meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ; ΦΥΣΙΚΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Του Βαγγέλη Αυγουλά

Φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει, να πρεσβεύει, να γράφει και να λέει ό,τι θέλει. Κι ο καθένας από τους «άλλους» που απλώς ακούνε ή διαβάζουν. Μπορεί επίσης να πιστεύει ό,τι θέλει.  Όταν πρόκειται όμως για το «Τέλος του Κόσμου»; Είναι το ίδιο απλά τα πράγματα;  Έχει πράγματι ο καθένας το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, είτε επειδή είναι επιστήμονας και θέλει να «περάσει» στον κόσμο τις θεωρίες του και να αποκομίσει δημοσιότητα, είτε είναι συγγραφέας και θέλει να «πουλήσει βιβλία», είτε ο,τιδήποτε άλλο  από δραστηριότητες που έχουν στόχο το πρόσκαιρο όφελος ή το υλικό κέρδος ; Για πόσες και πόσες ημερομηνίες έχουν ακουστεί την τελευταία εικοσαετία πως θα φτάσει το τέλος του κόσμου και ότι πλανήτης Γη θα καταστραφεί; Τα τελευταία   50 χρόνια; Τα τελευταία 100 , 200,500 χρόνια;

Οι διεθνείς, ευφάνταστοι  συνωμοσιολόγοι  που αναζητούν – για τους δικούς τους λόγους- θύματα ανάμεσα στα εκατομμύρια των εύπιστων ανθρώπων, μας είχαν «τρομάξει»  για τις  23 του περασμένου Σεπτεμβρίου, ημέρα  Σάββατο. Πάει κι αυτό, πέρασε χωρίς να καταστραφεί ο κόσμος. Μέχρι και ένας από τους πιο σπουδαίους θεωρητικούς φυσικούς του κόσμου, ο κοσμολόγος και συγγραφέας Στίβεν Χόκινγκ,  μίλησε πριν από 4 χρόνια με τρόπο ώστε τα ΜΜΕ θεώρησαν ότι προβλέπει το τέλος του κόσμου.

Βέβαια το σκεπτικό του Χόκινγκ (το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν κατά καιρούς), ήταν  ότι η Γη είναι ένας πολύ εύθραυστος πλανήτης για να αντέξει την «πολιορκία» που δέχεται από την ίδια την ανθρωπότητα.

Για να μην πάμε σε πολύ παλιές θεωρίες αστρονόμων ή θεολόγων ή  «τσαρλατάνων», ούτε καν σε σενάρια κινηματογραφικών παραγωγών που «έκοψαν» εκατομμύρια εισιτήρια – πρόσφατα με τον «Αρμαγεδώνα»- το ερώτημα εδώ και δεκάδες χρόνια δεν είναι αν θα εξαφανιστεί ο κόσμος μας αλλά  με ποιόν τρόπο. Με βροχή μετεωριτών ή μήπως παγκόσμια επιδημία; Έκρηξη ηλίου ή πυρηνικό ολοκαύτωμα; Ερωτήματα που έχουν απασχολήσει αρκετά την κοινή γνώμη και έχουν αποτελέσει βάσεις για αμέτρητα βιβλία καθώς και ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Ο κόσμος  «την πατάει» και –παραδόξως ίσως-  μοιάζει να γοητεύεται από την ιδέα της συντέλειας του κόσμου και αντιμετωπίζει οποιαδήποτε θεωρία με δέος και ενδιαφέρον.

Δεν θέλω να μείνω κι εγώ έξω απ΄ αυτή την τρομολαγνική έκρηξη και αποφάσισα να προτείνω να προσέχετε πολύ στις 15 Οκτωβρίου. Διότι η θεωρία που είχε πλέον γίνει viral παγκοσμίως  είναι ότι  ο πλανήτης μας θα βρεθεί αρχής γενομένης από τις 15 Οκτωβρίου στο έλεος καταστροφικών τσουνάμι, μεγάλων σεισμών και κυκλώνων, που θα διαρκέσουν επτά ολόκληρα χρόνια και θα καταλήξουν στην καταστροφή της Γης.

Ο γνωστός για τις εσχατολογικές θεωρίες του Αμερικανός συγγραφέας Ντέιβιντ Μιντ πιστεύει ότι το χάος θα πυροδοτήσει ο μυστηριώδης «Πλανήτης Χ» ή αλλιώς Νιμπίρου, που είναι δύσκολο να εντοπιστεί λόγω της γωνίας υπό την οποία προσεγγίζει τη Γη.

Οι συνομωσιολόγοι έλεγαν ότι ο πλανήτης αυτός κατευθυνόταν προς τη Γη και θα την κατέστρεφε στις 23 Σεπτεμβρίου, πράγμα που βέβαια δεν συνέβη. Τώρα ο Μιντ λέει ότι ο Νιμπίρου θα προσπεράσει τον πλανήτη μας, αλλά θα προκαλέσει στη Γη μεγάλες φυσικές καταστροφές. Και συσχετίζει με τη θεωρία του «Πλανήτη Χ» τον πρόσφατο φονικό σεισμό στο Μεξικό, τις πλημμύρες στο Τέξας και τους τυφώνες στην Καραϊβική και τη Φλόριντα.

Η «δοκιμασία» που θα περάσει η Γη, υποστηρίζει, θα περιλαμβάνει και πυρηνική σύρραξη μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας από τη μία πλευρά με τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα από την άλλη.

«Είναι η αρχή», λέει. «Από τη Μεγάλη Έκλειψη Ηλίου στις ΗΠΑ στις 21 Αυγούστου μας έπληξε μια σειρά δοκιμασιών». Ο Μιντ επιμένει ότι οι προβλέψεις του επιβεβαιώνονται από τους στίχους 25-26 του ΚΑ΄κεφαλαίου του κατά Λουκάν ευαγγελίου, που αναφέρουν: «Καὶ ἔσται σημεῖα ἐν ἡλίῳ καὶ σελήνῃ καὶ ἄστροις, καὶ ἐπὶ τῆς γῆς συνοχὴ ἐθνῶν ἐν ἀπορίᾳ ἠχούσης θαλάσσης καὶ σάλου, ἀποψυχόντων ἀνθρώπων ἀπὸ φόβου καὶ προσδοκίας τῶν ἐπερχομένων τῇ οἰκουμένῃ· αἱ γὰρ δυνάμεις τῶν οὐρανῶν σαλευθήσονται.»

Ο Μιντ ισχυρίζεται ότι ένας αστεροειδής ονόματι “ Wormwood”, διαμέτρου τουλάχιστον τριών χιλιομέτρων που περιλαμβάνεται στο πεδίο συντριμμιών του Πλανήτη Χ θα χτυπήσει τη Γη κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη επταετία. Προβλέπει δε ότι τεράστιες ηλιακές καταιγίδες θα σαρώσουν την υδρόγειο με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και να ξεσπάσουν ταραχές και λεηλασίες. «Η κοινωνία θα είναι σε χάος...», προφητεύει.

Ο πλανήτης Νιμπίρου, ωστόσο, δεν έχει εντοπιστεί από τους επιστήμονες. Η NASA διαψεύδει την ύπαρξη του και απορρίπτει τη θεωρία του Μιντ ως «διαδικτυακή απάτη».

Εγώ πάντως, θεώρησα τον εαυτό μου αναγκασμένο να σας προειδοποιήσω. Και πως θα προφυλαχτούμε; Τι να σας πω τώρα. Εγώ δικηγόρος είμαι.

Αλλά αν εξακολουθήσει να υπάρχει ο πλανήτης μας στις 15 Οκτώβρη, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού για τους τυφλούς, οπότε θα δημοσιεύσω τότε κάτι σχετικό, να με περιμένετε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου