meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ: ΜΗΠΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΟΝΤΡΗ ΦΑΡΣΑ;



Δημήτρης Κωνσταντάρας
Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

«Είναι πλέον γενική πεποίθηση ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει πολιτικά, νομικά και ηθικά καταρρεύσει» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. Σημειώνει ότι «η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού είναι εκτεθειμένη σε μεγάλες ευθύνες γιατί δεν διασφάλισε τον ουσιαστικό έλεγχο του πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών».

Οφείλω να ομολογήσω ότι εδώ και αρκετό καιρό, το έχουμε καταλάβει ΟΛΟΙ ότι αυτή η περίπτωση «χάνει» από παντού. Και  όσο δεν αποφασίζει η κυβέρνηση να προσφέρει κάποιες δυνατότητες για να βρεθούν κάποιες λύσεις, πολλοί θα χάσουν, ελάχιστοι θα κερδίσουν και πιθανώς  όχι οι «νικητές καναλάρχες» που  (πλην του Σκάι),  αποδέχτηκαν να πληρώσουν τεράστια ποσά για μιαν άδεια.

Βεβαίως η Νέα Δημοκρατία , αξιωματική αντιπολίτευση είναι, κριτική θέλει και πρέπει να κάνει, της άλειψε και το ψωμί της με βούτυρο η φαεινή ιδέα της διαδικασίας του «διαγωνισμού» αλλά το να διαπιστώνει καθημερινά αυτό που έχει διαπιστώσει μέχρι και το …μισό υπουργικό συμβούλιο δεν νομίζω ότι προσφέρει κάτι περισσότερο εκτός  από το να διατηρεί το ζήτημα στην πρώτη γραμμή δημοσιότητας. Εγώ προσωπικά θα ήθελα αντί για διαπιστώσεις, να  έρχονται στο φως νέα, πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, ενδεχομένως και αποκλειστικότητες όπως – ας πούμε- τα …βοσκοτόπια. Η υπόθεση προσφέρεται.

Για παράδειγμα, μου έκανε έκπληξη η χτεσινή δήλωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη ότι κατά την άποψή του,  το MΕGA έχει ισχύουσα τηλεοπτική άδεια και ότι ουδείς του είπε ότι ΔΕΝ έχει. Μου κάνει εντύπωση ότι δεν γίνεται καμία κουβέντα για «Θεματικές» και «Περιφερειακές» άδειες  που κάπως θα «τακτοποιούσε» τα πράγματα. Επίσης είναι μάλλον …οξύμωρο το να συνεχίζουν να εκπέμπουν – και μάλιστα με νέες εκπομπές, νέα πρόσωπα και νέες εξαγγελίες γνωστά κανάλια που ΔΕΝ πήραν άδεια και κανονικά όχι νέο πρόγραμμα δεν θα έπρεπε να εξαγγέλλουν αλλά αν όχι να έχουν αρχίσει να «τα μαζεύουν», τουλάχιστον να τηρούν κάποια στάση αναμονής.

Κάτι κρύβεται πίσω από τις περίφημες 4 άδειες, τις ενστάσεις, την εξέταση των «Πόθεν Έσχες» , τις συζητούμενες «συμπράξεις» και την απουσία οποιασδήποτε πληροφορίας  για την «επόμενη μέρα».  Η κατάσταση δεν δίνει την εντύπωση ότι «κάποιοι» ξέρουν τι κάνουν ή τι θα κάνουν και ότι  μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται – εν γνώσει των ….φυλάκων – κάποια φάρσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου