχεση για το Λιμενικό στον Πειραιά είναι μια τυπική πράξη στην καθημερινή εργασία των εκεί υπηρετούντων. Όταν όμως η αιτία είναι η παράνομη αλιεία και το φορτίο είναι 500 κιλά φρέσκα μπακαλιαράκια, τότε εάν υπάρχει η ευαισθησία μια τυπική πράξη γίνεται συσσίτιο για 100 απόρους και μερίδες φρέσκου ψαριού για 200 περίπου οικογένειες!

            Αυτό συνέβη και στο Δήμο Ιλίου τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 χάρη στα κοινωνικά αντανακλαστικά των ανθρώπων του Λιμενικού με επικεφαλής τον Λιμενάρχη κ. Ιωάννη Μπατσολάκη, αλλά και στην έγκαιρη αντίδραση και κινητοποίηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Υπάλληλοι του Δήμου Ιλίου και εθελοντές έσπευσαν αμέσως να πάρουν από την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου μισό τόνο φρέσκου μπακαλιάρου και αφού διένειμαν τα ψάρια σε μερίδες, ενημέρωσαν την ίδια μέρα ιερείς και εξυπηρετούμενους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου για να μην πάει χαμένο ούτε λέπι!

            «Τα δάκρυα στα μάτια συμπολιτών μας που είχαν να φάνε ψάρι για μήνες τα λένε όλα», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου Βαγγέλης Αυγουλάς, ενώ η όλη επιχείρηση συντονίστηκε προσωπικά από τον Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν περίπου ένα μήνα με τον ίδιο τρόπο είχαν διανεμηθεί στο Ίλιον πάλι 450 κιλά φρέσκα ψάρια, αποδεικνύοντας ότι η Κοινωνική Πολιτική ουσίας θέλει τους ιθύνοντες στις επάλξεις και γίνεται κυριολεκτικά στο πεζοδρόμιο δίπλα στις ανάγκες, στις ανθρώπινες ψυχές και στα προβλήματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου