meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΑΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ Κ.Ε.Α.ΤΥΦΛΩΝ


Οι μαθητές του ΚΕΑΤ με την αγαπημένη τους δασκάλα ΣεραΪνα Κορομήλη

Με μεγάλη χαρά, συγκίνηση και ηθική ικανοποίηση, βιώσαμε μαζί με τα παιδιά του Ειδικού σχολείου Τυφλών, το πνεύμα των Χριστουγέννων, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα, σε μια πολύ πετυχημένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, με πολλά τραγούδια, κέφι και χορό!

Από την τεχνική υποστήριξη ως τη Χορωδία, τη θεατρική παράσταση, τα τραγούδια, τα ευρηματικά σκετσάκια, οι μαθητές πήραν πάνω τους τη γιορτή και η απώλεια όρασης δεν ήταν εμφανής σε κανένα σημείο, αφού όλα κύλησαν άψογα με τα παιδιά να στέλνουν κάθε λεπτό από τη σκηνή του Αμφιθεάτρου πολλαπλά μηνύματα ζωής και αξιοπρέπειας!

Πρωτότυπο ήταν και το θεατρικό έργο που παρουσίασαν, σε συγγραφή της επιστημονικής υπεύθυνης του ΚΕΑΤ κας Σεραίνας Κορομήλη, με επίκαιρα πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Άλλωστε, «πώς να κρυφτείς απ’τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα»!
Σκηνή απ' την παράστασηΟι τραγουδίστριες της παράστασης Αιμιλία και Δήμητρα

Ολοι μαζί στο τέλος, πάνω στην σκηνήΟι μαθητές λένε τι θέλουν από τον Άγιο Βασίλη
Τι παρακολουθήσαμε στην πρωτότυπη παράσταση των μαθητών;

Απ' τη μία, ένας Άη-Βασίλης κουρασμένος κι απογοητευμένος από την υποκρισία των ενηλίκων και την υποβάθμισή του σ' ένα σύμβολο ακραίου υλισμού ή πρόσκαιρης κι επιφανειακής φιλανθρωπίας... Κι απ' την άλλη, μια ομάδα  παιδιών, των μονών που απόμειναν να πιστεύουν ακόμη, μέσα σε μία πραγματικότητα που έχει τρελαθεί, στη μαγεία του ονείρου και στην παιχνιδιάρικη φαντασία. Παιδιά που το μόνο που ζητούν είναι λίγο περισσότερο χρόνο να είναι παιδιά, λίγο περισσότερο χρόνο για να γελούν ανέμελα. Παιδιά που εκπροσωπούν όσους συνομηλίκους τους υποφέρουν από ασθένειες, πείνα, φτώχεια, αναλφαβητισμό κι ιδιαίτερα εκείνους που κρύβονται σε κτίρια καθώς οι βόμβες πέφτουν βροχή ή κρέμονται τρέμοντας από το φόβο ή το κρύο σε μία βάρκα για να ξεφύγουν από ένα περιβάλλον καταστροφής ή πολέμου. Και πάνω απ' όλα τα νεκρά παιδιά, αθώους μάρτυρες ενός κόσμου φρίκης και παραλλαγής βίας... Το μόνο που ζητούν όλα αυτά τα παιδία από τον Δικό τους Πραγματικό Άη Βασίλη είναι να φωτίσει ο κόσμος μας με μία στιγμή χαράς και ελπίδας...

Η Πρόεδρος του ΚΕΑΤ κα Παναγιώτα Λεωτσάκου, μετά το τέλος της εκδήλωσης μας δήλωσε: «Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που ετοίμασαν με πολλή αγάπη το θεατρικό τους, στους εκπαιδευτικούς και σε όλο το προσωπικό του Κ.Ε.Α.Τ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ και ΕΣΤΙΑΔΕΣ που επιμελήθηκαν με μεράκι την όλη εκδήλωση.

Η Πρόεδρος κ. Λεωτσάκου, ο Αντιπρόεδρος, ο κ. Αυγουλάς και μερικοί από τους ηθοποιούς

Μαξ, Γιάννης και Βαγγέλης, αντρική υπόθεση!

Ευχαριστούμε πολύ τους εκπαιδευτικούς των Ειδικών Σχολείων Τυφλών, Τυφλοκωφών, τους εκπροσώπους των φορέων, τον Αντιπρόεδρο μας κ. Παπαϊωάννου, την κα. Γερουλάνου και τον κ. Χατζηχαραλάμπους από το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος, την κα Πόπη Γεωργίου, Επίτιμη Πρόεδρο του Συλλόγου Ειδικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής, τον κ. Αυγουλά Βαγγέλη, εκπρόσωπο της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, δικηγόρο, σταθερό υποστηρικτή των δράσεων του Κ.Ε.Α.Τ., τους γονείς και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας».

Η γιορτή τελείωσε με ευρηματικές διασκευές στα παραδοσιακά κάλαντα, πολύ χορό και τραγούδια, Χριστουγεννιάτικα και όχι μόνο! 
Ρεμπέτικα κάλαντα


Χαβανέζικα κάλανταΝτίσκο κάλαντα

ΧορευτικόΧορευτικό 2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου