meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

«ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: «ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ»


«Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι»: Ο πρόεδρος του πολυχώρου της Γέφυρας Ζωής ανοίγει την καρδιά του στον Παλμό. Ο Διονύσης Γουράνιος πρόεδρος  του πολυχώρου της Γέφυρας Ζωής ανοίγει την καρδία του και μας μιλάει για την Γέφυρα Ζωής, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για την ανάγκη να μείνει ανοιχτός ο Πολυχώρος και την βοήθεια που όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΜΑΙΡΗ ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗ - ΓΚΙΩΝΗ

Πώς δημιουργήθηκε ο σύλλογος ΑμεΑ ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ;

Αυτό το όνειρο γεννήθηκε το 2012 από μια ομάδα γονέων και φίλων όπου αποφάσισε να το κάνει πραγματικότητα προσφέροντας στα παιδιά με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού ένα χώρο ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και στήριξης που με πολλή αγάπη, όρεξη, μεράκι και κύριο στόχο την βελτίωση της ψυχικής και κοινωνικής ζωής παιδιών και εφήβων με “ειδικές ικανότητες” δημιούργησε τη “Γέφυρα Ζωής”.

Πόσα παιδιά είναι εγγεγραμμένα;

Τα παιδιά που συμμετέχουν στις δραστηριότητές μας είναι ήδη 45.  Όμως, η λίστα αναμονής για την ένταξή τους στο πολυχώρο μας ξεπερνά τις 100 αιτήσεις και αυξάνεται συνεχώς για συμμετοχή στα διαδραστικά προγράμματα του πολυχώρο μας.

Τι ζητούν; Τι αρέσει στα παιδιά με ειδικές ικανότητες; Όπως όλα τα παιδιά του κόσμου έτσι και αυτά τα παιδιά για εμάς είναι παιδιά ενός Ανώτερου Θεού. Ζητούν λίγο απ΄το χρόνο μας, τους αρέσει πολύ ο  χορός, το τραγούδι και τα δημιουργικά παιχνίδια.

Με την παροχή της φροντίδας την παροχή ψυχαγωγίας προσοχής βλέπετε διαφορά στην επικοινωνία των παιδιών;

Καθημερινά παρατηρούμε το χαμόγελο στα χείλη τους λόγω του ότι βρίσκονται  σε έναν οικείο χώρο, κάνουν φίλους και κοινωνικοποιούνται.

Τι σας ζητούν οι γονείς των παιδιών όταν έρχονται για 1η φορά στον πολυχώρο;

Οι γονείς ζητούν να μπορέσουν τα παιδιά τους να βγουν έξω και να κάνουν δημιουργικά πράγματα, ξεφεύγοντας απ΄τη κοινωνική “φυλακή” τους. Για τα παιδιά που δε μπορούν εύκολα να βγουν έξω, η “Γέφυρα Ζωής” δεν είναι απλά η πηγή που θα τους προσφέρει το νερό της γνώσης αλλά το δρομάκι, που θα μεγαλώσει και θα γίνει μονοπάτι για να μοιραστούν εμπειρίες με άλλα παιδιά με παρόμοια προβλήματα.  Να ζήσουν μέσα από νέες φιλίες ακόμη μεγαλύτερες νέες εμπειρίες.

Η ένταξή τους στην ομάδα στις δραστηριότητες ποιά βοήθεια προσφέρει στα παιδιά;

Μέσα απ΄τα διαδραστικά παιχνίδια τα παιδιά κοινωνικοποιούνται και χαμογελούν. Νιώθουν πως έχουν ένα στόχο.

Ο Πολυχώρος ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο 200τμ καλύπτει τις ανάγκες σας;

Όχι. Ο αριθμός των μελών με τη λίστα αναμονής να αυξάνεται συνεχώς έχει δημιουργήσει την ανάγκη άμεσης μεταστέγασης του πολυχώρου μας σε ένα μεγαλύτερο κτήριο, ώστε να μπορούν να λειτουργούν περισσότερες δραστηριότητες ταυτόχρονα και να καλύπτουμε συνεχώς όλες τις ηλικιακές ομάδες. Στόχος μας είναι το ταξίδι που ξεκίνησε η “Γέφυρα Ζωής”, με πολλή ανιδιοτελή προσπάθεια και χωρίς χρηματοδότηση, να μη τελειώσει ποτέ.


Καλύπτονται τα έξοδα λειτουργίας; Πώς;

Τα έξοδα λειτουργίας μας δε καλύπτονται. Υπάρχει μια συμβολική συμμετοχή των μελών μας που ανέρχεται στα 20€ μηνιαίως ( για τα νερά, τους χυμούς και διάφορα σνακ που προσφέρονται κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο πολυχώρο) τα οποία δε φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες μας.  Έτσι το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία μέχρι και σήμερα καλύπτουνε με μεγάλη δυσκολία τα έξοδα του πολυχώρου τα οποία αυξάνονται συνεχώς.

Παρέχετε άριστες υπηρεσίες εξειδικευμένες από ομάδες εθελοντών επιστημόνων και απλών εθελοντών. Πόσο σημαντική είναι η προσφορά τους για τον σύλλογό σας;

Η “Γέφυρα Ζωής” έχει στο δυναμικό της μια άριστα καταρτισμένη ομάδα εθελοντών που αποτελείται από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικούς παιδαγωγούς, καθηγητές χορού, μουσικούς, καθηγητές πληροφορικής,  ζαχαροπλάστες μέλη του Chef Club Ελλάδος και φυσικά τους απλούς εθελοντές μας που είναι πλάι μας καθημερινά και χωρίς αυτούς η “Γέφυρα Ζωής” δε θα μπορούσε να λειτουργήσει.  Τους ευχαριστούμε μέσα απ΄τα βάθη της καρδιάς μας για  τη προσφορά τους.

Τι σας εκπλήσσει στη συμπεριφορά των παιδιών στον χώρο στην επικοινωνία;

 Η λαχτάρα τους για παιχνίδι, η επικοινωνία και το πόσο διαφορετικά παιδιά είναι μπαίνοντας στο πολυχώρο της “Γέφυρας Ζωής”.

Σας υποστηρίζει κάποιος δημόσιος φορέας;

Ως αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο μόνος φορέας που έχει δείξει πραγματικό ενδιαφέρον είναι ο δήμαρχος Χαϊδαρίου κος Μιχάλης Σελέκος με σύσσωμο όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης απ΄τη πρώτη στιγμή έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Ατιικής ο κος Σπύρος Τζόκας που μαζί με την εντεταγμένη ειδική σύμβουλο αναπηρίας της Περιφέρειας Αττικής κα Βιβή Τσαβαλιά προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να βοηθήσουν τη “Γέφυρα Ζωής” ώστε να παραμείνει ανοιχτή.

Είναι η μουσικοθεραπεία απαραίτητη στην βελτίωση της υγείας των παιδιών;

Η μουσικοθεραπεία είναι ένα απ΄τα πιο σημαντικά διαδραστικά προγράμματα που γίνονται στο πολυχώρο μας. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή στα παιδιά που παίρνουν μέρος στο μάθημα αυτό.

Έχουμε δει ταλαντούχα παιδιά Α.με.Α να ξεχωρίζουν στον χορό στον αθλητισμό στο θέατρο έχετε κάποιο ταλέντο στην ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ ;

 Έχουμε. Όπως προείπαμε, είναι παιδιά ενός Ανώτερου Θεού γι΄αυτό και στη “Γέφυρα Ζωής” έχει δημιουργηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ομάδα Zumba, ομάδα ζαχαροπλαστικής, ομάδα Υoga με νέες και νέους με νοητική υστέρηση.


Ένα αγαπημένο - φροντισμένο παιδί από το σπίτι φαίνεται με την πρώτη
ματιά;

Απάντηση: Με τη πρώτη ματιά μπορεί να φανεί. Τα παιδιά αυτά είναι ιδιαίτερα. Στο φαγητό, στο σπίτι, στο σχολείο. Αυτά τα παιδιά έχουν ανάγκη  από μια στοργική αγκαλιά και μια τρυφερή ματιά για να νιώσουν σιγουριά. Όσα πιο πολλά δάκρυα στοίχησε ένα παιδί στα μάτια της μητέρας του τόσο πιο αγαπημένο είναι στη καρδιά της.

 Το ταξίδι της ΓΕΦΥΡΑΣ ΖΩΗΣ έχει καλό καπετάνιο; Ούριο άνεμο;

Ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται, λέει σοφά ο λαός μας. Χωρίς όμως τα μέλη του Δ.Σ αλλά και τους εθελοντές μας δε θα μπορούσε να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι.  Όλοι μαζί συνταξιδιώτες ο καθένας απ΄το δικό του μετερίζι σε αυτό το όνειρο ζωής μόνο το ταξίδι έχει αξία και σημασία. Ο προορισμός του είναι να γίνει γέφυρα που θα διασφαλίσει ούριο άνεμο για όλα τα παιδιά και τους νέους με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να γίνεται κι εσείς συνοδοιπόροι μας σε αυτό το  ιδιαίτερο αλλά παράλληλα υπέροχο ταξίδι μας.

Μπορούμε να προσφέρουμε τι χρειάζεστε ;

Η βοήθειά σας είναι απαραίτητη με οποιονδήποτε τρόπο. Μέσω οικονομικής στήριξης; Μέσω υλικής δωρεάς; Και η πιο μικρή ενίσχυση είναι πολύ σημαντική για εμάς. Μεγαλύτερος στόχος για τη “Γέφυρα Ζωής” είναι να υπάρχει συνέχεια. Με απλά λόγια, για το αύριο που ξημερώνει για τα παιδιά μας, ο εθελοντικός πολυχώρος να καταφέρει να συνεχίσει.  Για του λόγου το αληθές πραγματοποιούμε μία ανθρωπιστική εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα στις 29/6/2015 στο Frangelico (Ποσειδώνος 35, Άλιμος) και ώρα 21:00.  Σας περιμένουμε όλους.  Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες της “Γέφυρας Ζωής”.

Το Περιστέρι αγκάλιασε τη ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ Α.με.Α του Δυτικού Τομέα ;

Αν μιλάμε για τους απλούς πολίτες, ναι. Αν μιλάμε για Δημοτικά και  πολιτικά πρόσωπα, η απάντηση είναι όχι. Μόνο για το φαίνεσθε. Χωρίς ουσία.

Ποιά τα αιτήματά σας στον Δήμο Περιστερίου; είναι αρωγός στο έργο σας;

Στο ξεκίνημά μας φάνηκε πως κάτι μπορούσε να γίνει. Στο αίτημα όμως, ζωής για εμάς, για να καλύψει μέρος των λειτουργικών εξόδων του πολυχώρου μας με το “τεράστιο ποσό” των 8,000€ ετησίως δυστυχώς η απάντηση ήταν αρνητική. Το αίτημά μας παρουσιάσθηκε περισσότερες από δύο φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, στις οποίες παρότι σημειώθηκε η ομόφωνη συναίνεση και συμπαράσταση όλων των δημοτικών παρατάξεων. Η Διοίκηση Παχατουρίδη δήλωνε ότι θα προβεί στην ικανοποίησή του. Η μη υλοποίηση του αιτήματός μας δείχνει την σκληράδα της γραφειοκρατίας του Δήμου, παρά την εκπεφρασμένη άποψη της Διοίκησης Παχατουρίδη να ικανοποιήσει το αίτημα μας.

Για την ιστορία, ακόμη, να θυμίσουμε τον «Καιάδα» της αρχαίας Σπάρτης. Σύμφωνα με τις έως τώρα αναφορές, στον «Καιάδα», ένα βαθύ ρέμα έριχναν οι  αρχαίοι Σπαρτιάτες όλους όσους είχαν προβλήματα μη ιάσιμων ασθενειών,  κινητικά ή ψυχικά νοσήματα ή εκ γενετής αδυναμίες, κάτι αντίστοιχο με αυτό  που σήμερα ονομάζουμε «Άτομα με Ειδικές Ανάγκες» (Α.με.Α). Πετύχαιναν έτσι την κάθαρση της φυλής και ταυτόχρονα δεν δαπανούσαν τίποτα για την ανατροφή, συντήρηση και μόρφωση τους. Τόσο απλή ήταν η λύση που είχαν
επιλέξει…  

Ποιό το δικό σας όραμα;

Όραμα της “Γέφυρας Ζωής” είναι να κινητοποιήσει τον κόσμο  μέσω της ειλικρινούς ενημέρωσης καθώς και της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου προς όφελος αυτών των παιδιών, ώστε να δημιουργηθούν κι άλλες Γέφυρες Ζωής με τις απαραίτητες δομές για την ψυχαγωγία και την υποστήριξή των παιδιών και νέων με νοητική υστέρηση – φάσμα αυτισμού.

Τι προσμένετε από την πολιτεία και από τους ενεργούς ευαίσθητους πολίτες;

Απ΄τη πολιτεία προσμένουμε να δώσει αυτά που δικαιούται εδώ και τόσα χρόνια η κοινότητα των Α.με.Α και να μπορέσει το “Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσιοι” επιτέλους να πάρει σάρκα και οστά. Οι πολίτες έχουν δείξει την ευαισθησία τους και ειδικά σε ότι αφορά τα παιδιά και νέους με “ειδικές ικανότητες” και πολλές φορές δίνουν λύσεις με τρόπο ισχυρότερο από αυτό που θα έπρεπε να έχει δώσει η πολιτεία. Κλείνοντας, θέλουμε να σας καλέσουμε όλους να έρθετε να γνωρίσετε τα υπέροχα παιδιά μας. Να δώσετε λίγο απ΄το χρόνο σας, και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάρετε αγάπη από τα παιδιά αυτά που τη μοιράζουν τόσο απλόχερα σε όλους μας χωρίς αντάλλαγμα. Είναι καιρός να τα γνωρίσετε καλύτερα. Τόσο απλά....

Δείτε απόσπασμα  την εκπομπή  "Με αγάπη":
Λίγα λογία για τον πολυχώρο της Γέφυρας Ζωής

Ο πολυχώρος της  Γέφυρας Ζωής Α.με.Α. Δυτικού Τομέα είναι το όνειρο κάθε παιδιού με ειδικές ικανότητες. Αυτό το όνειρο,  μια ομάδα γονέων και φίλων αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα, προσφέροντας στα παιδιά με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού έναν χώρο ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και στήριξης.

Με πολύ αγάπη, όρεξη και μεράκι και κύριο στόχο την βελτίωση της ψυχικής και κοινωνικής ζωής παιδιών και εφήβων με “ειδικές ικανότητες” δημιουργήθηκε η Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα .

Η Γέφυρα ζωής είναι ένα πρότυπο κέντρο για τον Δυτικό Τομέα καθώς εξειδικεύετε στην νοητική υστέρηση και το φάσμα αυτισμού και έχει προσαρμόσει τις δραστηριότητές της στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών αυτών. Φυσικά ο πολυχώρος μας δημιουργεί ειδικά τμήματα προσαρμοσμένα σε όλα τα επίπεδα, είμαστε ο μοναδικός εθελοντικός φορέας  στον Δυτικό Τομέα που έχει δημιουργήσει ομάδα Zumba και ομάδα Ζαχαροπλαστικής για  νέους  με νοητική υστέρηση .

Ο πολυχώρος μας, γεωγραφικά τοποθετείται στο Περιστέρι και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε παιδιά, εφήβους και νέους από τους όμορους δήμους και όχι  μόνο.  Στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο 200τμ σε δύο επίπεδα και λειτουργεί για τα Μέλη του Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00- 21:00 με πλήθος δραστηριοτήτων.

Στον πολυχώρο μας υπάρχει οργανωμένο πρόγραμμα το οποίο περιέχει καθημερινή στήριξη από διεπιστημονική ομάδα Ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και κοινωνιολόγων, μαθήματα μουσικής- μουσικοθεραπείας, φωνητικής, λογοθεραπείας, ηλεκτρονικών υπολογιστών, αυτόνομης διαβίωσης με εκμάθηση μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, χοροκίνησης, γυμναστικής, αγγλικών, εργοθεραπείας, ζωγραφικής- χειροτεχνίας και διαδραστικών παιχνιδιών.

Η κοινωνική υπηρεσία του πολυχώρου μας φροντίζει ώστε τα παιδιά να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Γνωρίζω την πόλη μου», να κάνουν χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, να συμμετέχουν σε προγράμματα επιμόρφωσης όπως «η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο» και «ο επαγγελματικός προσανατολισμός» να αξιολογείται συνεχώς η πορεία τους μέσω ειδικών τεστ, να θέτουν ατομικούς στόχους και πολλές ακόμα δραστηριότητες.

Ο πολυχώρος μας προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη συμμετέχοντας στο πρόγραμμα unizens, στην 12η γιορτή εθελοντισμού,  με την  έναρξη συνεργασίας με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος για την στήριξή τους στο μάθημα αυτόνομης διαβίωσης, με επισκέψεις σε δημόσιους χώρους όπως το Ίδρυμα Ευγενίδου, την δημιουργία και συμμετοχή σε event όπως το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, την επίσκεψη των παιδιών στο allou fun park και πολλά ακόμα.

Ήδη για την φετινή χρονιά προγραμματίζουμε επισκέψεις στο Αττικό Πάρκο, στο Νοσοκομείο Θαλάσσιας Χελώνας και πραγματοποιούμε έρευνα σχετικά με την σεξουαλικότητα των παιδιών με αναπηρία με σκοπό την δημοσίευσή της και την δημιουργία συνεδρίου γύρω από το φλέγον αυτό θέμα.

Για την επίτευξη των στόχων της έχει στο δυναμικό της μία άριστα καταρτισμένη  ομάδα εθελοντών, που αποτελείται από Ψυχολόγους,  Σύμβουλους ψυχικής υγείας, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Κοινωνιολόγους, Ειδικό παιδαγωγό, Νηπιαγωγό, Λογοθεραπευτή, Γλωσσολόγο, Εργοθεραπευτή, Νοσηλευτή, Γυμναστή, Δάσκαλο χορού, Δασκάλα φωνητικής και Ορθοφωνίας, Καθηγητή Αγγλικών, Μουσικούς, Δάσκαλους  Ζαχαροπλαστικής και Μαγειρικής, Δάσκαλο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και φυσικά τους απλούς εθελοντές μας που είναι δίπλα μας καθημερινά.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στις δραστηριότητές μας είναι ήδη 45 και αυξάνονται συνεχώς. Ως προς την ηλικία τους το μικρότερο είναι 5 ετών. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα, ταξινομώντας τα μέλη μας σε ηλικιακές ομάδες ο σύλλογός μας απαρτίζεται από 6 παιδιά ηλικίας 4 έως 7 ετών, 3 παιδιά 7 έως 10 ετών, 13 έφηβους από 11 ετών 17 ετών και 23 ενήλικα άτομα άνω των 18 ετών.

Σε ότι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά του πολυχώρου μας η πλειοψηφία πάσχει από αυτισμό και νοητική υστέρηση. Αναλυτικότερα τα 16 παιδιά βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, 11 πάσχουν από νοητική υστέρηση, 4 μέλη έχουν συνδυαστικά αυτισμό μαζί με νοητική υστέρηση, 6 από ειδική αναπτυξιακή διαταραχή λόγου και ομιλίας, 2 από κώφωση, 2 από εγκεφαλική παράλυση, 1 από υδροκεφαλία, 1 με σπαστική τετραπληγία και τέλος 1 παιδί με σύνδρομο down.

Οι καθημερινοί στόχοι που η Γέφυρα Ζωής έχει θέσει για τα παιδιά της είναι η βελτίωση της καθημερινότητας τους, η ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία, η γνωριμία τους με το περιβάλλον που ζουν, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, η επιμόρφωσή τους,  και φυσικά η ψυχαγωγία τους. Ωστόσο, το έργο της συνεχίζεται με την ψυχολογική υποστήριξη των γονέων, των παιδιών αλλά και  την βελτίωση των μεταξύ τους σχέσεων. Το όραμά μας είναι να μπορέσουν τα παιδιά μας να γνωρίσουν τον κόσμο και μέσα από τις δράσεις μας διεκδικούμε ουσιαστική παρουσία και δυνατότητα παρέμβασης στα θέματα ψυχικής και
κοινωνικής φροντίδας των Α.με.Α.

Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια ο στόχος που η Γέφυρα Ζωής Θέτει είναι να κινητοποιήσει τον Δυτικό Τομέα αρχικά και στην συνέχεια όλη την περιφέρεια μέσω της  ειλικρινής ενημέρωσης καθώς και της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου προς όφελος των παιδιών με ειδικές ικανότητες, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες δομές για την ψυχαγωγία και την υποστήριξή  τους. 

Η προσφορά μας στην αποτελεσματικότερη ενσωμάτωση τους στο κοινωνικό και πολιτιστικό πλαίσιο σε αυτές τις εποχές που η ελλιπής ενημέρωση ενισχύει την περιθωριοποίηση τους , φιλοδοξούμε να ενδυναμωθεί συν τω χρόνω.

Οι μαθητές των ειδικών σχολείων και όχι μόνο, να μπορέσουν να βρουν μια διέξοδο από το σπίτι και να ανοίξουν το πνεύμα και τα φτερά τους ακόμα περισσότερο.

Για τα παιδιά που δε μπορούν εύκολα να βγουν έξω, η «Γέφυρα Ζωής»  δεν είναι απλά η πηγή που θα τους προσφέρει το νερό της γνώσης αλλά το δρομάκι, που θα μεγαλώσει και θα γίνει μονοπάτι για να μοιραστούν εμπειρίες με άλλα παιδιά, με παρόμοια προβλήματα. Να ζήσουν μέσα από νέες φιλίες ακόμα μεγαλύτερες νέες εμπειρίες.

Γιατί ίσως δεν έχουμε αντιληφθεί ότι η δική τους καθημερινότητα εξαρτάται άμεσα από τον τρόπο που βλέπουμε εμείς την κάθε μέρα. Γιατί ίσως δεν έχουμε καταλάβει ότι όλοι εμείς θα τους βοηθήσουμε να περάσουν αυτή τη «Γέφυρα»  που θα τους οδηγήσει στην πραγματική Ζωή, στην Ευτυχία.

Η λειτουργία της Γέφυρας Ζωής στηρίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, δεν έχει λάβει καμία επιδότηση κρατική ή μη έως και σήμερα και τα έξοδά της καλύπτονται από τα μέλη του.  Ωστόσο, ο πολυχώρος μας δυσκολεύετε να συνεχίσει πόσο μάλλον να αναπτύξει τις δραστηριότητές του καθώς στηρίζεται σε οικογένειες που διαμένουν στην Δυτική Αττική, με χαμηλά εισοδήματα με αποτέλεσμα στο μέλλον να μην μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Η σημαντική αύξηση των μελών (η λίστα αναμονής για την ένταξη στον πολυχώρο μας ξεπερνά της 120 αιτήσεις και αυξάνετε συνεχώς) έχει δημιουργήσει την ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης του Πολυχώρου μας σε άλλο μεγαλύτερο κτίριο, ώστε να μπορούν να λειτουργούν περισσότερες  δραστηριότητες ταυτόχρονα και να καλύπτουμε συνεχώς όλες τις ηλικιακές ομάδες, Στόχος μας είναι το ταξίδι που ξεκίνησε η «Γέφυρα Ζωής», με πολύ ανιδιοτελής δουλειά και χωρίς χρηματοδότηση, να μην τελειώσει ποτέ. Για να συνεχίσει να προοδεύει τις μέρες των Παιδιών και Νέων με «ειδικές ικανότητες» (φάσμα αυτισμού-νοητική υστέρηση) και να τις ζωντανεύει κάνοντάς τες ευχάριστες, δημιουργικές, φωτεινές, ελπιδοφόρες. Οι συνέπειες  από τις δημοσιονομικές δυσκολίες και την οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας, επηρεάζουν κάθε οργανισμό, ακόμη και τη «Γέφυρα Ζωής».  Ο μεγαλύτερος στόχος για τον πολυχώρο είναι να υπάρχει συνέχεια, με απλά λόγια για το ΑΥΡΙΟ που ξημερώνει για τα παιδιά μας.

Η «Γέφυρα Ζωής» ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ!

Η βιωσιμότητά του Πολυχώρου μας εξαρτάται από την δική σας απόφαση να μας στηρίξετε για να μπορέσουμε να φτάσουμε τον στόχο μας.
Γιατί η Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα ..για όλους εμάς

"Είναι μια ωραία περιπλάνηση, σχεδόν μια δραπέτευση" - Γιάννης Ρίτσος

Προσπαθήσαμε να είμαστε , όσο πιο σύντομοι και περιεκτικοί μπορούμε σε μια παρουσίαση αγάπης για τα αυτά τα παιδιά.

Στη διάθεσή σας για περισσότερη πληροφόρηση.

Δείτε περισσότερα για εμάς εδώ :

Πελασγίας 133 Περιστέρι - Ν. Αττικής 12137
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 211-21-43-437 – 6973-50-20-88
Web: http://www.gezo.g
http://gefyrazwhs.blogspot.gr/
Email: gefyrazohs@yahoo.gr
Facebook: ΓΕΦΥΡΑ-ζωής
Twitter: @gefyrazohs

Πηγή: http://www.palmosnews.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου