meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

" ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ " : SPECIAL RISOTTO ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ .

"ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ"
Αυγά-μάτια..και όχι μόνο..!

Αισθήσεις 5, 6 για τους φίλους μας με ιδιαίτερες ικανότητες! Και επειδή δεν είμαι γιατρός να μιλήσω για τις άλλες αλλά μαγείρισσα,
θα προσπαθήσω να ομορφύνω την απόλαυση της γεύσης με ιδέες και συνταγές.
Είμαι η Βίβιαν Τσαραμύρση,πολύ καλή φίλη του Βαγγέλη και
επαγγγελματίας Chef.Εδώ θα βρείτε συνταγές κάθε εβδομάδα
για διάφορες περιστάσεις,από το sandwich που τρώτε για 10τιανό
μέχρι το μεγάλο σας γιορτινό τραπέζι.Δοκιμάστε τις
και πείτε μου!
Σχόλια πάντα επιτρέπονται και επιζητούνται!
 
 
Τρίτη 14 Φλεβάρη ...Έρωτας , αγάπη , πάθος , ευτυχία , λουλούδια , γλυκά , δώρα , εκπλήξεις , ρομαντικά δείπνα , ...Δεν ξέρω αν είστε fan όλου αυτού , εαν είστε και θέλετε να ετοιμάσετε κάτι ωραίο για τον καλό/ή σας , σας γράφω μια συνταγούλα απο
ένα ριζοτάκι με σαμπάνια και παρμεζάνα ! Δώστε έναν αέρα Ιταλίας στο δείπνο σας !!
 
RISOTTO ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
 
Υλικά
 
500γρ ρύζι αρμπόριο
1 σαμπάνια
300γρ τριμμένη παρμεζάνα
1 κρεμμυδάκι
¼ μιας σκελίδας σκόρδου
Ζωμός κοτόπουλου
Βούτυρο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Και…
Υπομονή!

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και τα ¼ της σκελίδας σκόρδου. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε μισή κουταλίτσα βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι και το σκορδάκι. Ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ώσπου να γυαλίσει σβήνουμε με 1μισή ποτήρι σαμπάνια (η υπόλοιπη είναι για να κεραστείτε μόλις τελειώσει το γεύμα!). μόλις εξατμισθεί η μισή σαμπάνια βάζουμε τον ζωμό λίγο λίγο και χαμηλώνουμε την φωτιά (εάν δεν έχουμε σπιτικό ζωμό κοτόπουλο παίρνουμε κύβους από το σούπερ μάρκετ και διαλύουμε έναν σύμφωνα με τις οδηγίες) . Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα! Και εδώ βάζουμε την υπομονή που σας γράφω στα υλικά! Πρέπει να ανακατεύουμε συνέχεια για να αποκτήσει μια κρεμώδη και μαστιχωτή γεύση το risotto μας. Σε 15 λεπτά ελέγχουμε το ρύζι μας είναι στην κρίση μας αν θα το κρατήσουμε al dente  Δοκιμάζουμε και το αλάτι διότι μπορεί να μην χρειάζεται να προσθέσουμε γιατί έχει και ο ζωμός. Με έναν μύλο τρίβουμε πιπέρι μέσα στο risotto.Αφαιρόυμε από την φωτιά ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το risotto  πρέπει να γίνει λίγο πριν ξεκινήσει το δείπνο γιατί τρώγετε αμέσως μόλις μαγειρευτεί! Μην ξεχάσετε τον μύλο του πιπεριού πάνω στο τραπέζι!

Να είστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιάσετε τον καλεσμένο σας!

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου