meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

"ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ¨" : ΤΑ...ΦΑΓΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ!





"ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ"
Αυγά-μάτια..και όχι μόνο..!

Αισθήσεις 5, 6 για τους φίλους μας με ιδιαίτερες ικανότητες! Και επειδή δεν είμαι γιατρός να μιλήσω για τις άλλες αλλά μαγείρισσα,
θα προσπαθήσω να ομορφύνω την απόλαυση της γεύσης με ιδέες και συνταγές.
Είμαι η Βίβιαν Τσαραμύρση,πολύ καλή φίλη του Βαγγέλη και
επαγγγελματίας Chef.Εδώ θα βρείτε συνταγές κάθε εβδομάδα
για διάφορες περιστάσεις,από το sandwich που τρώτε για 10τιανό
μέχρι το μεγάλο σας γιορτινό τραπέζι.Δοκιμάστε τις
και πείτε μου!
Σχόλια πάντα επιτρέπονται και επιζητούνται!
 
Oups τα κάναμε σαλάτα!!!!
 
Ότι υλικό μας αρέσει, ότι λαχανικό προτιμάμε, με ένα νόστιμο dressing καιιιι το αποτέλεσμα μια σαλάτα!!
Η σαλάτα είναι από τα πιο διαιτητικά πιάτα λόγο της μεγάλης περιεκτικότητας σε νερό!
Μπείτε λοιπόν στην κουζίνα και δημιουργήστε γρήγορα ένα πιάτο που σε χορταίνει ενώ δεν σου προσθέτει περιττές θερμίδες!
Εύκολη νοστιμότατη σαλάτα

Υλικά

3 φύλλα γαλλικού μαρουλιού
2 φύλλα ραντίτσιο
2φύλλα ice berg(είδος μαρουλιού)
Κουκουνάρι
Λίγα καρύδια
1φύλλο τορτίγιας
100γρ παρμεζάνα
4κουτ. Ελαιόλαδο
2κουτ. Βαλσάμικο ξύδι
Λίγη ζάχαρη
αλάτι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά όλα τα φύλλα από τα λαχανικά! Εδώ θα σας δώσω ένα μυστικό! Γεμίζουμε το νεροχύτη με νερό παγωμένο και βάζουμε μέσα στο νερό και μπόλικα παγάκια και βουτάμε τα φύλλα στο νερό. Επαναλαμβάνουμε 2 με 3 φορές! Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε πραγματικά ζωντανή και δροσιστική σαλάτα! Αφού τα στεγνώσουμε καλά τα κόβουμε με τα χέρια μας, κάθε φύλλο περίπου σε 2με 3 κομμάτια. Παίρνουμε την παρμεζάνα και με ένα peeler η αλλιώς με αυτό που καθαρίζουμε το καρότο βγάζουμε flakes. Σε ένα τηγανάκι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι χωρίς ελαιόλαδο, απλά σε μέτρια φωτιά το φέρνουμε βόλτες να πάρει ωραίο χρώμα. Κόβουμε ένα φύλλο τορτίγιας στα 8 κομμάτια όπως κόβουμε μια πίτσα. Τα τηγανίζουμε για λίγο γιατί παίρνουν πολύ εύκολα χρώμα. Σπάμε τα καρύδια με το χέρι μας. Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύδι και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και λίγο αλατάκι. Παίρνουμε το κουκουνάρι, τα καρύδια, και τα κομμάτια της τορτίγιας τα βάζουμε πάνω από τη σαλάτα. Προσθέτουμε και τα flakes παρμεζάνας και ρίχνουμε και την βινεγκρετ μας.
Καλή όρεξη φίλοι μου!!!

[Υ.Γ. Στη Βουλή ούτε σαλάτα δεν ξέρουν να μαγειρεύουν, γι’αυτό μια ζωή την πληρώνουμε εμείς!
Βαγγέλης Αυγουλάς]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου