meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

"ΑΡΑ ΕΝΑΣ ΤΥΦΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΜΙΑ ΑΣΧΗΜΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ"!

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς αγγίζει χειροτεχνίες παιδιών Ο Βαγγέλης με την Ειρήνη και τις δασκάλες των τμημάτων


«Οπότε αφού δε βλέπετε πώς είναι κάποιος, μπορεί και να παντρευτείτε μια άσχημη γυναίκα μόνο επειδή έχει ωραία φωνή»! Αυτό διαπίστωσε ένας μαθητής της Δ’ Δημοτικού συζητώντας με το νεαρό δικηγόρο Βαγγέλη Αυγουλά, ο οποίος έχει γεννηθεί τυφλός, το πρωί της Τετάρτης 6 Απριλίου 2016 στο 86ο Δημοτικό Σχολείο στην καρδιά της Αθήνας.

Τα παιδιά είχαν φτιάξει μόνα τους, ακολουθώντας τη συνταγή και τις οδηγίες της δασκάλας τους, τρουφάκια για να κεράσουν τους καλεσμένους τους!

τρουφάκια που έφτιαξαν τα παιδιά


Επίσης, η αίθουσα ήταν γεμάτη ανάγλυφες κατασκευές, ώστε «να βλέπουν όλοι τα ίδια πράγματα εδώ μέσα είτε με τα μάτια είτε με τα χέρια», όπως τα ίδια εξήγησαν στον φιλοξενούμενό τους, Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και συνεργάτη του ΣΚΕΠ.

Οι μικροί μαθητές είχαν προετοιμαστεί βλέποντας σχετικά video στο Youtube και διαβάζοντας ενημερωτικό υλικό, να υποδεχθούν τον κ. Αυγουλά και να συζητήσουν χωρίς ταμπού, κάθε αληθινή και αγνή απορία τους γύρω από την αναπηρία.

Ο Βαγγέλης κυκλοφορεί με το Λευκό μπαστούνι στην αίθουσα


Παράλληλα,   με το σχολείο τους προγραμματίζουν εκπαιδευτική εκδρομή στο Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών Ελλάδος στην Καλλιθέα, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης προσέφεραν διάφορα ανάγλυφα δώρα στο νέο τους φίλο, μεταξύ αυτών και αρκετά ονόματά τους γραμμένα στη γραφή Braille των τυφλών!

«Επομένως δε μπορείτε να μετακομίσετε και να πάτε σε ένα άλλο σπίτι να μείνετε, γιατί δε θα ξέρετε απ’ έξω το νέο χώρο που βρίσκεστε»; Άλλη μια εύστοχη ερώτηση μιας μαθήτριας που «άναψε» τη συζήτηση!

«Και εδώ μέσα είμαστε πολλά παιδιά όλα διαφορετικά μεταξύ μας, άλλα από άλλες χώρες άλλα άλλο χρώμα, αλλά περνάμε καλά και δε μας ενοχλεί αυτό», σημείωσε ένας μαθητής ακούγοντας τη λέξη «Διαφορετικότητα»!

Η ευστροφία, το ενδιαφέρον, η αμεσότητα και η αληθινές ευαισθησίες των μαθητών, σε συνδυασμό με τη μικρή τους ηλικία, ενθουσίασαν και συγκίνησαν τον κ. Αυγουλά ο οποίος κατέταξε το σχολείο στα καλύτερα που έχει επισκεφθεί και ζήτησε νεότερη συνεργασία.


Ο Βαγγέλης διαβάζει τα ονόματα των παιδιών σε Braille που τα έγραψαν μόνα τουςΈνα παιδί δίνει το δώρο του Βαγγέλη


Ο Βαγγέλης αγγίζει το δώρο του-πήλινη κατασκευήΤο δεύτερο δώρο των παιδιών ένα γλαστράκι με λουλούδια-χάρτινη κατασκευή


Ομαδική με δασκάλες και παιδιά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου