meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ -ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ- ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ

Δημοσιεύω αυτούσιο το έγγραφο που βαφτίστηκε «απάντηση» και υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου υπό το λογότυπο του Δήμου και από μένα ουδέν παραπάνω σχόλιο. Διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας με ποιους συνυπηρέτησα για τέσσερα χρόνια στο Δήμο Ιλίου χάρη στη δική σας ψήφο.
       
Βαγγέλης Αυγουλάς














"ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ

Βαθμός Ασφαλείας
Iλιov 16/ 06/ 2015
Αριθ. Πρωτ.  ΔΥ

Βαθμός Πρoτερ.
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ   :
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ & ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ :ΚΑΛΧΟΥ 48-50
Τ.Κ.: 13122
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2102618642
FAX: 2102610300
URL: www.ilion.gr
E-MAIL: ilion@ilion.gr


Απάντηση σε ηλεκτρονικό μήνυμα του Ανεξάρτητου Δ.Σ. Ευάγγελου Αυγουλά

Με έκπληξη διαβάσαμε το ως άνω μήνυμα, που απευθύνεται στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, χρησιμοποιώντας λαϊκίστικη και επιθετική γραφή αντιστρόφως ανάλογη της εμπειρίας και της ηλικίας του γράφοντος.

Παρά ταύτα, θεωρούμε υποχρέωσή μας να απαντήσουμε σεβόμενοι το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου, τον οποίον υπηρετούμε, καταθέτοντας τις απόψεις μας:

  • Δεν ετέθη ποτέ θέμα περιθωριοποίησης του Ευάγγελου Αυγουλά , ο οποίος εξελέγη με το συνδυασμό της πλειοψηφίας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Αντιθέτως, προτάθηκε ως εκπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη στο Κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας των Δήμων Ιλίου, Πετρούπολης, Αγ. Αναργύρων-Καματερού «ΦΑΕΘΩΝ». Το θέμα της ανεξαρτητοποίησης είναι προσωπική επιλογή κάθε δημοτικού συμβούλου, την οποία δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κρίνουμε ή να επικρίνουμε.

  • Στον αριθμό 16 της ημερήσιας διάταξης υπάρχει θέμα με τίτλο «Τροποποίηση των υπ’ αριθμ. 134/2015 & 268/2014 Α.Δ.Σ» εντεταγμένο στα γενικά θέματα, μετά από τα αυτά των Διευθύνσεων, όπως παγίως συμβαίνει, χωρίς ίχνος καμουφλαρίσματος και κωδικοποιήσεως.

  • Από την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, σύμφωνα με το άρθρο 68 του Ν. 3852/10 και τον ισχύοντα Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, απορρέει η υποχρέωση συμμετοχής σε όλες τις συνεδριάσεις, η δυνατότητα έκφρασης της γνώμης του και η ψήφιση των θεμάτων κατά συνείδηση. Ουδείς αποκλείεται και ουδείς φιμώνεται. Πολύ περισσότερο δεν επιτρέπουμε την ομιλία προ σχεδόν κενών εδράνων επιδεικνύοντας τον απαιτούμενο σεβασμό σε κάθε ομιλητή, όπως απαιτούν οι διαδικασίες. Όλες αυτές οι επικλήσεις υποβιβάζουν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, τον οποίον οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλουν να στηρίζουν και να αναβαθμίζουν.

  • Όπως γνωρίζουμε όλοι και περιγράφεται στο άρθρο 4 του Κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου περί λειτουργίας αυτού, η οποιαδήποτε εισήγηση ενδέχεται να τροποποιηθεί μετά την τοποθέτηση των δημοτικών συμβούλων με την παράθεση τυχόν προτάσεων, διευκρινίσεων και προσθηκών, οι οποίες αποδεικνύονται μέσω της συζήτησης αναγκαίες. Υπό αυτό το πρίσμα δεν τίθεται θέμα ειλημμένων αποφάσεων.

  • Το συγκεκριμένο θέμα, όπως ανωτέρω αναφέραμε δεν είναι κρυμμένο πολύ δε μάλλον δεν έχει χαρακτήρα επείγοντος, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 67 του Ν. 3852/10, δεδομένου ότι μέχρι τη λήψη ή μη οποιασδήποτε σχετικής απόφασης ουδόλως επηρεάζεται η λειτουργία του Κέντρου.

  • Παρά τα ανωτέρω εκτεθέντα καλούμε τον Ευάγγελο Αυγουλά να παραστεί, ως έχει άλλωστε υποχρέωση, απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο να εκθέσει τις απόψεις του και να ζητήσει από το Σώμα να προταχθεί το σχετικό θέμα.

  • Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην καυτηριάσουμε το απαράδεκτο φαινόμενο της ανάρτησης στο διαδίκτυο εισηγήσεων θεμάτων ημερήσιας διάταξης δημοτικών συμβουλίων, πολιτικών επιθέσεων και γενικότερα δημιουργία εντυπώσεων επί διαφόρων θεμάτων τοπικού χαρακτήρα.

                                            Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

                                                         Δημήτριος Κουκουβίνος "


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου