meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

"ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ"


"ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ"

Αυγά-μάτια...και όχι μόνο...!
Αισθήσεις 5 , 6 για τους φίλους μας με ιδιαίτερες ικανότητες !! Και επείδη δεν είμαι γιατρός να μιλήσω για τις άλλες αλλά μαγείρισσα , θα προσπαθήσω να ομορφύνω την απόλαυση της γεύσης με ιδέες και συνταγές .
Είμαι η Βίβιαν Τσαραμύρση ,πολύ καλή φίλη του Βαγγέλη και επαγγγελματίας Chef.Εδώ θα βρείτε συνταγές κάθε εβδομάδα για διάφορες περιστάσεις,από το sandwich που τρώτε για 10τιανό μέχρι το μεγάλο σας γιορτινό τραπέζι.Δοκιμάστε τις και πείτε μου!
Σχόλια πάντα επιτρέπονται και επιζητούνται! 
Και θα τα λέμε από δω κάθε Κυριακή, μέρα που μας αφήνει συνήθως λίγο παραπάνω χρόνο να ασχοληθούμε με την κουζίνα από μεράκι και όχι για αγγαρεία! Ευχαριστώ τον Βαγγέλη για το βήμα που μου δίνει και μέσα από μαγειρικά κόλπα, πάμε να δούμε τη γεύση και τη μαγειρική "Με Άλλα Μάτια"!!!


Cookies

(Cookies γιατί είναι από τα ωραιότερα μπισκοτάκια και γιατί θέλω η πρώτη μου συνταγή στο blog να είναι ένα γλυκό κέρασμα για εσάς)
Ας πούμε λίγα λόγια για την σοκολάτα.
Το πρώτο εργοστάσιο σοκολάτας σε σκόνη άνοιξε το 1765 στη Μασαχουσέτη. Το 1824 ο Ολλανδός χημικός Conrad Van Houten ανακάλυψε τον τρόπο να φτιάχνει στερεή σοκολάτα. Η ετήσια κατανάλωση σπόρων κακάο κυμαίνεται περίπου στους 600,000 τόνους και η κατά κεφαλή κατανάλωση σοκολάτας είναι ανοδική. Η βιομηχανία της σοκολάτας στις ΗΠΑ είναι βιομηχανία δισεκατομμυρίων.

Υλικά
250γρ. κουβερτούρα
2 αυγά
350γρ.αλεύρι
350γρ. ζάχαρη μαύρη(καστανή δηλαδή)
180γρ. βούτυρο
2 δόσεις βανίλια (συγνώμη που ξανά ακούσατε αυτή τη λέξη!)
200γρ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
200γρ. ξανθές σταφίδες(ξανθές για να νοστιμίσουν τα cookies)
1 κουτ. Σόδα
1 κουτ. Αλάτι

Εκτέλεση
Όχι όχι ακριβώς να την εκτελέσετε την συνταγούλα!! Να βάλετε όλη σας την αγάπη!! Λοιπόν ξεκινάμε.. Έχουμε βγάλει από νωρίς το βουτυράκι από το ψυγείο να μαλακώσει. Σπάμε με το χέρι μας την κουβερτούρα σε μικρά χοντροκομμένα κομμάτια. Χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει (στο μιξερακι). Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Ανακατεύουμε το αλεύρι το αλάτι και τη σόδα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ρίχνουμε την κουβερτούρα, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε προσεχτικά. Πλάθουμε σε μικρές ποσότητες και σε μια λαμαρίνα φούρνου στρώνουμε μια λαδόκολλα και τα βάζουμε ένα ένα αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 5λεπτά.
Καλή επιτυχία φίλοι μου!!!
Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα με μια αλμυρή γεύση!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου