meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς στα εγκαίνια της Γέφυρας ΖωήςΟι επίσημοι στα εγκαίνια της Γέφυρας ΖωήςΠλήθος κόσμου παραβρέθηκε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 το απόγευμα, στο Χαϊδάρι,  για τα εγκαίνια του νέου πολυχώρου εθελοντικών δραστηριοτήτων για παιδιά & εφήβους με αναπηρία,  της ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ Α.μ.ε.Α. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.

Η Γέφυρα Ζωής ιδρύθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 2012 από άτομα που είτε έχουν ΑμεΑ στην οικογένειά τους “είτε είναι φίλα προσκείμενοι με περισσεύματα αγάπης για αυτούς τους καθημερινούς μικρούς μας  ήρωες”. Ένας από τους πρώτους στόχους της Γέφυρας ήταν η εύρεση μιας στέγης για να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς  παιδιά και έφηβοι με αναπηρία.

Ο πολυχώρος που εγκαινιάστηκε περιλαμβάνει χώρους εθελοντικών δράσεων και γραφείων 390τμ με σκοπό να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των παιδιών & έφηβων με αναπηρία.

Στη Γέφυρα Ζωής οργανώνονται, μεταξύ άλλων, εργαστήρια ειδικής αγωγής, εργοθεραπείας, ψυχοθεραπείας, ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής γονέων και παιδιών, θεατροθεραπείας καθώς και άλλες διαδραστικές ποίκιλες ψυχαγωγικές δράσεις. 

Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μαζί με την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Μητροπολίτη Νίκαιας κ. Αλέξιο και τον Μητροπολίτη Ιλίου Κ. ΑθηναγόραΟ Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής απευθύνει χαιρετισμό

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με το Δήμαρχο Αγ. Βαρβάρας κ. ΚαπλάνηΟ Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Σελέκος στο ΒήμαΟ Πρόεδρος της ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ κ. Διονύσης Γουράνιος στην ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κύριοι στόχοι της ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ είναι, η μέριμνα για τα άτομα με νοητική υστέρηση & φάσμα αυτισμού. "Στόχος ΔΕΝ είναι να υποκαταστήσουμε τα κέντρα αποκατάστασης αλλά να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά εθελοντική δημιουργική απασχόληση και επιστημονική υποστήριξη τα απογεύματα της καθημερινότητας τους".  

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων:
ο Μητροπολίτης Νικαίας Σεβασμιότατος κ. Αλέξιος,
ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιότατος κ. Αθηναγόρας,
ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής
η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου.
ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αττικής κ. Τζόκας,
ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα κ. Χρήστος Καπάταης,
η Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου
ο Δήμαρχος Χαιδαρίου κ. Μιχάλης Σελέκος
ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Γιώργος Καπλάνης
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς
o κ. Νίκος Καμπανόπουλος Γενικός Διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο,
η εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής για θέματα αναπηρίας κα Βιβή Τσαβαλιά, Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ κ. Ιωάννης Λυμβαίος, ο εκπρόσωπος του πανελλήνιου συλλόγου  Παραπληγικών Ελλάδος κ. Βασίλης Κωνσταντινόπουλος , ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιστερίου  κ. Στράτος Εγγλέζος, ο Πρόεδρος  της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτών Περιστερίου κ. Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου, πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων Χαϊδαρίου, Περιστερίου και Αιγάλεω.

Το Δ.Σ. της ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ ευχαριστεί από καρδίας τους εθελοντές για την πολύτιμη,  σημαντική, καθημερινή  βοήθεια τους.

Μάθετε περισσότερα για τη «Γέφυρα Ζωής» και πώς μπορείτε να της συμπαρασταθείτε, στοΟ Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διονύσης ΓουράνιοςΟ Βαγγέλης Αυγουλάς και η Ρένα Δούρου

o κ. Νίκος Καμπανόπουλος Γενικός Διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και ΚύπροΜητέρα παιδιού ΑμεΑ του Συλλόγου


Ο Υπουργός και η Περιφερειάρχης κόβουν την κορδέλαΚόσμος στα εγκαίνιαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου