meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΝ ΠΕΙΡΑΧΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΑΜΕΑ



Συνέντευξη Τύπου με σκοπό την ανακοίνωση μέτρων στήριξης των φορέων Υγείας και Πρόνοιας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, παραχώρησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπου παρευρέθησαν ο εκπρόσωπος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Αρχιμαδρίτης κ. Νικόδημος Φαρμάκης και εκπρόσωποι φορέων, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο βουλευτής των Αν.Ελ. κ. Νικολόπουλος, γονιός παιδιού με αναπηρία και ο ίδιος.


Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την κατάργηση των υποχρεωτικών εκπτώσεων (rebate) και της αυτόματης επιστροφής (clawback), από όλα τα κοινωφελή ιδρύματα προνοιακού χαρακτήρα, πρωτοβουλία που, όπως ανέφερε, θα προσφέρει ανάσα στις δομές αυτές που δυστυχώς ορισμένες εξαιτίας του δυσβάσταχτου αυτού μέτρου αναγκάστηκαν να κλείσουν. Επιπροσθέτως ο κ. Κουρουμπλής για την οικονομική ανακούφιση των προνοιακών ιδρυμάτων ανέφερε ότι ο οικονομικός έλεγχος των μονάδων θα γίνεται πλέον από κρατικούς φορείς και όχι από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες. Τέλος, ανακοίνωσε την ένταξη των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, στο κλειστό νοσήλιο, ώστε πλέον να  αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Επίσης, ο κ. Κουρουμπλής, σε μια ιδιαιτέρως φορτισμένη συναισθηματικά αποστροφή του λόγου του σημείωσε ότι στις προτάσεις των δανειστών υπάρχει και μέτρο για περικοπή των προνοιακών δαπανών, επιδομάτων κλπ. Ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ. «ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση στις δικές της προτάσεις να συμπεριλάβει τέτοια περικοπή, εγώ θα παραιτηθώ, δεν το δέχομαι. Έχω φάει ξύλο έξω από αυτό το Υπουργείο και έχω δώσει αγώνες για χρόνια για να κερδηθούν αυτά τα ιερά κεκτημένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.


Ακολουθούν τα βασικά σημεία από την τοποθέτηση του Υπουργού και των παρευρισκόμενων:

Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής 

"Η πατρίδα διέρχεται μία μεγάλη δοκιμασία, αλλά η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας του κάθε ανθρώπου και ενός λαού δεν είναι μία απλή υπόθεση που περνάει από στρωμένους με δάφνες δρόμους. Ο ελληνισμός έχει ζήσει δύσκολες στιγμές, απέδειξε όμως ότι έχει ισχυρό DNA και τις ξεπέρασε.

Η σημερινή Συνέντευξη Τύπου αφορά τον χώρο της πρόνοιας, ένα πολύ δύσκολο και ευαίσθητο χώρο, για τον οποίο κατά καιρούς πολλοί άνθρωποι έχουμε καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθούν οι μονάδες αυτές, οι οποίες υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια ανθρώπων που δεν μπορούν λόγω της ιδιαιτερότητας και της ηλικίας τους να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Όλοι ξέρετε από πόσα κύματα πέρασε και ποιοι έδωσαν μάχες για να κρατηθεί το θέμα του ατομικού νοσηλίου. Κάποιοι που επέβαλλαν όλα αυτά τα μέτρα των μεγάλων περικοπών και κατεδάφισαν το κοινωνικό κράτος δεν άφησαν άθικτο ούτε τον συγκεκριμένο χώρο. Επέβαλλαν, λοιπόν, στα ιδρύματα της πρόνοιας clawback και rebate. Τι σημαίνει όμως clawback και rebate  για τα ιδρύματα της πρόνοιας; Για κάθε ίδρυμα που το κράτος έδινε 34 ευρώ ατομικό νοσήλιο ουσιαστικά λόγω της επιβολής clawback και Rebate το ποσό αυτό κατέβαινε στα 18-20 ευρώ. Υπάρχουν μονάδες που δυστυχώς έκλεισαν  καθώς δεν μπορούσαν να σηκώσουν το οικονομικό αυτό βάρος.

Εμείς, λοιπόν, σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ και το Διοικητικό του Συμβούλιο, βρήκαμε τη λύση για να καταργηθεί από τον Ιούλιο αυτό το clawback και το rebate, ώστε να μπορέσουν τα ιδρύματα να πάρουν μία ανάσα. Διότι αν αφήσουμε τα ιδρύματα αυτά στην τύχη τους είναι βέβαιον ότι τους περιμένουν δραματικές στιγμές. Και ποιος θα νοιαστεί για όλους αυτούς τους αδυνάτους; Δεν είδα στα έντυπα, και με στεναχωρεί αυτό το γεγονός, γι αυτό και το καταθέτω. Δεν είδα πουθενά να γράφεται το αίτημα των δανειστών στην τελευταία τους πρόταση που ζητούν να περικοπούν από την πρόνοια 900 εκατομμύρια ευρώ. Ξέρετε τι σημαίνει 900.000.000 περικοπές από την πρόνοια;  Περικοπή 50 ευρώ από το επίδομα στους αναπήρους και άλλα τόσα στους πολυτέκνους. 

Το δεύτερο θέμα που θα σας ανακοινώσουμε είναι ότι προχωρούμε στην έκδοση υπουργικής απόφασης για την καταβολή του ημερήσιου ατομικού νοσηλίου στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης από τον ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για ένα συνεχές, αδιάλειπτο όνειρο και μια μεγάλη επιδίωξη του γονεϊκού κυρίως κινήματος, των ανθρώπων που πραγματικά τους διακατέχει μεγάλη αγωνία τι θα γίνει αν παρελπίδα συμβεί κάτι και οι ίδιοι πεθάνουν και μείνουν τα παιδιά αυτά μόνα τους. 

Και ένα τρίτο ζήτημα για το οποίο πρέπει να σας ενημερώσω είναι ότι έβαλαν τις λεγόμενες ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες και στην Πρόνοια, με συνέπεια να υπάρχει ένα κόστος το οποίο επιβαρύνει τις ίδιες Μονάδες Φροντίδας. Συνεπώς το κόστος για τα ιδρύματα αυτά θα καταργηθεί, καθώς τον έλεγχο θα αναλάβουν κρατικές υπηρεσίες".


Γενικός Διευθυντής ΕΟΠΥΥ (κ. Γ. Βαφειάδης):

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ κατόπιν εντολής του κ. Υπουργού έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διοικητικές πράξεις προκειμένου να εξαιρεθούν τα κοινωφελή ιδρύματα και να προχωρήσουμε σε συμβάσεις με τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Τα κοινωφελή ιδρύματα ως γνωστόν ήταν μέσα στον κωδικό των ιδιωτικών κλινικών νοσηλείας με αποτέλεσμα να μην εξαιρούνται ούτε από το clawback ούτε από το rebate σύμφωνα με το άρθρο 100 του μεσοπρόθεσμου.

Έτσι λοιπόν έχουμε φτάσει στο σημείο, τον Ιούλιο με τις απαραίτητες διοικητικές πράξεις μεταφοράς χρηματικών πόρων αυτόματα να εξαιρεθούν από το clawback και το rebate.  Έχει ολοκληρωθεί θα έλεγα σε μεγάλο βαθμό και βρισκόμαστε στο τελικό σχέδιο προκειμένου να εγκριθούν οι συμβάσεις με τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ούτως ώστε να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ και να αποζημιώνονται σύμφωνα με το κλειστό νοσήλιο της κοινής υπουργικής απόφασης του ’14.


Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού (κ. Β. Αυγουλάς):

Προερχόμενος και εγώ προσωπικά από το Αναπηρικό Κίνημα, επιτρέψτε μου να συγχαρώ κατ’ εντολή του Υπουργού όλους όσους κρατούν όλα αυτά τα χρόνια τις Θερμοπύλες της αξιοπρέπειας των ατόμων που φροντίζουν και δεν μετέφεραν το πρόσθετο κόστος, το οποίο έχαναν από τη κρατική φροντίδα, στις οικογένειές μας, τις οικογένειες των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων που έχουν μεγάλη ανάγκη και περιθάλπονται από τις δομές που πολλοί εδώ εκπροσωπείτε.
Χθες, ολοκληρώθηκε στον ΕΟΠΥΥ η διαβούλευση και το σχέδιο της σύμβασης. Η σύμβαση λοιπόν που θα υπογραφεί μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, είναι έτοιμη. Με το που εκδοθεί σε λίγες μέρες η υπουργική απόφαση, τα 7 εκατομμύρια ευρώ προϋπολογισμού, καταβολής των ημερήσιων νοσηλίων στις Στέγες, όπως έχουν καταγραφεί και προϋπολογιστεί, έχουν εξευρεθεί σε συνεργασία και με την πρόνοια στο Υπουργείο Εργασίας.

Ο ΕΟΠΥΥ είναι έτοιμος και υπάρχει και η σύμβαση που έγινε εξ’ αρχής. Δεν υπήρχε κάποιο σχέδιο σύμβασης για τις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης.

Ο ΕΟΠΥΥ λοιπόν είναι έτοιμος να υπογράψει συμβάσεις και να αναλάβει τη καταβολή για κάθε ημέρα και για κάθε άτομο, νοσηλίου, όπως ορίζει ο νόμος, από 40 έως 70 ευρώ το άτομο ανά ημέρα. Διευκρινίζω και πάλι, ανάλογα με τις εξειδικεύσεις που έχουμε κάνει.
Είναι μία πλήρη σύμβαση που διασφαλίζει και τη προστασία και ασφάλεια των ωφελουμένων, αλλά και σωστά τα κριτήρια, τις διεπιστημονικές ομάδες, τις  αξιολογήσεις αυτών των δομών, ώστε να λειτουργούν διαρκώς με το πλαίσιο που έχουν δεσμευτεί και που έχουν υπογράψει.

Επίσης, να συμπληρώσουμε εδώ, πηγαίνοντας σε ένα άλλο θέμα, ότι ξεκινά να συνταχθεί νέος νόμος που επιτέλους να ρυθμίζει οργανωμένα σε ενιαίο πλαίσιο, το καθεστώς λειτουργίας και όλα τα διαδικαστικά ζητήματα στις μη κερδοσκοπικές μονάδες φροντίδας χρονίως πασχόντων. Νέο θεσμικό πλαίσιο, κατ’ εντολή του Υπουργού, το οποίο δεν υπήρχε.


Αρχιμανδρίτης, κ. Νικόδημος  Φαρμάκης:

Εμείς ως Εκκλησία χαιρετίζουμε αυτή την απόφαση του Υπουργού Υγείας, του κυρίου Κουρουμπλή, διότι σήμερα, μετά από πολλά χρόνια, από το 2013 αν δεν με απατά η μνήμη μου, αυτοί οι επαχθείς φόροι και κρατήσεις, που λέγονται clawback και rebate, ανήκουν πλέον στην ιστορία.

Οι μονάδες φροντίδας χρονίως πασχόντων δεν είναι απλά ιδρύματα, μιλάμε ουσιαστικά για μονάδες δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, αυξημένης φροντίδας.

Γι αυτό πασχίσαμε, γι αυτό πασχίζουμε και για αυτό θα πασχίζουμε και θα αγωνιζόμαστε ως Εκκλησία σε συνεργασία με το Υπουργείο, με το όποιο Υπουργείο, με τον όποιο Υπουργό και με τους φορείς και με τις υπηρεσίες, όπως τον ΕΟΠΥΥ και πάει λέγοντας.

Εμείς που ζούμε από κοντά αυτές τις περιπτώσεις ξέρουμε πραγματικά το τι συμβαίνει και ξέρουμε πραγματικά πως με κλάματα παιδιά, συγγενείς, έρχονται σε εμάς και μας παρακαλούν να περιθάλψουμε τον πατέρα τους, τη μητέρα τους, τη γιαγιά τους, τον παππού τους.

Αυτή η τονωτική ένεση από το Υπουργείο Υγείας, που χρόνια προσπαθούμε, να φτάσει στο τέλος της επιτέλους, σήμερα παίρνει σάρκα και οστά και θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε πιο ποιοτικές υπηρεσίες σε αυτά τα παιδιά και ίσως κύριε Υπουργέ, να αναπτυχθούμε ακόμα στις υπηρεσίες που παρέχουμε σε αυτά τα παιδιά, προσπαθώντας να ζήσουνε όχι μόνο το σπίτι τους, αλλά το καλό τους σπίτι, τις καλές παροχές, τη ψυχική τους πάνω απ’ όλα υγεία και τη σωματική τους υγεία και να ζήσουν όσο τους επιτρέψει ο Θεός και η υγεία τους, αξιοπρεπέστατα σε αυτήν εδώ τη ζωή και σε αυτή τη χώρα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι αγωνίζονται να κρατήσουν αυτά τα πρότυπα σπίτια ανοιχτά, με ποιοτικές υπηρεσίες. Να ευχαριστήσω εσάς κύριε Υπουργέ θερμά. Μεταφέρω ευχές και ευλογίες του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου, αλλά και ολάκερης της Εκκλησίας και άλλων Μητροπολιτών που έχουν στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης και μονάδες φροντίδας υγείας.


Πρόεδρος ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ (κ. Γιάννης  Λυμβαίος):

Κύριε Υπουργέ, είστε ένας από τους ανθρώπους που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στο αναπηρικό κίνημα. Έτσι λοιπόν θέλω να χαιρετίσω πραγματικά την απαλοιφή του clawback και του rebate, την ελάφρυνση από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες για τον έλεγχο του αυτονόητου και τη σύμβαση για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που όλον αυτόν τον καιρό, όλο αυτό το διάστημα της κρίσης το αναπηρικό κίνημα, εμείς οι γονείς είμαστε μπροστάρηδες.  Δεν υποστείλαμε τη σημαία, δεν κλείσαμε δομές, δεν κιοτέψαμε και διεκδικούσαμε αυτό το νοσήλιο το αυτονόητο. Και καταφέραμε να φτάσουμε σήμερα εδώ με τον Παναγιώτη τον Κουρουμπλή να το υλοποιεί μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Δημοσιογράφος:
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, πόσα είναι αυτά τα ιδρύματα τα οποία δίνουν πίσω το clawback και καταργείται, πόσο κόσμο αντιμετωπίζουν και πόσες είναι αυτές οι ημιαυτόνομες στέγες. Και αν όλα αυτά θα καλυφθούν αποκλειστικά από τον ΕΟΠΥΥ ή θα επιδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κος Βαφειάδης:
Τα κοινωφελή ιδρύματα είναι περίπου 170.  Ο ΕΟΠΥΥ ουσιαστικά αποζημιώνει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.            Στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης μέχρι στιγμής υπολογίζουμε ότι σήμερα διαβιούν περίπου 350 άτομα που σημαίνει ένα ετήσιο κόστος 7 με 8 εκατομμύρια το χρόνο. Μιλάμε για περίπου 70 στέγες.

Υπουργός Υγείας:
Συμπληρωματικά θα ήθελα να αναφέρω ότι το βάρος λειτουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης το σηκώνουν οι μονάδες, οι άνθρωποι, οι γονείς που εξαντλούν μέρα νύχτα προσπάθεια και κόπο να βρούνε κάποια χρήματα να τη συντηρήσουν. Πλέον καθιερώνεται  θεσμικό πλαίσιο και η πολιτεία θα κάνει το αυτονόητο. Να καλύψει με νοσήλιο αυτή τη φροντίδα, ώστε πραγματικά τα παιδιά αυτά να είναι σε ένα περιβάλλον που είναι σπίτι.

Οι άνθρωποι που είναι εδώ, οι γονείς, γνωρίζουν αν αυτά που λέω τα εννοώ, τα νοιώθω, τα ζω και πιστεύω ότι και με τη στήριξη και του τύπου, τέτοιες θεσμικές παρεμβάσεις μας κάνουν όλους να νοιώθουμε καλύτερα σαν άνθρωποι.

Δημοσιογράφος:
Κάνατε χθες μία δήλωση στη κρατική τηλεόραση για τα φάρμακα. Θέλω να ρωτήσω εάν για τα φάρμακα υψηλού κόστους, επειδή υπάρχουν κάποιες ανησυχίες, αν θα μπορούν να δίνονται και να έχουν πρόσβαση οι ασθενείς.             Βλέπω και τον κύριο Βαφειάδη και κουνάει το κεφάλι του καταφατικά από τον ΕΟΠΥΥ. Δεν ξέρω γιατί. Θα μας απαντήσει ο Υπουργός για να έχετε κάτι να μας πείτε εσείς για αυτό και τι γίνεται με την επάρκεια των νοσοκομείων και τι ενδεχομένως θα γίνει εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

Κος Κουρουμπλής:
Λοιπόν, θέλω λοιπόν να πω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου βρίσκεται σε συνεχή, κάθε ώρα, επαφή με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους του χώρου και με τη φαρμακοβιομηχανία ελληνική και ξένη και με τις φαρμακαποθήκες και με τα φαρμακεία. Και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και ανθρώπινο να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που μπορεί ενδεχομένως να προκύψουν.

Μέχρι στιγμής τα πράγματα βαίνουν πάρα πολύ καλά. Δεν σας κρύβω ότι έχουμε κάποια φαινόμενα προσπάθειας εκμετάλλευσης της συγκυρίας, αλλά η παρέμβαση του Υπουργείου είναι αστραπιαία. Όσοι θα διανοηθούν να εκμεταλλευτούν τη στιγμή αυτή θα το πληρώσουν πάρα πολύ ακριβά. Να είμαστε συνεννοημένοι.  Δεν υπάρχει χιλιοστό περιθωρίου. Θα σεβαστούν τη συγκυρία και τη δοκιμασία που διέρχεται η πατρίδα. Και δεν θα επιτρέψουμε μαυραγοριτισμό. Θα είμαι πάρα πολύ σκληρός.

Δημοσιογράφος:
Με τα νοσοκομεία και τα αναλώσιμα τι γίνεται;

Κος Κουρουμπλής:
Και με τα νοσοκομεία υπάρχει συνεχής παρακολούθηση. Τα νοσοκομεία, όπως ξέρετε, επειδή τα μεγάλα προβλήματά τους, τα χρονίζοντα, είναι το προσωπικό, την περασμένη βδομάδα σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ και τον κύριο Βαφειάδη και τον κύριο Κοντό και όλη τη διοίκηση, στείλαμε 40 εκατομμύρια ευρώ για να προσλάβουν επικουρικό προσωπικό όλων των κατηγοριών. Δεν υπάρχει νοσοκομείο που να μην έχει πάρει χρήματα.
Παράλληλα καταθέσαμε δύο τροπολογίες, η πρώτη αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές που φτάνουν τα 160 εκατομμύρια ευρώ και η δεύτερη αφορά τον συμψηφισμό οφειλών νοσοκομείων με οφειλές προμηθευτών φαρμάκων προς το Ελληνικό Δημόσιο που είναι περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.  Σύνολο 250 εκατομμύρια. Γίνεται, λοιπόν, μία εντατική προσπάθεια και επειδή, σας το λέω και πάλι, το ζήτημα αυτό δεν είναι ούτε πολιτικό, ούτε κομματικό, αφορά ολόκληρη την κοινωνία, θα σας παρακαλέσω να το δείτε σε αυτό το πνεύμα. Λοιπόν, κάνουμε ό, τι μπορούμε και εξαντλούμε κάθε προσπάθεια, πληρώθηκε το 15ήμερο του Μαρτίου, όλα τα φαρμακεία πληρώθηκαν, μπήκαν στους λογαριασμούς τους. Πληρώθηκαν 11 εκατομμύρια,  σε ασφαλισμένους. Και θα πληρωθούν 45 εκατομμύρια στην βιομηχανία.

Δημοσιογράφος:
Υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχει πρόβλημα με τα αναλώσιμα με γάζες, με γάντια σε ορισμένα νοσοκομεία. Ποια η θέση του Υπουργείου ;

Κος Κουρουμπλής:
Ακούστε, δεν μπορεί να βρεθεί διοικητής νοσοκομείου που θα σας πει ότι τηλεφώνησε στον Υπουργό ή έστειλε σχετικό έγγραφο και το Υπουργείο δεν τον έχει καλύψει.  Ως εκ τούτου όποιο νοσοκομείο έχει κάποιο πρόβλημα η αντίδραση του Υπουργείου είναι αστραπιαία.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένα νοσοκομείο και δεν δικαιολογείται κανένα νοσοκομείο να πει αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει πρόβλημα.  Διότι για να έχεις πρόβλημα αυτονόητο είναι ότι τουλάχιστον αν θέλεις μπορείς να μιλήσεις με τον Υπουργό που νομίζω ότι δεν έχετε καμία εικόνα ότι υπάρχει άνθρωπος που να με πάρει τηλέφωνο και να μην του απαντήσω μέχρι το βράδυ. Όχι διοικητής νοσοκομείου, πολίτης. Να είμαστε συνεννοημένοι.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμιά ανησυχία. Και θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ να μην μπείτε στον πειρασμό να καλλιεργούμε ανησυχία όταν μου λέτε το είπε κάποιος γιατρός.


1 σχόλιο:

  1. Πράγματι γίνεται τιτάνια προσπάθεια απο πλευράς Υπουργού για τα αυτονόητα στην ΥΓΕΙΑ χωρίς τα απαραίτητα κονδύλια και ενισχύσεις απο την Ε.Ε τουλάχιστον 1 και πλέον έτος..! θέλω να πιστεύω οτι τουλάχιστον στον Υπουργό θα πρέπει να του δώσουμε χρόνο και δύναμη να υλοποιήσει μέσα απο δύσκολες συνθήκες να κάνει την Υγεία τουλάχιστον αξιοπρεπές στην κοινωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή