meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ "ΚΥΚΛΟΥΣ" ΚΑΙ "ΔΙΑΡΡΟΕΣ"

Του Βαγγέλη Αυγουλά

Από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, ξεχωρίζει ασφαλώς η  απόφαση της κυβέρνησης να προκρίνει τον Βύρωνα Πολύδωρα ως  υποψήφιο Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ,  μια απόφαση που δεν την κρίνω  αλλά όπως όλοι μας, την αξιολογώ, ανεξάρτητα από την κατάληξη που είχε. Διότι εν τέλει η υποψηφιότητα του κ. Πολύδωρα χθες το βράδυ έπαψε να είναι ενεργή και να μας απασχολεί, οι πιο κάτω σκέψεις όμως, παραμένουν. 

 Όπως παραμένει και το ενδιαφέρον όλων μας για μια φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων και όσον αφορά στην απαραίτητη συγκρότηση του  ΕΣΡ  και όσον αφορά την «περιπέτεια» της αδειοδότησης   των τηλεοπτικών καναλιών.

Η αρνητική στάση που τήρησαν από την πρώτη στιγμή τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και πλευρές του Σύριζα,  μπορεί να δημιούργησε ένα καινούργιο σκηνικό μπροστά μας αλλά αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η προσπάθεια  αρκετών «κύκλων» αλλά και Μ.Μ.Ε.  να συνδέσουν την υποψηφιότητα Πολύδωρα με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Και με εντυπωσίασε  ιδιαίτερα το ότι  αν και ο Καραμανλής δεν μιλάει, δεν κάνει δηλώσεις, δεν δίνει συνεντεύξεις , δεν επιδιώκει κανενός είδους δημοσιότητα, «ξεπήδησε»  μια σειρά «κύκλων» που επονομαζόμενοι  «κύκλοι από το γραφείο» ή «κύκλοι από το περιβάλλον « του Καραμανλή, επεδίωκαν να μας «ενημερώσουν» για το τι σκέπτεται, πως  αντιδρά και πως αισθάνεται ο ίδιος ο Καραμανλής για τον Πολύδωρα.

Φτάσαμε σε σημείο να υπάρχει τίτλος σε ειδησεογραφικό blog  όπου  ο πρώην πρωθυπουργός «λέει» - υποτίθεται- στον παλιό φίλο , υπουργό των κυβερνήσεών του και συνεργάτη του με τον οποίο δεν έχει διατηρήσει- για πολλούς λόγους- σχέσεις  « Συγνώμη κύριε, ποιος είστε;».

Όπως διάβασα, ο Καραμανλής « δεν πήρε απλά αποστάσεις, αλλά αποποιήθηκε κάθε ανάμειξη της επιλογής του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ , μέσω διαρροών από το πολιτικό γραφείο του». Και επιπλέον, το θέμα το ….τράβηξαν ακόμα πιο μακριά, γράφοντας ότι : «Θέλοντας να διαψεύσει όσους θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας (όπως και στην περίπτωση του Προκόπη Παυλόπουλου) λειτούργησε υπό το καθεστώς της σχέσης «φιλίας» που έχει συνάψει με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, ο τελευταίος άφησε να διαρρεύσει ότι δεν έχει καμία επικοινωνία με τον Βύρωνα Πολύδωρα εδώ και καιρό».

Όπως ….διέρρευσε – και φυσικά πήρε ευρεία δημοσιότητα-  ο Καραμανλής  διαμήνυσε μέσω «κύκλων» του ότι« Δεν έχω καμία γνώση, καμία σχέση με την επιλογή Πολύδωρα. Έχω να μιλήσω τέσσερα χρόνια μαζί του».

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσα χρόνια έχουν να μιλήσουν Καραμανλής και  Πολύδωρας, αν ο πρώην πρωθυπουργός έχει «αποκηρύξει» τον παλαιό «κήρυκα του Καραμανλισμού» , υπουργό του , συνεργάτη και φίλο του και αν ο Πολύδωρας έχει πάρει κι αυτός τις αποστάσεις του  ή θεωρεί τον εαυτό του θιγμένο που ο Καραμανλής του «γύρισε την πλάτη» τότε που κατά ψηφίζοντας τον ΕΝΦΙΑ,  απομακρυνόταν μόνος του από τον Σαμαρά και το κόμμα.

Αλλά αυτό ΔΕΝ είναι το θέμα. Το θέμα είναι το γιατί , μέσα στις αρνητικές αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας  προς την υποψηφιότητα Πολύδωρα  για το ΕΣΡ, κάποιοι ανέμιξαν και τον Καραμανλή και τι  είχαν να κερδίσουν απ΄ αυτό.  Φυσικά και τέτοιες αναλύσεις δεν είναι η δουλειά μου να κάνω, επειδή όμως με ενδιαφέρει  η εξομάλυνση του θέματος συγκρότησης του Ε.Σ.Ρ. αφού χωρίς αυτό, τίποτε δεν μπορεί να προχωρήσει – τουλάχιστον συνταγματικά-  στο φλέγον ζήτημα της αδειοδότησης των καναλιών  και δεδομένου ότι η παράταση της εκκρεμότητας «στοιχίζει» και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση και στους επιχειρηματίες του χώρου και στις χιλιάδες των εργαζομένων,  ευχή και προσδοκία μου είναι να προχωρήσει χωρίς άλλους τριγμούς η διαδικασία γιατί έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο χειμώνα. Και δεν έχουν την …πολυτέλεια να αναλύουμε τις διαρροές «κύκλων» της μιάς ή της άλλης πλευράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου