meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ- LEMON PIE


"ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ"
Αυγά-μάτια..και όχι μόνο..!

Αισθήσεις 5, 6 για τους φίλους μας με ιδιαίτερες ικανότητες! Και επειδή δεν είμαι γιατρός να μιλήσω για τις άλλες αλλά μαγείρισσα,
θα προσπαθήσω να ομορφύνω την απόλαυση της γεύσης με ιδέες και συνταγές.
Είμαι η Βίβιαν Τσαραμύρση,πολύ καλή φίλη του Βαγγέλη και
επαγγγελματίας Chef.Εδώ θα βρείτε συνταγές κάθε εβδομάδα
για διάφορες περιστάσεις,από το sandwich που τρώτε για 10τιανό
μέχρι το μεγάλο σας γιορτινό τραπέζι.Δοκιμάστε τις
και πείτε μου!Σχόλια πάντα επιτρέπονται και αποζητούνται !
Και θα τα λέμε από δω κάθε Κυριακή, μέρα που μας αφήνει συνήθως λίγο παραπάνω χρόνο να ασχοληθούμε με την κουζίνα από μεράκι και όχι για αγγαρεία! Ευχαριστώ τον Βαγγέλη για το βήμα που μου δίνει και μέσα από μαγειρικά κόλπα, πάμε να δούμε τη γεύση και τη μαγειρική "Με Άλλα Μάτια"!!!
 
Ατομικές lemon pie για όλους!
 
Ο Alexander Frehse ένας Ελβετός φούρναρης, κατέγραψε τη πρώτη συνταγή της lemon pie. Παρόμοια συνταγή σας δίνω και εγώ, εύκολη και γρήγορη.. Καλέστε τους φίλους σας και τις φίλες σας το απόγευμα να απολαύσετε παρεούλα τον καφέ σας στην βεράντα τώρα που ο καιρός έχει γλυκάνει και φτιάξτε ατομικές lemon pie!! Θα ενθουσιαστούν! Καλή επιτυχία!
 
Υλικά για τις τάρτες
 
8-10 ταρτες
100γρ αυγά
500γρ αλεύρι μαλακό
3γρ μπέκιν πάουντερ
250γρ βούτυρο
125 ζάχαρη άχνη
5γρ αλάτι
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 πρέζα βανίλια


Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ τη ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και έπειτα την βανίλια, και το ξύσμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθεί πλήρως η ζύμη. Βουτυρώνουμε τα ατομικά ταψάκια πάστας φλώρας και την ανοίγουμε μέσα εκεί. Πρέπει είτε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι είτε να βάλουμε μια λαδόκολλα και φασόλια, με αυτόν τον τρόπο δεν θα φουσκώσουν. Τις ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.


Υλικά για την κρέμα λεμονιού
80γρ ζάχαρη
450γρ γάλα
50γρ χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα βανίλια
50γρ αυγά
40γρ κρόκοι
50γρ αλεύρι μαλακό
30γρ κορν φλάουρ
50γρ βούτυρο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τους κρόκους, τα αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και το αλεύρι και το κορν φλάουρ Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τα 40γρ ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, και ανακατεύουμε. Μόλις βράσει προσθέτουμε το μίγμα που έχουμε στο μπολ βροχηδόν και ανακατεύουμε συνεχώς και όταν πάρει μία βράση την βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Έχουμε αφήσει τις τάρτες μας να κρυώσουν και βάζουμε από πάνω την κρέμα. Χτυπάμε 3 ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και την στρώνουμε από πάνω και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο να πάρει λίγο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου